Оскар 2017: фільми-номінанти і загальний огляд

 

/data/blog/125948/d2beba1927be2794faad6eff433191c6.jpg

 

В кінці наступного тижня, 26 лютого, відбудеться вручення кінопремії Оскар-2017. Це буде вже 89-а церемонія вручення, і всі номінанти наразі відомі.

 

Фіртка розповість вам всі подробиці майбутньої церемонії і основну інформацію про номінантів.

 

Головне про премію

Щорічна церемонія вручення Оскара відбудеться 26 лютого 2017 року Лос-Анджелесі в знаменитому театрі "Кодак" (він же Dolby Theatre). Ведучим призначений відомий комік Джиммі Кіммел.

Всього в цьому році буде 25 номінацій. Головною сенсацією вже став фільм "Ла-ла-Ленд", який отримав відразу 14 номінацій, побивши рекорд "Титаніка" і "Все про Єву".

 

Вже переможці

Лауреати Оскара поза номінаціями за внесок в кіномистецтво традиційно стають відомі заздалегідь. Почесну статуетку отримають відразу чотири людини: знаменитий актор бойовиків Джекі Чан, режисер Фредерік Вайсман, монтажер Енн В. Коутс і кастинг-директор Лінн Сталмастер.

Звичайно, самі статуетки їм вручать на самій церемонії в урочистій обстановці, але порадіти за них можна вже зараз.

 

Фільми-номінанти

Звичайно, кожна номінація важлива, особливо для людей певних кіно-спеціальностей. Але для простих глядачів основний залишається премія "За кращий фільм". Адже оцінити роботу, наприклад, оператора часто може тільки професіонал, а ось власні думки про конкретні картини є у нас у всіх. Отже, номінанти.

 

Ла-ла-ленд / La La Land

Та сама сенсація, яка отримала відразу 14 номінацій. Звысно у їх числі і "Кращий фільм". Начитавшись американських захоплених відгуків "Ла-ла-ленд" українські глядачі миттю помчали в кінотеатри. І деякі з них залишилися якщо і не розчарованими, то, як мінімум, трохи здивованими.

Фільм вийшов хороший, годі й казати. Але багато глядачів не побачили в ньому очікуваної шедевральності. А великого секрету тут немає. "Ла-ла-ленд" - це на 100% американське кіно. Джаз, танці, кінопроби головної героїні - це все неодмінно зачепить американського глядача за найтонші душевні струни.

А наш глядач просто зможе насолодитися відмінним візуальним рядом і переконливою грою Райана Гослінга та Емми Стоун. Шанси на перемогу у "Ла-ла-ленда" вкрай високі.

 

Лев / Lion

Класична "проблемна" драма, що оповідає про нелегку долю індійського хлопчика Сару, який в п'ятирічному віддасть загубився на вокзалі і потрапив до притулку. Його усиновила сім'я з Австралії, де він і виріс. Тепер Сару одержимий пошуками своїх справжніх батьків, для чого використовує програму Google Earth та інші досягнення науки і техніки.

У Голлівуді люблять "проблемне" кіно, так що фільм цілком може отримати "Оскара". Тим більше, що головні ролі там зіграли відомі актори - молода зірка британського кіно Дев Патель і Ніколь Кідман, яка окремого представлення не потребує.

 

Місячне світло / Moonlight

Ще одна драма, тільки тепер про чорношкірого хлопця, якому випало рости і дорослішати у не найблагополучніших кварталах Майамі. Цікаво, що цей фільм - екранізація п'єси американського драматурга Тарела Елвіна МакКрені, так що літературна база у "Місячного світла" солідна.

Однозначно, не менше перспективний номінант, ніж "Лев".

 

За всяку ціну / Hell or High Water

Як зазвичай це і буває в оскарівських номінаціях, один вестерн повинен бути присутнім обов'язково. Все-таки наріжний для американського кіно жанр. В даному випадку ми маємо справу з вестерном сучасним, дія фільму відбувається в наші дні.

І як часто це буває у вестернів, за перестрілками і лайкою ховається дуже тонка та драматична історія про дружбу, родинні зв'язки, егоїзм та альтруїзм. Подивіться "За всяку ціну" обов'язково, якщо ще не бачили. Можливо саме за нього ви будете "вболівати" 26 лютого.

 

Манчестер біля моря / Manchester By the Sea

Якби цей фільм зняли в СРСР, то можна було б сказати, що знятий він в дусі радянського реалізму. Некваплива історія про життєву кризи простого трударя, слюсаря на ім'я Лі Чендлер, якому раптово доводиться стати опікуном племінника-підлітка. Лі звик до самотності, так що життя йому належить змінити досить круто, а попутно і розібратися в собі.

Хороший міцний сюжет помножений на переконливу гру Кейсі Аффлека не робить цей фільм найперспективнішим номінантом, і, тим не менш, подивитися його все-таки варто.

 

Огорожі / Fences

Відомий чорношкірий актор Дензел Вашингтон вирішив спробувати себе у ролі режисера і зняв свій перший фільм "Огорожі". Спроба вийшла більш ніж вдала.

По-перше, Вашингтон вибрав все ще дуже хворобливу тематику - положення чорношкірих в США 50-х. По-друге, взяв за основу п'єсу драматурга Огеста Уїлсона. А по-третє, сам зіграв у "Огорожах" головну роль. І зіграв її відмінно.

Так що можна сміливо назвати "Огорожі" одним з головних претендентів на золоту статуетку.

 

З міркувань совісті / Hacksaw Ridge

Військові драми - це один з тих жанрів, які можуть як пройти непоміченими, так і виграти будь престижну нагороду світу кіно. Так що, якщо вже "З міркувань совісті" потрапив в номінацію, то шанси у нього є, і досить непогані.

Фільм розповідає цілком реальну історію Дезмонда Досса, який під час Другої світової війни ухилявся від призову, мотивуючи це тим, що не бажає вбивати людей. Його призначили військовим медиком, і під час битви за Окінаву Дезмонд врятував 75 ​​чоловік. За що отримав Медаль Пошани. Дезмонд Досс довів, що відвагу не обов'язково проявляти зі зброєю в руках, а у світі завжди є місце подвигу.

 

Прибуття / Arrival

Гучний фільм, екранізація оповідання популярного на заході (але майже не відомого у нас) американського письменника Теда Чана. Треба сказати, що "Прибуття" сподобався практично всім: критикам, любителям фантастики, фанатам Чана і просто глядачам, які про такого фантаста ніколи не чули.

Історія лінгвістки Луїзи Бенкс, яка береться вивчати мову прибульців з космосу, і через спілкування з ними розуміє багато про життя і про себе саму, знайшла відгук у серцях глядачів, так що цілком могла сподобатися і кіноакадемікам.

 

Приховані фігури / Hidden Figures

Фільм, які відсилає нас до дуже болючої теми - незаслужено забутих жінок-вчених, які проводили для НАСА серію математичних обчислень, без яких перша космічна місія могла і не відбутися. Якщо врахувати, що жінки були ще і афроамериканками то стає зрозуміло, чому тема для американців не найприємніша.

Але історія реальна, і фільм вийшов гідний, і актриси зіграли дуже добре. Так що усі шанси у "Прихованих фігур" отримати нагороду є.

 

за матеріалами порталу Знай.ua


17.02.2017 1289 0
Коментарі (0)

10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2013
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1880
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1879
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5578 49
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2171 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1533

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

772

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

838

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1045

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

1023
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1796
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3702
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10293
17.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26179
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10213 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7740
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

921
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

259
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

287
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

404
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1306
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

906