Зважені та щасливі. Рецепт схуднення від Назара Павліва

 

/data/blog/46098/59d99eabd304e779c116c712c48a28ea.jpg

 

Багаторазовий рекордсмен України, тренер фітнес-студії «Адам і Єва» Назар ПАВЛІВ спромігся на чергове досягнення, щоправда, цього разу над собою. За допомогою власної тренувальної системи йому вдалося схуднути на цілих 22 кілограми усього за місяць часу.


Рік, що минув, став досить успішним для Назара Павліва, який двічі потрапляв до Книги рекордів України встановивши два силові рекорди. В першому випаду наш земляк зумів протягнути три тролейбуси, а згодом – тягнув три пожежні машини заповнені водою. Ці досягнення стали відповідно десятим та одинадцятим у кар’єрі спортсмена. За такі особисті досягнення його ім’я занесено до всесвітньої інтернет-енциклопедї «Вікіпедія». Проте на цьому франківчанин не зупинився. Назар поставив собі за собі за мету взяти участь у міжнародних змаганнях зі стронгмену (силового багатоборства), які мали відбутися у грудні 2013 року, але у ваговій категорії до 110 кілограмів.


«Мені стало цікаво, чи зможу я за такий короткий термін так відчутно схуднути – каже рекордсмен. – Крім того якось довелось почути про себе досить дивні, як на мене, речі. Виявилось, дехто з людей думає, що я, як богатир-важковаговик, знаю лишень як набрати вагу, а от про похудання поняття не маю взагалі. Тому моє схуднення буде своєрідним доказом тим, хто ще так думає».

Новорічні та Різдвяні свята українці відзначають по особливому. Невід’ємною частиною святкування є гостинні столи, – багаті на різноманітні страви. І як правило, саме під час цих свят, які тривають майже цілий місяць, багато любителів смачно поїсти замічають, як набрали лишню вагу. І у них одразу виникає бажання позбутися зайвих кілограмів. Це непросто, але можливо, адже при бажанні можна все.

Мені особисто вдалось за 1 місяць схуднути на 22 кілограми. Тому, можу надати певні рекомендації з власного досвіду. Процес похудання можливий тільки завдяки двом складовим: 1) фізичним навантаженням на організм; 2) відкоригувати дієту харчування.

Щодо тренування, то наголос потрібно робити на КАРДІО навантаженні. Велику роль відіграє правильно складений тренувальний план. Отже, для початку Ви повинні зрозуміти, що з кожним наступним тренуванням Вам буде все важче, адже навантаження щоразу буде (повинно) зростати. Основною вправою для похудання я вважаю біг. Але так як у нас зараз зимовий період і повітря надворі холодне, то я також з власного досвіду не рекомендую тренуватись на дворі, щоб незастудитись. Відвідуйте або тренажерний зал, або манеж. В тренажерному залі можна використовувати і бігову доріжку і орбітрек. Працюючи на орбітреку старайтесь виставляти максимальний рівень важкості.

Перші тренування рекомендую починати з 10-хвилинного бігу. В нашому випадку важливу роль відіграє саме час бігу, а не дистанція. Потрібно бігти весь час однаковим, середнім темпом і старатись нівякому разі не зупинятись для відпочинку. Тренуватись потрібно циклом: два дні підряд – тренувальні, один день – для відпочинку. А на кожному наступному тренуванні (після відпочинкового дня) потрібно добавляти по 1 хвилині до бігу, таким чином поступово нарощувати навантаження. Уже при збільшеному часі бігу, дистанція яку Ви долаєте, не повинна бути меншою за ту, яку Ви пробігали на попередньому тренуванні. Величина дистанції, так само повинна зростати пропорційно з кожним наступним тренуванням.

В подальшому можна чергувати самі тренування: один день в тренажерному залі на біговій доріжці, другий день – в манежі бігти по землі (по колу). Для прикладу, 30 хв бігу на біговій доріжці не відповідає 30 хв бігу в манежі (чи на стадіоні), адже на біговій доріжці бігти легше і відповідно кількість спалених калорій буде меншою. Але про калорії пізніше…

Додатковим стимулятором в тренувальній програмі на похудання є звичайна скакалка. І її також потрібно обов’язково застосовувати.

Так як під час бігу ноги отримали уже достатню кількість навантаження, то на руки, спину і прес, я б радив ще попрацювати. Тому, коли після бігу Ви уже віддихались (відпочили), а на це потрібно до десяти хвилин, – приступайте до окремих вправ. Наприклад прес робіть 5 підходів по 15 повторень. Відпочинок між підходами старайтесь робити якомога коротшим. А після кожного підходу застосовуйте скакалку і виконуйте як мінімум 50 стрибків. Для глибшої прокачки спини використовуйте гіперекстензію. Для рук – доречним буде віджимання від землі. У всіх вправах дотримуйтесь формули 5 підходів по 15 разів, обов’язково застосовуйте стрибки зі скакалкою після усіх підходів кожної вправи і старайтесь якомога менше відпочивати між підходами.

Отже, правильно виконане повністю тренування, це ще не кінець – це лишень половина справи. А інших 50 відсотків залежить, як я уже наголошував, від правильного харчування. І запам’ятайте одну важливу річ. Кількість калорій, яку Ви отримуєте від їжі – повинна бути меншою від тієї кількості калорій, яку Ви затрачаєте на тренуванні. Тільки в такому випадку буде прогрес – тобто похудання. Повністю відмовлятись від їжі неможна – це нерозумно, адже на тренуванні організм затрачає багато сили, енергії і калорій, тому для життєдіяльності йому все ж таки потрібно їсти, але уже не все підряд. В першу чергу потрібно повністю виключити з раціону (!) солодке (все що пов’язане з глюкозою), все мучне ну і звичайно жирне, а також сіль (бо вона затримує воду в організмі). В щоденному раціоні рекомендую перейти на каші: вівсянка, перлова, гречана, рисова… Також потрібні риба і м'ясо, але не жарене, а варене. Старайтесь щоб в раціоні були різні фрукти і овочі: морква, буряк, капуста (не варені, а свіжі). Молочне: молоко, сир, кефір купляйте з якомога меншим відсотком жирності. Також потрібні яйця (як курячі так і перепилині). Щодо харчових порцій, то їх потрібно зменшити (в об’ємі) на третину від Ваших звичних. І краще харчуватися шість раз на день, але маленькими порціями, аніж тричі великими.

Для гарного відновлення організму також важливим елементом є сон. Він повинен тривати мінімум 8 годин. Тому, якщо Ви лягаєте спати о 23год, то після 19год уже бажано не їсти. Хіба що можна випити кефір (нежирний). А також протягом дня потрібно пити багато рідини. Навіть під час тренування потрібно потрошки попивати воду (негазовану), або зелений чай без цукру. А також надавайте перевагу чаям з домашньої м’яти, липи чи шипшини, з обов’язковим додаванням шматочка лимону, або лимонного соку.

Дотримуйтесь такого тренувального процесу, контролюйте своє харчування, і я впевнений що результат не заставить себе довго чекати. Та навіть коли Ви досягли своєї цілі і схудли до запланованої позначки, нівякому разі неможна різко полишати тренування. Тепер потрібно свій організм і серцево-судинну систему, яка уже пристосувалась до інтенсивності, уже методом зменшення КАРДІО навантаження, адаптувати до полегшеного тренувального процесу. Період переадаптації повинен тривати як мінімум один місяць, де в кінцевому результаті Ви повинні повернутись до свого початкового 10-хвилинного бігу. Уже в цьому періоді рекомендую дотримуватися також спеціального тренувального циклу: два дні підряд – для відпочинку, один день – тренувальний. А на кожному наступному тренуванні потрібно зменшувати по 3 хвилини від загального часу бігу із попереднього тренування. Скакалку уже можна не застосовувати, а в додаткових вправах на руки, спину і прес дотримуйтесь формули: 3 підходи по 10 повторень.

Тренуйтесь і Ви обов’язково досягнете успіху!

 

До теми...
Денний раціон Назара Павліва
(в період схуднення):
9:00 - сніданок

* Чай (м’ята, липа, шипшина);
* Фрукти (яблука, банани);
11:30 – другий сніданок
* Каша з молоком (вівсяна, перлова) зі шматочками фруктів (курага, ізюм, банан);
13-00 – полуденок

* декілька яблук та горіхи,

*салат ( морква, капуста, буряк)

14:00 - обід
* Рис з рибою (відварна, парена) та декілька варених яєць.
16:00 - 17:30 – тренування
19:00 - вечеря
*
Каша (гречана, вівсяна) з мясом (відварне, парене);
21:00 – за дві години до сну
* Кефір (нежирний).

 


/data/blog/46098/09b9de592ff7fecd0d04c098c517b39f.jpg


17.01.2014 6921 5
Коментарі (5)

атлет 2014.01.17, 23:21
Із такою вагою вантажівку непотянеш!! Із такою вагою марафон бігають.
муф 2014.01.20, 15:09
це він влаштував голодування на знак протестів у країні))))
стронгмен 2014.01.30, 01:31
Назаре щось їж бо Вірастюк тебе виключить з богатирів
Аня Кодочигова 2017.01.16, 15:51
Нещодавно знайшла такий дієвий рецепт схуднення на кефірі, кому цікаво ось тут: http://milkalliance.com.ua/blog/ua/stattya/yak- skhudnuty-shvydko-lehko-i-bez-shkody-dlia-zdorovia-diieta-na- hrechtsi-ta-kefiri
Марія 2014.01.17, 20:10
аж невіиться що таке можливе. Він вміє здивувати. Назаре успіху тобі у всьому.
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

679
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

1943 7
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

1134 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

558
24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6905 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

11400 6

Піст – невід’ємна частина християнського  життя, встановлена Богом.

338

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

1085

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

1117

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

1112
29.03.2024

З кожним днем війни стає дедалі важливіше зберігати емоційну стабільність і свідомо дбати про своє психічне здоров’я.   

75
24.03.2024

Нутриціологиня пояснила, чому не можна забороняти собі фастфуд та солодощі. А також порадила, як їх вписати у свій раціон.

287
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

1085
29.03.2024

Старий сидів біля оазису, біля входу в одне близькосхідне місто. До нього підійшов юнак і запитав...

658
25.03.2024

Йдеться про зміни в молитвах «Вірую» («Символ віри»), «Царю Небесний» та митаревій молитві.

755
21.03.2024

Релігійна громада отримала всі дозвільні документи та незабаром розпочне будівництво поруч з Садовим товариством та міським озером.

2952
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4446
29.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18444
29.03.2024

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки розглянув майже 90% законопроєкту про мобілізацію.  

75
26.03.2024

У Верховній Раді зареєстрували проєкт закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за привласнення державних функцій.   

325
22.03.2024

На початку лютого 2024 року замість Валерія Залужного Збройні сили України очолив Олександр Сирський, який до цього командував Сухопутними військами.  

355
17.03.2024

Продовжує зменшуватися кількість тих, хто вважає, що держава виконує свої зобов'язання перед ветеранами російсько-української війни.  

666