Прикарпатська преса про "Дністер", який виходить з берегів, будку з пивом на дорозі,та таємничий Тибет, де розум мусить мовчати

 

 

Огляд прикарпатської преси за період з 7 по 13 липня. 

 

Репортер

Сміття кочує Мер Львова Андрій Садовий неодноразово звертався до інших міст, щоб ті прийняли на полігон  частину львівського сміття. Міські ради Прикарпаття львів’янам відмовили. Аргументували тим, що сміттєзвалища переповнені. Та вже наприкінці червня, попри офіційну відмову, в область привезли тонни непотребу. І скидають його – будь-де.

Будка з пивом на дорозі У Франківську на вулиці Хоткевича облаштували ділянку для розвороту маршрутних автобусів. Постелили свіженький асфальт, наставили знаків. І прямо на місці для розвороту, під знаком «парковка» встановили МАФ (кіоск – ред.) Днями тут вже запустили торгівлю – хотдоги, кава, пиво. А як же автобуси?

«Дністер» виходить з берегів Поганим станом пам’яток архітектури в Івано-Франківську нікого не здивуєш. Як не дивуємося ми й тому, що більшість реставрацій закінчуються, м’яко кажучи, не зовсім відновленням будівель. Але зняти з пам’ятки архітектури дах у самісінькому центрі міста наважиться не кожен…

Христина йде вперед Нині вона – радіоведуча, одна з найкращих ораторів у Франківську, а ще – приклад для інших. Два роки Христина вчиться ходити самостійно – без підтримки. Щодня робить ще один крок до нового життя. Про біль і мотивацію вона знає все.

 

Галицький кореспондент

Прикарпатська перспектива На черговій сесії обласної ради депутати затвердили схему планування території Івано-Франківської області: транспортні магістралі, видобуток прикордонних ресурсів, індивідуальні центри, вузькоколійки, розвиток рекреації та багато іншого. «ГК» з’ясовував, як розвиватиметься область у майбутньому.

Повернення блудного сина Нещодавно вся країна спостерігала за підлітком з Прикарпаття, який дивував усіх своїми витівками. То він втік з дому, щоб Проїхати до Польщі, то втік з притулку і повернувся додому. Зараз з ним проводять профілактичні та виховні бесіди.

Там, де розум мусить мовчати Катманду. Лхаса. Кайлас. Майже торкнутися до забороненої священної гори, яка «чистить» мізки і карму. Іноді духовне просвітлення відбувається на висоті понад 5000 м і буквально звалює з ніг. Таємничий Тибет протягом двох тижнів підкорював івано-франківець Олег Головенський.

 

Західний кур’єр

За все платить споживач? Івано-франківські комунальники очікують роз’яснень до закону «Про комерційний облік комунальних послуг». Верховна Рада України  ухвалила закон «Про комерційний облік комунальних послуг», який визначає засади здійснення комерційного, в тому числі розподільного, обліку послуг з постачання теплової енергії, гарячої та холодної води…

Трансформація тіла та свідомості В Івано-Франківську продовжують готувати «трансформерів», після виснажливих півторагодинних тренувань вони викручують футболки. Разом із потом з організму виходять залишки зайвої вологи та жиру. Щодня їм пропонують інші види фізичних навантажень. Саме такі жорсткі умови тренувань долають 25 іванофранківців, аби досягнути бажаної фізичної форми.

Тріумф у Франківську: жіноча волейбольна збірна України – переможець Євроліги У манежі коледжу фізвиховання пройшов матч-відповідь між жіночими волейбольними збірними України та Фінляндії у рамках фіналу Євроліги-2017.

 

Вікна

Калушанин, який 10 років грабував банки, віддавав вкрадене людям у потребі Правоохоронці не могли спіймати уродженця Калуша Владислава Іваницького впродовж 10 років. І лише цього тижня Україну сколихнула новина – "шоколадного грабіжника" затримали, просто в його будинку, де він спокійно жив усі ці роки і не ховався.

«Діпромісту» – 70 років Крім гімназії, архітектори Калуського відділу «Діпроміста» запроектували багато об’єктів, які стали окрасою регіону. В Калуші – це житловий будинок з об’єктами обслуговування на вулиці Підвальній, група житлових будинків на вулиці Пушкіна, приміщення школи-ліцею №10, житлових мікрорайонів на вулицях Богдана Хмельницького, Хіміків, Пушкіна, Євшана, Каракая. В Долині – забудова проспекту Незалежності, музей «Бойківщина», кафе «Князь Олег». В Перегінську – школа, в Рожнятові – лікарня.

У Калуші дві сестри два роки не виходять із хати У Калуші дві молоді дівчини вже близько двох років не виходять із дому. Вони занедбали себе, будинок та господарство довкола нього. А останнім часом — ще і почали залякувати матір, яка, попри все, доглядає за ними, приносить їжу та ділиться пенсією. Через агресію власних дітей жінка змушена ночувати надворі та по сараях. Звертатися за допомогою — боїться, хоча і не виключає, що допомога її родині таки потрібна. Та чи прийде допомога сама?

Калушани привезли з чемпіонату України дев’ять нагород Ще кілька років тому ці хлопці грали у КВН. Згодом — захопилися спортом, почали збиратися на тренування у спортзалі калуської школи №10. Вчилися, здебільшого, самі. Сьогодні уже виховують чемпіонів. Днями повернулися із чемпіонату України. Привезли у Калуш по три «золота», «срібла» і «бронзи». «Вікна» познайомилися з «торнадівцями» ближче.


13.07.2017 1035 0
Коментарі (0)

22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1251
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2546
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2124
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2179
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6574 57
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2465 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

355

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1160

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1296

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1419
23.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

292
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

595
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

2074
26.04.2024

Чому Великдень є одним з найважливіших християнських свят та що він означає для сьогодення, зокрема для українців, які третій рік поспіль відзначатимуть цей день під час повномасштабної війни?  

21
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26525
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

562
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10475 1
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

549
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

415
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

555
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

632
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1600