Загибель інопланетянена в Швеції

 

 

У середині 70-х років ХХ століття в столиці Данії Копенгагені проходила міжнародна виставка під девізом Karlek eller Kaos («Любов або хаос»). Її розмістили в старовинному (XVII століття) палаці Шарлоттенбург. Був там і стенд об'єднання шведських уфологів Free UFO Study (FUFOS). Сотні відвідувачів щодня затримувалися біля нього, щоб послухати повідомлення про події в області уфології і поглянути на супроводжуючі його слайди.

Катастрофа на лісовій галявині



Одного ранку, коли біля стенду зібралася група школярів, до них приєднався елегантний пан років шістдесяти. Прослухавши повідомлення і подивившись слайди, школярі пішли, їх змінили нові відвідувачі, а чоловік все не йшов.

Стендистів зацікавило незвичайна поведінка відвідувача, і один з них спробував заговорити з ним. Спочатку той сприйняв це насторожено, але потім, мабуть, відчув до співрозмовника симпатію і повідав йому таку історію:

«У 1955 році я разом з двома старшими братами працював лісорубом на узбережжі Ботнічної затоки у шведській провінції Вестерноррланд.
Одного разу раннім липневим ранком, годині о шостій, ми, як завжди, збиралися розпочати рубку, як раптом почули шум, який буває, коли крізь гущавину, ламаючи гілки, продирається великий звір. А за мить ми побачили сигароподібний об'єкт, що летів між деревами.

Спочатку я подумав, що це намагається зробити вимушену посадку невеликий літак, який втратив крила.

Метрів за триста далі у напрямку його руху протікала річка, до якої він, ймовірно, і намагався дотягти. Ми зрозуміли, що зараз він завалиться, і рушили слідом за ним. Не встигли ми пробігти й двадцяти метрів, як об'єкт впав на поляну метрах в сорока від берега річки.

Ми очікували побачити дим і язики полум'я, почути гуркіт вибуху, але нічого подібного не сталося. В абсолютній тиші все навколо раптово осяяло неймовірно яскраве світло. Одночасно ми відчули удар настільки потужною повітряної хвилі, що стовбури дерев зламалися.

Коли загадкове сяйво померкло, а повітря заспокоїлося, ми вирушили на галявину подивитися, що сталося, але нічого не побачили: місце падіння об'єкта було завалено купою дерев.

Контакт з енлонавтом


Вирішивши повернутися до роботи, ми ледь зробили десяток кроків, як один з братів вигукнув:

- Ей, погляньте-но! Тут лежить якийсь карлик в уніформі.

Деякий час ми мовчки стояли, дивлячись на дивну істоту, що не подавала ознак життя. Воно було зростанням трохи більше метра, його оточувала пульсуюча аура неяскравого білого світла. Ми зрозуміли, що це позаземний прибулець. Один з братів торкнув гуманоїда, але тут же з криком відсахнувся і повідомив, що в момент дотику його немов ударило струмом. В ту ж хвилину інопланетянин відкрив очі і тихо сказав по-шведськи:

- Не торкайтеся до мене, інакше у вас будуть неприємності. Тепер ви вже знаєте, хто я.

Ми зрозуміли, що він вміє читати наші думки. Трохи оговтавшись, ми почали уважно розглядати прибульця. У нього були правильні риси обличчя. Колір шкіри жовтуватий, як у вихідця з Азії. Очі чорні, глибоко посаджені, але без білків. На обличчі інопланетянина було кілька ран, і з них сочилася безбарвна рідина. На шиї виднілося щось, схоже на акулячі зябра. Зовнішність доповнювали тонкі безкровні губи. Коли гуманоїд боязко посміхнувся, ми побачили два ряди рівних дрібних зубів. Його маленькі долоні мали по п'ять майже однакових по довжині пальців без нігтів.

Вбрання інопланетянина, виготовлене з червонуватого матеріалу, схожого на метал, щільно прилягало до тіла.
На ногах у нього були чоботи, їх товсті рифлені підошви нагадували гусениці танка. Напевно, взуття служило гуманоїду індивідуальним транспортним засобом. Талію прибульця охоплював широкий металевий пояс з величезною пряжкою, яка випромінювала блакитне світло.
У її центрі виднівся знак, схожий на букву U з буквою V всередині неї.

Розповідь зоряного прибульця

Бачачи, що я його розглядаю, інопланетянин сказав:

- Я можу побути з вами ще трохи тільки завдяки скафандру. Усередині нього я вже знищений.

Потім його права долоня торкнулася стегна і зникла всередині скафандра, хоча там не було видно ніякої кишені. Він витягнув назовні щось на зразок пульта з маленькими кнопочками, схожого на сірникову коробку. До нього був прикріплений мініатюрний «олівчик». Гуманоїд кілька разів натиснув їм на кнопки, потім відкинув пульт у бік.

- Не торкайся до нього, - попередив він. - Це пристрій повідомить моїм товаришам, що зі мною сталося, щоб вони мене не шукали. Адже там, звідки я прибув, мене чекають ...

Деякий час прибулець лежав спокійно, тільки його руки періодично здригалися. Напевно, він відчував сильний біль.

У той момент брати переглянулися і, не кажучи ні слова, попрямували вглиб лісу. Я просив їх залишитися, але вони немов не чули мене. Зараз, після багатьох років, я впевнений, що вони підкорилися телепатичному наказу інопланетянина. Я ж залишився і розмовляв з ним до самої його кончини.

Ось та дещиця, яку, перемагаючи болісну біль і зібравши залишки сил, повідав мені зоряний прибулець. Він прибув з однією з планет в сузір'ї, яке ми називаємо Орел. Нас, землян, відвідують представники декількох космічних цивілізацій. Деякі прибульці спостерігають за нами протягом тисяч років. Є такі, хто досліджують Землю, щоб з'ясувати можливість створення на ній своїх колоній. Інопланетяни знаходяться в контакті з землянами вже протягом кількох століть.

Смерть інопланетянина



Закінчивши свою розповідь, гуманоїд подав мені мішок, який також вийняв з невидимого кишені, і сказав:

- Коли я помру, світло навколо мого тіла згасне, і тоді ти зі своїми товаришами кинь мене в мішку в річку. Але в воду не входьте, щоб не відчувати хворобливих відчуттів.

Тут він став судорожно дихати, і я зрозумів, що кінець його близький. Світловий ореол навколо нього почав згасати і незабаром зник, а сяюча пряжка потьмяніла. Гуманоїд відкрив очі і промовив кілька слів на мові, якої я ні до цього, ні після не чув. Потім перейшов на шведський:

- Ви з'являєтеся на світ не з власної волі і залишаєте його всупереч їй. Ваше життя подібне туману ...

Він виголосив ще кілька слів, але нічого не можна було розібрати. Я майже впевнений, що перед смертю він молився. Це мене вразило.

Потім я пішов і покликав на допомогу братів. Разом ми поклали останки інопланетянина в мішок і понесли до річки. Ноша обпікала нам долоні, від неї йшов запах сірки. Прибулець був дуже важким. Коли ми опустили мішок в річку, вода навколо закипіла. Хвилин через п'ять від нього не залишилося й сліду ».

А ось і речдок!

- Мабуть, більше мені нічого повідомити, - закінчив свою розповідь незвичайний відвідувач, готуючись відійти від стенду. Потім додав: - Я пам'ятаю те, що трапилося так виразно, ніби все було вчора. На ваших слайдах я впізнав інопланетянина і здивувався, оскільки вважав, що був єдином, що бачив прибульця. Перш мені траплялося чимало знімків і малюнків прибульців, але жодне зображення не було схоже на того, з ким мені довелося поспілкуватися і кого ми з братами поховали в річці ...

Несподівано відвідувач вийняв з кишені металевий стерженек, схожий на товсту голку, і показав його співрозмовникові:

- Ось погляньте.

- Що це? - Запитав стендист.

Відвідувач посміхнувся:

- Днів через два після того, що сталося я повернувся на те місце. Пульт зник, а «олівчик» лежав у траві на колишньому місці. Я підібрав його як доказ того, що мені нічого не приснилося.

Сказавши це, елегантний пан відійшов і загубився серед відвідувачів виставки.

 

ТАЙНИ


05.12.2013 1022 0
Коментарі (0)

26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

683
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

1965 7
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

1140 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

562
24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6909 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

11407 6

Піст – невід’ємна частина християнського  життя, встановлена Богом.

344

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

1095

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

1120

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

1115
29.03.2024

З кожним днем війни стає дедалі важливіше зберігати емоційну стабільність і свідомо дбати про своє психічне здоров’я.   

83
24.03.2024

Нутриціологиня пояснила, чому не можна забороняти собі фастфуд та солодощі. А також порадила, як їх вписати у свій раціон.

292
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

1093
29.03.2024

Старий сидів біля оазису, біля входу в одне близькосхідне місто. До нього підійшов юнак і запитав...

659
25.03.2024

Йдеться про зміни в молитвах «Вірую» («Символ віри»), «Царю Небесний» та митаревій молитві.

763
21.03.2024

Релігійна громада отримала всі дозвільні документи та незабаром розпочне будівництво поруч з Садовим товариством та міським озером.

2958
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4454
29.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18448
29.03.2024

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки розглянув майже 90% законопроєкту про мобілізацію.  

87
26.03.2024

У Верховній Раді зареєстрували проєкт закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за привласнення державних функцій.   

329
22.03.2024

На початку лютого 2024 року замість Валерія Залужного Збройні сили України очолив Олександр Сирський, який до цього командував Сухопутними військами.  

360
17.03.2024

Продовжує зменшуватися кількість тих, хто вважає, що держава виконує свої зобов'язання перед ветеранами російсько-української війни.  

670