Скандальне будівництво на Підгірянки-Відкритій: міська влада відмовилася продовжувати договір оренди землі

 

/data/blog/120601/189d72fc14c9a18ca9c153a1f0c1c2e4.jpg

 

Влада Івано-Франківська відреагувала на конфлікт довкола будівництва по вулиці Підгірянки-Відкрита та непродовжує забудівнику договір оренди землі для будівництва.

 

Івано-Франківський міськвиконком відмовив товариству з обмеженою відповідальністю «Рембудкомінвест» в поновленні терміну оренди земельної ділянки площею 0,1383 га на розі вулиць Підгірянки – Відкрита. Ця земля була надана для будівництва багатоквартирного житлового будинку, пише Фіртка з посиланням на Побудовано ІФ.

 

Тепер позицію міськвиконкому щодо скандальної забудови повинна підтримати сесія Івано-Франківської міськради та затвердити рішення.

 

Йдеться про будівництво в районі вулиць Марійки Підгірянки та Відкритої,  триває конфлікт між мешканцями будинків на вул. Підгірянки, 25 і будівельною компанією "Санліт Захід", яка планує звести будинок у дворі.

 

У 60 рр. минулого століття тут влаштували гуртожитки для працівників лісгоспу. Будинки не були обладнані каналізацією і туалети розміщувались у дворі.

 

У 2006 р. мер Івано-Франківська Зіновій Шкутяк розпорядився передати земельну ділянку між вул. Підгірянки ТОВ «Рембудкомінвест» під будівництво багатоквартирного будинку. Земля віддавалась під будівництво за умови знесення трьох гуртожитків і відселення їх жильців. Тобто забудовник мав забезпечити мешканців гуртожитків житлом.

 

«Рембудкомінвест» уклав договір суборенди з ПП «Санліт-Захід». А суборендар подав заявку в міськвиконком і домігся дозволу тільки на будівництво без знесення існуючих будинків. Таким чином, «Санліт-Захід» вирішило будувати багатоповерхівку посеред двору гуртожитків на місці туалетів і гаражів.

 

За повідомленнями ЗМІ, у квітні цього року представники «Санліт-Захід» у супроводі охорони намагалися встановити паркан за метр від вікон сусідніх будинків. Дізнавшись, що забудовник знесе туалети і зведе у дворі багатоповерхівку, мешканці сусідніх будинків стали чинити опір.

 

У серпні 2015 року «Санліт-Захід» подав у суд на жильців гуртожитків, бо ті не дали йому встановити паркан і розпочати будівництво.

 

Водночас ЗМІ зауважують, що вже є рішення міськвиконкому про скасування ордеру «Санліт-Захід» на встановлення тимчасової огорожі. Такий ордер фірма отримала, повідомивши, що нібито має погодження з мешканцями прилеглих будинків. Виходить, що сама суть позову втрачена.

 

Крім того, 30 квітня 2015 року прокуратура області розпочала розслідування щодо службових осіб виконкому Івано-Франківської міськради. Йдеться про те, що чиновники не встановили, що на вул.М.Підгірянки знаходяться гаражі та господарські будівлі, і дали позитивний висновок проекту надання «Рембудкомінвесту» тут ділянки в оренду для будівництва. Також ведеться розслідування щодо судді Господарського суду Івано-Франківської області. Підозрюють, що з корисливих мотивів суддя виніс неправосудне рішення і зобов’язав укласти договір оренди згаданої ділянки.

 

За даними реєстру судових рішень, пишуть Наші Гроші, у 2006 р. Івано-Франківська міськрада дала дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення ділянки між вул. М.Підгірянки – Відкритою. «Рембудкомінвест» виготовив проект землеустрою, отримав його погодження, але міськрада не голосувала відповідного рішення про передачу землі в оренду. Тому «Рембудкомінвест» подала позов до суду про визнання договору оренди укладеним. Встановлено, що проект «Рембудкомінвесту» міськрадою розглядався, але не був підтриманий. Але суд вирішив, що оскільки фірма підготувала всю документацію, то міськрада була зобов’язана проголосувати це рішення і укласти договір оренди. Рішення приймала суддя – Фанда Оксана Михайлівна.

 

Компанія «Рембудкомінвест» належить депутатам Тисменицької райради від ВО «Свобода» Юрію Шелисту та Володимиру Яцишину.

 

«Санліт-Захід» володіє Роман Яковина, депутат Івано-Франківської облради від ВО «Свобода», раніше відомий як директор Управління магістральних газопроводів «Прикарпаттрансзгаз».

 

 

 

 

 

 


22.11.2016 703 0
Коментарі (0)

26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

670
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

1938 7
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

1133 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

554
24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6904 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

11397 6

Піст – невід’ємна частина християнського  життя, встановлена Богом.

337

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

1083

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

1116

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

1111
29.03.2024

З кожним днем війни стає дедалі важливіше зберігати емоційну стабільність і свідомо дбати про своє психічне здоров’я.   

68
24.03.2024

Нутриціологиня пояснила, чому не можна забороняти собі фастфуд та солодощі. А також порадила, як їх вписати у свій раціон.

285
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

1084
29.03.2024

Старий сидів біля оазису, біля входу в одне близькосхідне місто. До нього підійшов юнак і запитав...

657
25.03.2024

Йдеться про зміни в молитвах «Вірую» («Символ віри»), «Царю Небесний» та митаревій молитві.

754
21.03.2024

Релігійна громада отримала всі дозвільні документи та незабаром розпочне будівництво поруч з Садовим товариством та міським озером.

2950
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4445
29.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18441
29.03.2024

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки розглянув майже 90% законопроєкту про мобілізацію.  

73
26.03.2024

У Верховній Раді зареєстрували проєкт закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за привласнення державних функцій.   

324
22.03.2024

На початку лютого 2024 року замість Валерія Залужного Збройні сили України очолив Олександр Сирський, який до цього командував Сухопутними військами.  

353
17.03.2024

Продовжує зменшуватися кількість тих, хто вважає, що держава виконує свої зобов'язання перед ветеранами російсько-української війни.  

665