Знання англійської відкриває світ: у Helen Doron розповіли, як навчити дитину іноземної мови

У сучасному світі знання іноземної мови – це вже далеко не привілей, а необхідність. Хочеш спілкуватися з іноземцями, вільно подорожувати, знайти бізнес-партнерів чи просто розвиватися – мусиш знати мову: чи то англійську, чи то німецьку, чи то французьку. Без цих знань сьогодні нікуди.

В Івано-Франківську з кожним роком стає все більше центрів, клубів, шкіл, де діти можуть вчити та удосконалювати свої знання з англійської мови.

У 2017 році у нашому місті відкрився Навчальний центр відомої світової мережі англійських клубів "Helen Doron".

Навчальні центри Helen Doron – це світовий лідер у галузі викладання англійської мови як другої рідної. Вже понад 30 років школи навчають дітей з 3 місяців і до 19 років. Понад 3 мільйони дітей у 37 країнах світу розмовляють англійською завдяки методиці Helen Doron.  В Україні працює понад 70 навчальних центрів у 29 містах. Серед них і Івано-Франківськ. Нині центр у нашому місті є одним із найбільших в Україні.

За словами засновниці та керівниці закладу Тетяни Гуцул, методика викладання Helen Doron є унікальною, адже базується на освоєнні мови, як другої рідної.

«Британський лінгвіст та викладач Хелен Дорон докорінно змінила викладання англійської мови для дітей. У зовсім ранньому віці дитина може освоїти будь-яку кількість мов, якщо вона чує їх регулярно та систематично. Дослідження показали, що за таких умов граматика буде сприйматися набагато краще у більш дорослому віці», - говорить Тетяна Гуцул.

Наш мозок має природну готовність сприймати мови до 7 років, тому діти та підлітки отримують ряд переваг, вивчаючи англійську мову за методикою Хелен Дорон.

«Англійська Helen Doron допомагає нашим учням максимально розкрити свій потенціал за допомогою систематизованих програм – понад 15 курсів,  інноваційних підходів, автентичних навчальних матеріалів та відданих своїй справі педагогів. Гарантованою є безперервність процесу навчання та відповідність  програми етапам розвитку дитини. Ми створюємо англомовне середовище, використовуючи систему занурення в мову за допомогою on-line ресурсів», - говорять викладачі школи.

Цікаво, що починати навчання у школі можна практично з народження. І це не жарти. Дитині виповнюється 3 місяці і з нею можна приходити на заняття у школу.

Для малюків є розроблений «Baby best start» - початковий курс англійської мови. За допомогою розвиваючих вправ, дитячої мови жестів, пісень та віршів малюки та їхні батьки вчаться разом. Ця навчальна програма дає можливість ще більше укріпити зв'язок між дитиною та батьками, а також сприяє емоційному, психічному  та фізичному розвитку дитини.

«Наша наймолодша учениця, Соломійка, їй було 5 місяців, коли вона прийшла до нас, зараз їй 2,5 роки і англійська для неї є другою рідною мовою»,- відзначає Тетяна Гуцул.

Для діток з 3 до 5 років при школі працює повністю англомовний садок неповного дня. Тут з дітками працює викладач Михайло, який має досвід понад 3 роки в англомовному садочку в Китаї, а також Юлія, яка чудово ладнає з дітками і є королевою крафту.

Це прекрасна нагода щодня по чотири години в день чути та спілкуватись англійською мовою під час ранкової йоги, заняття, перекусу чи прогулянки. Усе у формі гри, що легко засвоюється дітками. Батьки кажуть, що після такого садочка, дитина приходить додому і грається на англійській.

Та Helen Doron це не тільки малюки та діти. Це також і програми для старших дітей. Всі курси від Англійська Helen Doron для підлітків відповідають Загальноєвропейським міжнародним стандартам освіти та готують до здачі міжнародного Кембриджського тестування, що визначає загальний рівень володіння мовою.

«В червні наші студенти здавали офіційні Кембриджські тести і отримали насправді високі результати, що свідчить, що методика працює», - наголошують у школі.

Втім, у школі намагаються не лише вчити дітей, а створюють таке середовище, куди б вони хотіли приходити. Школа – це одна дружна сім'я, багато дітей, які познайомились тут, стали хорошими друзями, так само батьки знайшли підтримку і коло спілкування.

«Це не просто місце, куди приходиш два рази на тиждень після школи. Це стиль життя, відношення до інших дітей, це простір, де старші діти, поки чекають на своє заняття,  допомагають молодшим, а ті, в свою чергу тягнуться  і наслідують їх», - відзначають у закладі.

Популярними та цікавими є тематичні вечірки, де гостям розказують про традиційні свята англомовних країн.

Це і ірландська вечірка до дня Святого Патрика, і Хеллоуін, і американське різдво з Санта Клаусом, і мафія-паті з детективним розслідуванням.  Також у школі постійно відбуваються майстер-класи до Indian summer, Дня св.Валентина, виготовляють різдвяні віночки та подарунки до Дня матері. Щоп’ятниці організовують Cinema Club чи Speaking Club with native speaker.

Також працює книжкова крамничка видавництва «Старого лева» та британського видавництва «Lady bag».

Минулого року в рамках кампанії освітньої групи Хелен Дорон Young heroes проводили ряд заходів спрямованих на популяризацію читання серед дітей та підлітків: donation books.

«Ми організовували піжамну вечірку «Ніч в бібліотеці» – хотіли показати, що бібліотека може бути привабливим і цікавим місцем для школярів», - додає Тетяна Гуцул.

Але Хелен Дорон – це не тільки Івано-Франківськ, це ще пів світу. У травні 2019 р. учні школи  Хелен Дорон їздили у місто Дебрецен (Угорщина). Там у дітей були спільні уроки англійської, знайомство з містом та однолітками, pizza-party. Таким чином вчителі показали учням, що зі знанням англійської мови для них відкритий весь світ.

Вчіть англійську мову і будьте громадянами світу!

Марія Лутчин


05.11.2019 Марія Лутчин 6749
Коментарі ()

22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

658
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2261
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1995
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2020
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6050 53
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2302 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

176

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

992

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

992

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1246
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

473
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1934
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3830
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26349
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

423
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10337 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7878
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

430
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

270
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

429
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

511
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1443