До Івано-Франківська на V Всеукраїнський турнір з фрі-файту пам'яті Павла Федорука з’їхались бійці з цілої України (фоторепортаж+відео)

 

 

Сьогодні, 29 квітня в Івано-Франківську проходив Чемпіонат України з фрі-файту серед юніорів в розділі LF та V Всеукраїнський турнір з фрі-файту пам'яті Павла Федорука.

 

Урочистості з нагоди відкриття ювілейних п’ятих змагань відкрила мати Павла Федорука, Зінаїда Федорук, передає кореспондент Фіртки.

 

За її словами, щороку турнір набуває більшої популярності, найсильніші бійці приїжджають до нашого міста показати свою майстерність та здобути перемогу в престижних змаганнях.

 

«Павло Іванович активно займався спортом. В 2009 році з його ініціативи була зареєстрована Федерація бойових мистецтв Івано-Франківської області, в яку зараз входять різні клуби бойових мистецтв. Фрі-файт - єдина боротьба, яка не є запозиченою, цей вид має велику популярність у світі та активно розвивається в Україні. У вільних боях тренується все тіло, що дає можливість розвивати згодом і інтелект. Якщо людина фізично здорова вона може осягати й різні науки», - відмітила Зінаїда Федорук.

 

Ініціатором проведення турнірів пам’яті Павла Федорука виступили родина, друзі та спортсмени. Після того, як у січні 2013 року раптово не стало Павла Федорука, щорічно до його Дня народження таким чином вшановують його пам'ять.

 

Минулого року, одразу після проведення турніру пам’яті створився Благодійний фонд, щоб призів для переможців було ще більше.

 

«Цього року ми підготували для переможців не традиційні кубки, а цікаві нагороди, крім того передбачили грошові премії», - зазначила Зінаїда Федорук.

 

«Нам дуже приємно, що сьогодні відбувається п’ятий традиційний турнір. Географія його учасників збільшується з кожним роком. Наявність національного чемпіонату значно розширює її. Цього року участь у турнірі приймають більше 140 учасників з Києва, Житомира, Вінниці, Запоріжжя, Дніпропетровщини, Полтави, Івано-Франківська та Тернополя», - зазначив очільник Івано-Франківської обласної федерації бойових мистецтв, керівник компанії «UTeam» Тарас Гурик.

 

Глядачі та поціновувачі фрі-файту протягом цілого дня мали змогу спостерігати за видовищними поєдинками. Імена переможців турніру Фіртка повідомить згодом.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Довідково:

Павло Федорук народився 15 травня 1972 року в м. Львові. У 1994 році Павло Іванович закінчив фізико-математичний факультет ПНУ. У 2002 році йому була присуджена наукова ступінь кандидата технічних наук по спеціальності «Математичне і програмне забезпечення обчислювальних машин і систем». В наступному році присвоєно вчене звання доцента кафедри економічної кібернетики. У 2010 р. Павло Іванович захистив докторську дисертацію (спеціальність - інформаційні технології).

Свою трудову діяльність розпочав у 1994 році  на посаді інженера-програміста інформаційного відділу Прикарпатського університету. З 1994 року по 2002 рік був завідувачем інформаційним відділом ПНУ. З 2002 року був директором Центру інформаційних технологій Прикарпатського університету імені Василя Стефаника. З 2010 очолював кафедру інформаційних технологій факультету математики та інформатики ПНУ. У 2012 році був призначений на посаду проректора університету з питань науки.

З 2007 року – член програмного комітету і голова на секціях міжнародних науково-практичних конференцій «Освіта на основі web-технологій» і «Комп’ютерні і передові технології в освіті». З 2007 року приймав участь в роботі Міжнародного комітету рефері як представник від України  при проведенні конкурсів докторських робіт в галузі освіти на базі web-технологій і міжнародного конкурсу некомерціного програмного забезпечення освтініх систем, які базуються на інформаційних технологіях. З 2008 року був експертом науково-технічної ради МОН секції «Інформатика і кібернетика». Академік Академії технічнологічних наук. Був керівником 4 науково-дослідних робіт в галузі дистанційного навчання.

У 2006-2008 роках Павло Федорук був стипендіатом Кабінету Міністрів України як молодий вчений. У 2009 році одержав обласну премію імені Терсенова обласної спілки винахідників і раціоналізаторів за розробку систем дистанційного навчання і контролю знань на базі Інтернет-технологій. У 2010 році одержав диплом, нагрудний знак і премію голови обласної державної адміністрації та голови обласної ради у номінації «Відомий науковець року» за вагомі досягнення в галузі науки та освіти таособистий внесок у розвиток науки.

Як науковець Павло Іванович займався дослідженнями телекомунікаційних технологій, проблем штучного інтелекту та розробкою адаптивних систем дистанційного навчання. Його оригінальні розробки привернули увагу наукової та освітньої громадськості не тільки в Україні, але й у світі. Розроблена Павлом Федоруком адаптивна система дистанційного навчання та контролю знань на базі інтелектуальних Інтернет-технологій неодноразово нагороджувалась відзнаками Міністерства освіти і науки.  

Павло Федорук був людиною широких знань, поглядів та інтересів, ініціатором багатьох наукових, суспільних, меценатських та підприємницьких проектів. Також був Президентом Івано-Франківської обласної федерації бойових мистецтв.

 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

В Івано-Франківську науковцю-кібернетику, доктору технічних наук, професору Павлу Федоруку відкрили анотаційну дошку на фасаді школи №18, в якій він навчався (фото)

В Івано-Франківську втретє відбувся відкритий аматорський турнір з фрі-файту приурочений пам’яті президента обласної федерації бойових мистецтв Павла Федорука(фото)

В Івано-Франківську відбувся Відкритий аматорський турнір із змішаних єдиноборств імені Павла Федорука (фоторепотраж)

Забираючи з собою таємниці… (пам'яті професора Павла Івановича Федорука)

У Прикарпатському національному університеті відкрили лекційну аудиторію імені видатного науковця професора Павла Федорука (фото)

Меморіал Павла Федорука з мікс-файту відбувся в Івано-Франківську (фоторепортаж)

Чат на "Фіртці" з Павлом Федоруком


29.04.2017 2092 0
Коментарі (0)

26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

679
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

1943 7
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

1134 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

558
24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6905 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

11400 6

Піст – невід’ємна частина християнського  життя, встановлена Богом.

338

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

1085

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

1117

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

1112
29.03.2024

З кожним днем війни стає дедалі важливіше зберігати емоційну стабільність і свідомо дбати про своє психічне здоров’я.   

75
24.03.2024

Нутриціологиня пояснила, чому не можна забороняти собі фастфуд та солодощі. А також порадила, як їх вписати у свій раціон.

287
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

1085
29.03.2024

Старий сидів біля оазису, біля входу в одне близькосхідне місто. До нього підійшов юнак і запитав...

658
25.03.2024

Йдеться про зміни в молитвах «Вірую» («Символ віри»), «Царю Небесний» та митаревій молитві.

755
21.03.2024

Релігійна громада отримала всі дозвільні документи та незабаром розпочне будівництво поруч з Садовим товариством та міським озером.

2952
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4446
29.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18444
29.03.2024

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки розглянув майже 90% законопроєкту про мобілізацію.  

75
26.03.2024

У Верховній Раді зареєстрували проєкт закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за привласнення державних функцій.   

325
22.03.2024

На початку лютого 2024 року замість Валерія Залужного Збройні сили України очолив Олександр Сирський, який до цього командував Сухопутними військами.  

355
17.03.2024

Продовжує зменшуватися кількість тих, хто вважає, що держава виконує свої зобов'язання перед ветеранами російсько-української війни.  

666