Керівник “DTEK Західенерго” живе без доходів. Багатії та злидарі Івано-Франківської облради

 

 

Директор найбільшої в Західній Україні електростанції - найбідніший депутат обласної ради. Найбільшими статками володіє заступник голови облради Басараб.

 

Найбагатші депутати Івано-Франківської обласної ради

Найбагатшим депутатом Івано-Франківської обласної ради, за рівнем доходів у 2016 році став представник ВО “Батьківщина” Андрій Іваськів. Дохід депутата склав понад 5,5 млн грн, ще майже мільйон заробила дружина підприємницькою діяльністю. Іваськів володіє ТзОВ “Енергетик-Прикарпаття”  і задекларував 9 вантажних автомобілів. Дружина є одним із бенефіціарів ТзОВ “Любава”.

 

 

Другий щабель у рейтингу багатіїв облради посідає однопартієць Іваськіва Дмитро Грицюк. Його статки склали понад 2,5 млн грн. Депутат задекларував у власності 19 одиниць спецтехніки сільськогосподарського призначення. Основним місцем роботи депутат вказав ТОВ “Енергоінвест”, що зареєстроване у Вінниці.

 

Окрім того, є кінцевим бенефіціаром в ПП “Стомат-Снятин”,  де працює і його дружина. Також Грицюк задекларував дохід від підприємницької діяльності у ряді інших підприємств: ПП “Аронія”, ТОВ “Варто”, ТОВ “УПГ Агро”, ТОВ “Альянс-Агро”, ТОВ “Терра-Потічок”, ФГ Томаш Тетяни Вікторівни, ТОВ “Стройбудсервіс”. Цікаво, що в жодній з перерахованих фірм він не є ні співзасновником, ні бенефіціаром.

 

Дружина депутата отримала дохід від підприємницької діяльності ще у трьох фірмах - майже мільйон гривень у тому ж ТОВ “Терра-Потічок”, майже чверть мільйона у ТОВ “Конті”, і майже таку ж суму від Пася Юрія Володимировича.  Окрім того, дружина Петра Грицюка, згідно даним Youcontrol, є кінцевим бенефіціаром ТзОВ “Прут-Че”, яке в декларації не вказане.

 

"Я нічого не маю до перелічених підприємств. Просто співпрацював з ними. У мене різностороння діяльність - працюю по 6-7 напрямках. Я організовую бізнес. Надаю послуги фермерським господарствам, також маю своє фермерське господарство," - коментує Дмитро Грицюк.

 

Нагадаєм, що згідно аналітики руху ЧЕСНО, Дмитро Грицюк пропустив у 2016 році понад 55% засідань постійних комісій облради.

 

Третім у списку багатіїв облради став представник БПП “Солідарність” Юрій Голіней. Його дохід сягнув понад 1,5 млн грн. Депутат задекларував, що є власником і кінцевим бенефіціаром ТОВ “Прикарпатсервіс”.

 

Голова Івано-Франківської ОДА і депутат обласної ради від БПП “Солідарність” Олег Гончарук теж потрапив до списку багатіїв. Щоправда, основну частину доходу у понад мільйон гривень,  задекларувала дружина - Людмила Гончарук. Вона займається підприємницькою діяльністю.  Натомість дохід голови ОДА склав лише трохи більше 150 000 грн. Проте, це не завадило Олегу Гончаруку зробити дружині два подарунки у негрошовій формі на суму у 240 000 грн.

 

Список мільйонерів продовжує Богдан Станіславський - представник “Об’єднання “Самопоміч” з Коломийщини. Дохід сім’ї склав понад 1,1 млн грн. Майже мільйон заробила дружина, яка володіє ТзОВ “Станіславський”, сам депутат є співзасновником компанії “Обер-Буд”, також, разом з дружиною, депутат задекларував 20 одиниць спецтехніки - вантажівки, причіпи та самоскиди.

 

До списку багатіїв потрапив ще один представник “Самопомочі” Сергій Коцюр. Однак, ще у березні цього року він у коментарі Руху ЧЕСНО зазначив, що ТВК прийняла рішення про відкликання його як депутата облради через те, що він обіймає посаду заступника міського голови у Коломиї.

 

Однак, за таке рішення не проголосувала ще обласна рада. Наразі профайл Коцюра залишається у списку депутатів обласної ради на її офіційному сайті.

 

У розмові з журналістом Руху ЧЕСНО Коцюр зазначив, що питання про припинення ним депутатських повноважень на сесію обласної ради так і не виносилось. Тобто юридично він залишається депутатом. За 2016 рік він пропустив 83% засідань постійної комісії з питань захисту прав ветеранів АТО та 42% сесійних засідань.  

 

Сергій Коцюр задекларував річні доходи у понад мільйон гривень. 990 000 грн у сімейну скарбничку принесла дружина, яка займається підприємницькою діяльністю.

 

"Перш за все, ви повинні зрозуміти, що ті 990 тисяч, які заробила дружина - це і оборотні кошти в тому числі. Вона уже багато років веде підприємницьку діяльність. Зареєстрована як ФОП і займається рекламним бізнесом та продажем комп’ютерної техніки", - роз'яснив С.Коцюр.

 

Закриває рейтинг багатіїв депутат від БПП “Солідарність” Дмитро Лащук. Дохід депутата склав трохи більше мільйона гривень. Лащук є кінцевим бенефіціаром ТОВ “УБ-БТД”.

 

В лютому цього року, під час нарад з перевізниками у Печеніжинській ОТГ Дмитро Лащук, після словесної перепалки з журналістом Євгеном Гапичем вдарив останнього у живіт. За результатом конфлікту журналіст подав позов до суду на Лащука.

 

 

Чому керівник фірми Ахметова злидарює?

На відміну від Івано-Франківської міської ради, де “злиднів” виявилось п’ятеро, в обласній раді їх всього двоє.

 

 

Директор компанії “ДТЕК Західенерго” Андрій Шувар потрапляє до рейтингу злидарів. Депутат Івано-Франківської обласної ради від ВО “Батьківщина” не задекларував жодних доходів за 2016 рік. У своїй декларації він не вказав ні заощаджень, ні доходів, виправлень та змін не вносив. Шувар є директором Бурштинської ТЕС - однієї з найбільших електростанцій в Західній Україні. Попри відсутність статків депутат в 2016 році придбав авто Lexus NX 300 2016 року випуску. Таке авто коштує 47 000 доларів США.

 

У 2016 році згідно декларації, Шувар придбав житловий будинок на 437 кв. м у місті Донецьку. Вартість будинку склала 148 000 грн.

 

На дзвінки активістів Руху ЧЕСНО Андрій Шувар не відповідав. Нагадаємо, що у 2016 році Андрій Шувар пропустив 88% засідань комісїї з питань ЖКГ в обласній раді.

 

У списку злиднів виявилась депутат від партії “Воля” Марія Рудик. Сукупний дохід сім’ї депутата склав 28 383 грн. В декларацію вона внесла також чоловіка та дочку. Працює депутат у благодійному фонді  нардепа Юрія Дерев’янка.

 

"Так трапилось, що у мого чоловіка стався інфаркт в 2016 році, і він працювати більше не міг. Саме тому такий рівень доходів. Раніше працював на будівництві і міг заробляти кошти. У 2016 році ми продали автомобілі для того, щоб продовжити лікування," - прокометувала Рудик.

 

 

Хто в обласній раді володіє найбільшими статками?

 

Найбільшими статками серед депутатів облради володіє Сергій Басараб. Він є членом фракції БПП “Солідарність”. Майже рік тому він був обраний заступником голови обласної ради. До того більше року займав посаду першого заступника голови Івано-Франківської ОДА. Статки Сергія Басараба складають понад 15,3 млн грн. З них понад 1,5 млн грн депутат тримає готівкою, а решта - позичені третім особам.

 

 

На другому місці за рівнем статків представниця ВО “Батьківщина” Орися Книшук. Вона володіє капіталом у понад 11,2 млн грн. 10 000 000 грн - це статутний капітал фермерського господарства “Прометей”, де Книшук є єдиним бенефіціаром. Решта статків - це дохід від підприємницької діяльності, та частка статутного капіталу ТзОВ “Прут-Генетик”, яким володіє чоловік Орисі Книшук, також депутат обласної ради від “Батьківщини” Петро Книшук.

 

"Ми займаємось повним спектром сільськогосподарських робіт. І ті 10 мільйонів у статутному капіталі - це обладнання і техніка, куплені свого часу у валюті," - пояснює свої статки Орися Книшук.

 

На третьому місці в рейтингу керівник фракції “Об’єднання “Самопоміч” в облраді Тарас Виноградник. Його статки складають понад 9,8 млн грн. Депутат є співвласником двох великих компаній, які працюють у сфері енергетики - ТОВ “Альтернативні Енергетичні  Технології” та ТОВ “Агроенерготехнології” а також ТОВ “Арсенал-Сіті”.

 

Цікаво, що одним із співзасновників перших підприємств є народний депутат від БПП “Солідарність” Михайло Довбенко.

 

"Альтернативні Енергетичні Технології” та “Агроенерготехнології” засновувались уже давно. Передбачалось, що займатимемось видобутком біогазу. Але виникли проблеми на митниці - нам не дозволили ввезти обладнання. 5 років тривали судові процеси з митницею, в результаті ми їх виграли. Але за ці 5 років інвестори та партнери зневірились в перспективі і підприємство так і не запустилось. Я не приховую, що Михайло Довбенко був одним із співзасновників підприємств, однак він давно вийшов з нього. А згодом вийшов і я. Наразі я керую підприємством “Арсенал-Сіті” - ми є девелоперською компанією і організовуєм будівництво на вулиці Національної Гвардії," - говорить Виноградник.

 

УКРОПівець Дмитро Сіреджук, який потрапив до рейтингу багатіїв за рівнем доходів у 2016 році, володіє капіталом у понад 6,9 млн. грн.

 

Закриває рейтинг найбагатших депутатів Івано-Франківської обласної ради депутат від БПП “Солідарність” Іван Приймак. Його статки сягають більше 6,7 млн грн.

 

Депутат володіє агрофірмою “Вільхівці”, статутний капітал якої складає 5 000 000 грн. Все решта - зароблені підприємницькою діяльністю та заощаджені кошти.


25.05.2017 2535 0
Коментарі (0)

26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

666
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

1921 6
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

1128 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

552
24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6902 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

11392 6

Піст – невід’ємна частина християнського  життя, встановлена Богом.

332

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

1074

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

1114

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

1107
29.03.2024

З кожним днем війни стає дедалі важливіше зберігати емоційну стабільність і свідомо дбати про своє психічне здоров’я.   

42
24.03.2024

Нутриціологиня пояснила, чому не можна забороняти собі фастфуд та солодощі. А також порадила, як їх вписати у свій раціон.

281
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

1079
29.03.2024

Старий сидів біля оазису, біля входу в одне близькосхідне місто. До нього підійшов юнак і запитав...

655
25.03.2024

Йдеться про зміни в молитвах «Вірую» («Символ віри»), «Царю Небесний» та митаревій молитві.

749
21.03.2024

Релігійна громада отримала всі дозвільні документи та незабаром розпочне будівництво поруч з Садовим товариством та міським озером.

2947
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4439
29.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18438
29.03.2024

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки розглянув майже 90% законопроєкту про мобілізацію.  

35
26.03.2024

У Верховній Раді зареєстрували проєкт закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за привласнення державних функцій.   

319
22.03.2024

На початку лютого 2024 року замість Валерія Залужного Збройні сили України очолив Олександр Сирський, який до цього командував Сухопутними військами.  

351
17.03.2024

Продовжує зменшуватися кількість тих, хто вважає, що держава виконує свої зобов'язання перед ветеранами російсько-української війни.  

662