Прикарпатська преса про солдата-привида, дитячого лікаря на війні, погану звичку дякувати та життя у полоні непотребу

 

 

Огляд прикарпатської преси за період з 4 по 11 травня. 

 

Репортер

Дитячий лікар на війні Анестезіолог Ярослав Семкович потрапив на передову в 2015 році. Там дитячий лікар здобував досвід роботи з дорослими. За п’ять місяців врятував не одне життя. Нині допомагає волонтерам і мріє реформувати медицину.

Служба візьметься за всіх Привнесенні змін до Податкового кодексу податкова міліція з 1 січня фактично опинилася поза законом. Депутати ліквідувати її, не дочекавшись створення Служби фінансових розслідувань (СФР). Кажуть, це сталося помилково, через неузгодженість в законі. Натомість керівництво Державної фінансової служби (ДФС) заявило, що податкова міліція працюватиме до тих пір, поки не створять орган, який її замінить. Та чи не обернеться ця реформа лише зміною вивіски?

Американські будні Відкрита туристична віза в США, квиток у два боки, багато родин й друзів за океаном, яких хочеться відвідати  - це все, що треба аби при зустрічі з прикордонником у нью-йоркському аеропорті тобі дали дозвіл гостювати в Америці аж цілих півроку.

 

 

Галицький кореспондент

У полоні непотребу У Бурштині жінка занедбала свою квартиру так, що перетворила її на смітник. Сусіди скаржаться на страшний сморід та антисанітарію, а міська влада ламає голову над тим, як вирішити цю проблему.

Погана звичка дякувати В Івано-Франківську затримали медика, якого підозрюють у хабарництві. Його колеги вийшли на протест, щоб довести, що лікаря підставили, і водночас заявили, що в медицині потрібні зміни. Ситуація сколихнула громадськість. Одні вважають, що подяка лікарю – це хабар, за який передбачена відповідальність. Інші наголошують, що медичні працівники отримують низьку зарплату, тож віддячувати їм треба.

Солдат-привид З вогню та в полум’я. А там – смерть. Чи то пак зрада? Минуло вже більше двох років, але рідних відважного коломийського розвідника Сергія Лисенка й досі мордують суперечливі здогади навколо дивної загибелі бійця.

 

 

Західний кур’єр

 «Кривавий Арсеній»: навіщо Кремлю робити з Яценюка вбивцю російських вояків «Вогнем з автомату Калашнікова вбив 30 та поранив 13 російських військовослужбовців під час бойових дій в місті Грозний Чеченської республіки. І це все за три дні новорічних свят». Це витримка з офіційного звернення правоохоронних органів РФ до Генерального секретаріату Інтерполу в Ліоні.

«Ведмеді» починають боротьбу за медалі Івано-Франківська «Говерла» стала переможцем регулярного чемпіонату вищої ліги України, відтак розпочинає боротьбу за нагороди першості півфінальною серією проти «Кривбасу-КДПУ» (Кривий Ріг).

 

 

Вікна

Ян Чарнецький: Формат самвидаву перетворює «Легенди Калуша» на ще одну легенду

Як повідомляли «Вікна», книга “Легенди Калуша” з’явилась друком напередодні 580-ї річниці з дня першої історичної згадки про місто завдяки офірам калушан – патріотів рідного краю. Автор Ян Чарнецький переконаний: «За мету я ставив кілька завдань. Перше вже виконане — міська влада виділила 56 тисяч гривень на фотоальбом, 130 тисяч гривень — на мурал. Якщо пригадаєте 575-річчя, то жодних книжок чи фотоальбомів не було. Ми власною книжкою, вірніше, попереднім розголосом спровокували місцеву владу «на книжку».

Будинок у потребі

Днями у Калуші продали приміщення колишньої міської друкарні і, схоже, це був перший і останній аукціон на цей рік. Сутужно — і з приміщеннями для оренди. Особливо — для громадських організацій на пільгових умовах. Куди поселити благодійні фонди чи громадські ГО, які працюють зі специфічними верствами населення? Влада пропонує розвалини, але й щодо них — ажіотаж. За якими критеріями громадські організації та благодійні фонди отримують омріяні квадратні метри і чи отримують взагалі — дізнавалися «Вікна».

«Міні-міс Акваторія» стала п’ятирічна калушанка

До річниці спортивно-оздоровчого комплексу «Акваторія» відбувся конкурс міні-міс за участі юних калушанок віком від п’яти до 12-ти років. Власними силами працівники та клієнти комплексу створили справжнє свято краси, поставивши красивий акцент у святкуванні.


11.05.2017 447 0
Коментарі (0)

22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1149
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2487
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2090
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2141
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6468 57
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2424 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

297

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1121

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1153

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1365
23.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

249
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

566
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

2038
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26483
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

531
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10435 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7976
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

512
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

374
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

524
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

598
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1548