Закарпатський уфолог закликає готуватися до зустрічі з інопланетянами

 

Закарпатський уфолог закликає готуватися до зустрічі з інопланетянами

 

Відомий на ниві дослідження феномену НЛО закарпатець Ярослав Сочка закликав эліту, вчених та філософів об’єднатися в комітет по підготовці людства до зустрічі з інопланетними цивілізаціями і розробити скоординований план поведінки, що виключає будь-який політичний вплив.

 

При цьому він зауважив, що домінуюча зараз модель імовірного контакту з позаземними цивілізаціями сильно заполітизована і не відповідає дійсності.

 

Думки автора викладені у статті, яка з’явилася 28 листопада на офіційному сайті очолюваного ним уфологічного клубу УФОДОС.

 

Останні досягнення астрономії найсміливіші гіпотези втілюють в життя. До середини листопада 2011 року підтверджено існування 701 екзопланети (це планети у інших зірок) в 576 планетних системах! На практиці ж кількість надійних кандидатів в екзопланети значно більша і їх «офіційне» число буде рости запаморочливими темпами.

 

Лише за проектом «Кеплер» відкрито понад 1200 екзопланет з надійністю близько 99%, однак для отримання статусу підтверджених потрібна повторна реєстрація таких планет за допомогою наземних телескопів. Немає нічого дивного, що через кілька років, таких планет буде в каталогах астрономів тисячі, десятки і навіть сотні тисяч! У той же час, за попередніми оцінками, лише в нашій Галактиці кількість таких планет оцінюють в 50 мільярдів, а таких, на яких можливе життя - 2 мільярди!

 

Тим часом, астрономи розробляють методики визначення планет «земної групи», простіше кажучи, намагаються з величезного числа вже відкритих планет, знайти такі, які максимально схожі на Землю. Підрахунки показують, що у третини всіх зірок з температурою як у Сонця, повинна бути як мінімум одна планета земного типу!

 

Гіпотеза Джордано Бруно і його попередників про множинність світів сьогодні-завтра вже стане не гіпотезою, а незаперечним фактом! Оптимісти впевнені, що заселену планету в іншій сонячній системі знайдуть раніше, ніж людство відправиться до Марсу. Чекати залишилося недовго: дата епохальної знахідки спланована на середину XXI століття, так що у більшості з цього покоління є всі шанси стати безпосередніми свідками найбільшого відкриття в історії людства!

 

У той час, коли ведуться науково-дослідні роботи в галузі виявлення слідів інопланетних цивілізацій, на самій Землі лунають різні думки. Всі в унісон кажуть, що потрібно готуватися до визнання факту існування інопланетних цивілізацій або навіть готувати людство до діалогу (зустрічі) з інопланетянами. Але до чого і як підготувати світову спільноту - тут думки розходяться.

 

Наприклад, Саймон Конвей Морріс (Simon Conway Morris), професор палеонтології в Університеті Кембриджа припускає, що еволюція в інопланетних цивілізаціях підпорядковувалася тим же законам, що й на Землі. Тому життя на інших планетах може дублювати земне і не виключено, що інопланетяни також можуть бути схильні до експлуатації та насильства.

 

Б''ють тривогу і представники деяких релігійних конфесій. Тед Петерс (Ted Peters), професор теології Лютеранської Теологічної Семінарії у Каліфорнії говорить, що в разі підтвердження теорії вчених, традиційні релігійні догми просто-напросто вимруть. "Правда, з іншого боку, подібний інопланетний контакт може розширити сучасне релігійне бачення. Зрештою, все, що існує, створено Богом ", - запевняє Петерс.

 

Точки дотику двох світів бояться багато хто. Лунають голоси про необхідність створити в структурах ООН спеціальне агентство, яке займатиметься підготовкою до зустрічі з інопланетянами, а також зможе розробити план по боротьбі з ними у разі атаки з їхнього боку.

 

«Світова спільнота повинна готуватися до зустрічі з інопланетними цивілізаціями і розробити скоординований план дій на випадок, якщо несподіване знайомство з позаземним інтелектом все ж таки відбудеться», - заявили не так давно представники британської Королівської академії наук.

 

Чому ж ми так боїмося інопланетян? І хто повинен представляти інтереси людства на випадок, якщо контакт з інопланетянами таки відбудеться? Хто представлятиме людство: ООН, президенти супердержав або спеціально створені для цього комісії?

 

Не пахнуть вам ці питання політикою? І хто дав уже на них відповіді? Чому ми всі повторюємо «підготовлену» думку про вроджену схильність інопланетян до експлуатації і насильства? Навіщо нам нарощувати бойовий арсенал і взагалі, чи є у нас шанси, захистити Землю від умовних агресорів?

 

Відповіді на ці запитання містяться в масовій свідомості людства, яке інтенсивно і довго обробляється сильними світу цього. Голлівудські «інопланетяни» в кіно і мультфільмах обов''язково прилітають на Землю з планами колонізації місцевого населення, а аборигенам потрібно з координуватися для відбиття атаки! Переможцями у нелегкій боротьбі за щастя людства під Сонцем часто виступають Сполучені Штати Америки. Це вже стереотип (так, наприклад, в більшості фантастичних оповідань інопланетяни обов''язково висаджуються в США)! Цей стереотип довго і свідомо впроваджувався в уми людства: головна мета - викликати у кожного жителя на Землі уявлення про інопланетян, як безжальних завойовників, колонізаторів, руйнівниках людського спокою і т.д.

 

Ноги ростуть якраз із Сполучених Штатів Америки. Мало хто знає, що в Кодексі федеральних законів, ухваленому 16 липня 1969 року була стаття 14, розділ 1211, що встановлює запобіжні заходи на випадок контакту американських астронавтів з інопланетянами. Генеральний радник НАСА Нейл Хозенбол визнав, що дія закону поширюється на будь-які космічні кораблі позаземного походження. Таким чином, кожен, хто вступає в контакт з НЛО, згідно визначень закону, може виявитися на карантині під озброєною охороною. Посилаючись на той же "Закон про інопланетян", доктор Брайан Т. Кліффорд (співробітник Пентагону) заявив (газета "Стар", Нью-Йорк, 5.10.1982), що контакти громадян США з інопланетянами або їх засобами пересування є незаконними, а особа, яка здійснить даний злочин, автоматично стає злочинцем, який може бути засуджений судом до тюремного ув''язнення терміном до одного року і оштрафований на п''ять тисяч доларів (!).

 

Виходячи з цього, чи не здається вам дивним, що модель поведінки людства на випадок контакту з інопланетянами вже давно вироблена і впроваджується в життя на практиці? При цьому пріоритетні цілі при безпосередньому контакті вже відомі: людство, жертвуючи останнім, повинно рятувати Землю від колонізації!

 

В рамках цієї моделі мусується ні чим не обґрунтований міф про можливу перемогу людства над інопланетними загарбниками. Передбачається використання ядерної, хімічної і бактеріологічної зброї (здатної гарантовано знищити всі земні форми життя, але про інопланетних, при цьому, не згадується) проти ворога, цілі, чисельність і можливості якого нам невідомі! За своєю суттю, заклики до нарощування військової потужності проти інопланетян, технологічний рівень розвитку яких дозволяє їм подорожувати між зірками - це самогубство!

 

При цьому зовсім забувається/ігнорується інший варіант імовірного майбутнього контакту: інопланетяни можуть прибути на Землю з дружнім візитом, з метою знайомства та взаємовигідного спілкування! Цілою плеядою російських космістів була обґрунтована думка про гуманність високорозвинених позаземних цивілізацій, про відсутність у них антагонізму, що заважає, власне, досягати цивілізаціям матеріальних і духовних вершин.

 

Замість цього політика держав Землі спрямована на збереження цілісності контролю над людством! Сучасні уфологічні моделі показують, що визнання факту існування інопланетян на офіційному рівні спричинить економічний і політичний хаос і, швидше за все, призведе до повалення урядів, масових заворушень і т.д.

 

Власне тому, влада/світовий уряд, побоюючись несприятливих для себе прогнозів, масово переконує людство, що нічого доброго з глибин космосу інопланетяни нам не принесуть! Вони готові відібрати у людей останні крихти на програми типу «Зоряних воєн» лише б зберегти суверенітет Землі, де вони пани і господарі! Політики вже давно вирішили: Земля і люди, що населяють її належить тільки їм!

 

Виходячи з цього, а також беручи до уваги однобоке політичне бачення проблеми контакту, вкрай необхідно теоретичну модель імовірного контакту з інопланетянами в першу чергу відгородити від політики! Еліта, вчені і філософи повинні об''єднається в єдиний орган, відповідальний за контакт з інопланетянами і виробити модель імовірного контакту виходячи з філософських поглядів, наукових досягнень і прогнозів. Людство повинно зрозуміти, що панівні стереотипи про контакти з інопланетянами - це не наукове бачення проблеми, а насамперед меркантильні цілі політичних планів, які майстерно нам всім нав''язуються.

 

Окрім того, теоретично сценаріїв розвитку контактів з іншими цивілізаціями космосу на Землі може розвиватися більше, виходячи з ідеологічних міркувань потенційних контактерів:
- Дружній, дипломатичний контакт;
- Вторгнення і поневолення;
- Знищення/ліквідація;
- Приховане управління;
- Байдужість інопланетян до нашого існування...

 

Таким чином, проблема майбутнього контакту заслуговує найпильнішої уваги в світлі сучасних астрономічних відкриттів. Світова спільнота повинна підготуватися до зустрічі з інопланетними цивілізаціями і розробити скоординований план поведінки, що виключає будь-який політичний вплив. Координуючим органом повинна виступати еліта, кращі вчені і філософи планети Земля.


(За матеріалами статті Я.Сочки "Контакт з інопланетянами сильно заполітизований")

Сергій Тисовський, для Закарпаття онлайн


02.12.2011 1075 1
Коментарі (1)

Creoly 2011.12.08, 21:11
>Координуючим органом повинна виступати еліта, кращі вчені і філософи планети Земля. Координуючий орган уже давно існує: http://rael.org/ ;-)
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

652
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

1896 6
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

1125 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

548
24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6899 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

11381 6

Піст – невід’ємна частина християнського  життя, встановлена Богом.

328

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

1065

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

1107

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

1102
24.03.2024

Нутриціологиня пояснила, чому не можна забороняти собі фастфуд та солодощі. А також порадила, як їх вписати у свій раціон.

271
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

1073
12.03.2024

Популярний дієтолог Майкл Мослі назвав п'ять груп продуктів, які варто включити до свого раціону для схуднення.

843
26.03.2024

Йдеться про зміни в молитвах «Вірую» («Символ віри»), «Царю Небесний» та митаревій молитві.

738
25.03.2024

Старий сидів біля оазису, біля входу в одне близькосхідне місто. До нього підійшов юнак і запитав...

655
21.03.2024

Релігійна громада отримала всі дозвільні документи та незабаром розпочне будівництво поруч з Садовим товариством та міським озером.

2944
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4432
25.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18435
26.03.2024

У Верховній Раді зареєстрували проєкт закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за привласнення державних функцій.   

307
22.03.2024

На початку лютого 2024 року замість Валерія Залужного Збройні сили України очолив Олександр Сирський, який до цього командував Сухопутними військами.  

346
17.03.2024

Продовжує зменшуватися кількість тих, хто вважає, що держава виконує свої зобов'язання перед ветеранами російсько-української війни.  

658
12.03.2024

Президент Володимир Зеленський 7 березня погодив кандидатуру ексголовнокомандувача Збройних Сил Валерія Залужного на посаду посла України у Великій Британії.   

764