Головний архітектор Івано-Франківська каже, що розробка ДПТ Макогона-Крайківського-Промислова законна

 

/data/blog/113147/6621a0e1a0e32658c832421368195b2a.jpg

 

Нещодавно розпочалися протести місцевих жителів та громадськості проти прийнятого проекту детального плану території в межах вулиць Крайківського-Макогона-Промислова.

 

Голова департаменту архітектури та містобудування Дмитро Нижник в інтерв'ю для Побудовано в Івано-Франківську висловив свою точку зору на рахунок скандальний ДПТ.

 

Нещодавно розпочалися протести місцевих жителів та громадськості проти прийнятого проекту детального плану території в межах вулиць Крайківського-Макогона-Промислова. 

 

"Перш за все, я би хотів почати з історії цього питання. Ще минулого року виконавчий комітет розглянув звернення і надав дозвіл на складання даного ДПТ. Відповідно сесія підтримала це рішення про складання даної містобудівної документації. Документація була розроблена, і були проведені громадські слухання, є «живий» підпис секретаря цих зборів. Люди, котрі брали участь в зборах – усі наявні, до них можна звернутися, і вони можуть прокоментувати дану ситуацію.

Я жодним чином не впливав на їх думку, враховуючи резонанс цієї справи. Я просто бачив ці документи, які були прийняті ще раніше. На основі цього, міськвиконком рекомендував подати на розгляд сесії міської ради на затвердження даний проект. Підкреслюю, це ще було зроблено минулого року.

Наразі моя позиція така, що всі містобудівні проекти мають виноситися на розгляд міськвиконкому, щоб люди могли бачити що робиться в цьому напрямі. Можливо термін представлення цього документу був зміщений, але це пов’язано з тим, що наразі ми маємо великий обсяг роботи.

Окремо хотів би пояснити звідки взявся другий протокол громадських слухань.  Територія, яка виноситься на обговорення стосується території Харчосмакової фабрики, звідси і наявність другого протоколу з її працівниками. Також ДПТ уточнює частину землі ТОВ «Івано-Франківська дорожня служба». Але не всю, а тільки ту, яка була куплена на аукціоні. Ми зняли з розгляду додатково приєднану земельну ділянку, яка викликала би резонанс чи полеміку.  Насправді, таких детальних планів територій приймається багато, і зазвичай на громадські слухання жителі міста не з’являються. Резонанс це питання викликало недавно, і я вважаю, що причиною цього є певні політичні питання, але не технічні. Але цю тему я не хотів би коментувати, оскільки я сам не політик, і не являюсь членом політичною партії. Ми зараз з вами говоримо про процедуру, і я, відповідно до неї, виніс всі детальні плани на сесію міської ради. Їх там було шість чи сім.

Чому взагалі виникає така ситуація зараз із промисловими територіями? Ми отримали у спадок територію відповідно до радянського промислово орієнтованого підходу до формування міського простору. Але час йде вперед, і тепер там вже не буде ніякого підприємства зі шкідливими викидами, чи тієї ж самої шкірфірми. Ми можемо провести проби грунту і дослідити ту територію, без цих кроків ніхто нічого робити не буде. Ми ведемо мову про зонінги, і про те, що ми уточнюємо чинний генеральний план".

 

Але жителі району висловлювали думку, що майбутня будова може зашкодити вже існуючим будинкам…

"Якщо громадяни висловлювали думку, про те, що це може завдати шкоду садибній житловій забудові, то яким чином? Там є розрив в 30м – цього більш ніж достатньо. На тій територій немає жодних проблем із геологією. Наявні там грунти це тверді суглинки.  В процесі будування, будуть проводитися вишуки на кожну секцію. Якщо виникнуть проблеми, то можна буде застосувати технічні рішення. У випадку, коли мова йтиме про забивні чи буро-забивні фундаменти, можна встановити палі методом втискання. Якщо ж є заперечення щодо заїзду до житлової забудови, то є можливість зробити там тупикову розв’язку і пішохідну зону. Є можливість зробити об’їздну дорогу для руху транспорту. Це все – це технічні питання, і їх можна вирішити. Тобто там не буде нічого, що могло би зачепити громадян чи жильців садибної забудови".

 

Жильці також висловлювали думку, що нелогічно розміщувати такі високі будівлі відразу поблизу садибної забудови.

"Я розумію, що були зауваження по поверховості. Я беру на себе зобов’язання переглянути і уточнити повністю інсоляцію. Але це не стосується садибної забудови. Це має більше відношення до майбутніх жильців багатоповерхівок. Забудівнику самому невигідно неякісно будувати, оскільки ніхто тоді не купуватиме квартири. Я розумію, що будівництво 16-ти поверхових будинків це складний процес, і він тягне за собою певні конструктивні рішення. Але ми це переглянемо і уточнимо містобудівними умовами та обмеженнями".

 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Громада проти Марцінківа: ПП "Свобода" не спинити (фото+відео)

Марцінків знову збрехав. Мер Франківська не виконав обіцянку виділити землю сім'ям загиблих та інвалідам війни (фото+відео)

Активісти закликали мера Марцінківа заветувати незаконні "будівельні рішення" міськради (фото+відео)

 Франківські активісти залишили меру послання та пішли до його заступників (фото+відео)

Підсумки 6 сесії Івано-Франківської міськради: 33 пупсові будови або не будь як мер - люби людей

Під вигуки "Ганьба!" франківські депутати таки дали дозвіл на будівництво 33 багатоповерхівок "просвободівській фірмі" (фото+відео)

Франківські депутати затвердили склад громадської ради при Івано-Франківській міській раді (список)

В Івано-Франківську таки створили нове комунальне підприємство «Муніципальна варта» зі статутним капіталом 1 мільйон

Івано-Франківська міська рада хоче виплачувати компенсацію бійцям АТО за неотримані земельні ділянки

Сесія Івано-Франківської міської ради: активіст порівняв "Свободу" із "Партією регіонів"

Голова Івано-Франківського міського суду пообіцяв забезпечити прозорість та відкритість процесу в позовах учасників АТО проти міського голови та міськради (фото)

3 Активісти закликали мера Марцінківа заветувати незаконні "будівельні рішення" міськради (фото+відео)

 Франківські активісти залишили меру послання та пішли до його заступників (фото+відео)

Франківський активіст: Ви цинічні сволочі. Я не знаю, як жити з владою, яка порушує закон та плює на людей


08.08.2016 430 0
Коментарі (0)

10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

1870
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1809
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1809
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5325 42
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2107 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1469

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

672

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

734

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

923

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

959
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1706
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3625
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10204
17.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26076
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10133 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7669
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

854
13.04.2024

Які труднощі та виклики виникають при управлінні краєзнавчим музеєм "Бойківщина" Тетяни й Омеляна Антоновичів та як намагаються їх розв'язувати?

1356
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

338
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1226
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

822
02.04.2024

Українці розповіли, чи підтримують у другому читанні ухвалення Верховною Радою оновленого законопроєкту про мобілізацію.  

1032