Задниця Седюка

 

Не повіривдва місяці тому, що пранкер – давно без перебільшення світового значення – Седюк скоїв ту дурнувату витівку, оголивши дупу,  на всю Європу і світ.  Я думав, то був Порошенко, з прапором прогресивної, союзницької держави англосаксонського типу. Я і зараз так вважаю. А ви ?

 

 І чому в цій – нашій – державі постійно найбільше страждають менш винні?  П’ять років Седюкові, звісно, не дадуть стараннями «євромєнта» Авакова, ми не Ерефія, з її тоталітарними заквасками, але все одно  коміка-дурня затягують по судах більше, ніж Гєпу Харківського, для порівняння. І грошей виб’ють з нього, в відносному порівнянні,  встократ більше,  ніж бодай би з Януковича Старшого.

 То був справді Петро Олексійович, грайливо пробігаючи і оголюючи п’яту точку, немов би п’яте президентство в цій державі,  в мене не галюн, у вас, сподіваюся, також. Не під час виступу Джамали, а значно частіше і значно безсоромніше. Він за кожної нагоди не гребує цим вчинком, чіпляючи на себе прапори всіх західних країн, а українським, на відміну від Седюка,  покривається – і повністю, так, щоб лише обличчя було видно і невинні, несоромливі  очі. Це вам не паранджа і блискучіше, чим будь-яка парча. Це повна жо…а.

Колись на Заході була модна теорія модної тоді антрополога (або антропологині, як говорять у нас тепер) Рут Бенедикт. Вона стверджувала, що між західної і східною цивілізацією проходить чітка і глибока лінія розлому. Вона полягає у виокремленні надважливих факторів у формуванні моделей поведінки людини, що для західної людини вважається – почуттям провини, то для східної  - почуттям сорому.

Тобто український президент мав би почувати, щонайменше,  перед нами і геополітичними партнерами почуття провини, винуватості за не виконані взяті на себе обов’язки, бити себе в груди, повторюючи «Боже милостивий…»,  і подати давно або негайно у відставку.  Якби він був західною людиною. А якби він був трохи з більшими розкосими очима чи мав дещо темніший колір обличчя, то він би мав змінити свою «загорілість» чи «жовтизну» на насичено червону барву, що так облажався. Вождь краснокожих, мля. І зробивси сеппуку кухонним ножем чи напильником.

Але нема ні того, ні іншого. Він, судячи з його поведінки, більше того, всерйоз і сильно собою пишається і своїми досягненнями.  Ось, наприклад, недоробленим безвізом. А як бути з галімими дорогами,  галімими судами,  галімими слідчими, прокурорами, галімою економікою і екологією, і іншою галімизною ?

Казочки про розділення гілок влади в нашій державі, спихання все на місцеві ради і інших ним і не ним уповноважених – залишатимуть й надалі казочками, поки існує поняття «політична воля» і «важелі впливу» в нашій країні. Наступному диктаторові – гібридному – не олігархічному і вибірковому вони по-справжньому знадобляться. Поки не з’явиться в країні справжня рівновага і баланс влади у вигляді справжнього уряду, справжнього парламенту, справжнього суду, справжніх органів місцевого самоуправління. Справжня правова, демократична держава, нарешті.

Поки не появиться, доти шалений Петрусь і його посіпаки-клоуни з найближчого і найдальшого оточення будуть перетворювати Євроарену, в якому б кічевому, занедбаному стані вона не знаходилася зараз й без них, на грандіозне посміховище і летовище для культурного несмаку.

Але все одно – переможуть кращі на цьому поприщі, попса відпаде, вона вже доживає свої останні святкові будні в суєтній розкоші і марнуванні ресурсів та часу. Жива лірика без сліз переможе зариданих крокодилів і їх побратимів карасів.

Природа виживання людського буття не може довго витримувати штучність, лицемірство, крикливість,  паяців усіх мастей. Їй потрібен перезавантаж. Натомість закоренілі клептократи і партократи все одно нам співають з давно зірваними голосовими зв’язками про совково-шовкове ретро і свій грьобаний  вінтаж.

Останній казус президента з голою дупою відбувся, як знаєте, ще не так давно.  Заборонивши VK, Однокласнікі і іншу московську муру (цілком правильно і давно би), пан Президент забув сам себе заборонити в них. Я думаю, його все-таки, соромнуло трохи.

Чомусь, перебуваючи час від часу в Європі, ловлю себе все частіше, що зізнатися, що ти з України, важче і дискомфортніше, ніж навіть за Януковича.  Соромно – чомусь мені, який ні в кого  нічого не вкрав, злочинців не покривав… І не мені одному, я цікавився. Може, це знак того, що ми рухаємося не на Захід, а в Азію ?...

Мені хочеться все-таки на Захід, «почуття провини» значно індивідуальніше, особистніше за «почуття сорому», яке більше базується на колективізмі, залежності від групи і їхньої думки. Хоч без сорому теж нікуди. Все має бути збалансовано і впорядковано і на правильному полюсі.

Вимушено констатуємо, в цій країні ще дуже багато не почуває ні за що провину і ні грама сорому, що означає: цивілізаційна гола дупа, виставлена на показ; дешеві понти і нікчемний, пустий епатаж.  В одних вона гола від бідності, в інших від жиру, тріщачи по швам, що так, що інак.

Та як було сказано, це все одно не відверне поразку сракодурів, сракоманів і сраколизів. Це лише додатково оприлюднює, хто є хто.  Порошенко в цьому кайдано-ланцюзі вертисраких лиш верхня ланка,  ними хоч греблю гати на всіх рівнях і царинах народного існування.  Буде не просто ідіотів карати і вгамовувати, особливо всіх відразу, зате без збочення приємно і тим паче корисно.

І хай там зараз ще  в нас хуліганів жорстко і жорстоко карають, а бандитів лагідно  відпускають, хай чинний Гарант далі бігає на екранах зі щирою волохатою філейною на парад, шукаючи собі спаринг-партнера на вибори 2019 (провідна роль надається його оточенням підородупому Ляшку і його гетеросексуальній копії для східного електорату горлодупому Капліну)  - не врятує від всенародної ганьби бридких циркачів, не врятує.  Сподіваємося, що опісля виникне почуття вини. Запізніле.

Пісня гурту О. Торвальд, що була представлена від України на цьогорічному Євробаченні,  справді недооцінена, та, найперше, нашими громадянами без права голосу. В ній йдеться про час, який неустанно минає. Так він минає. Хтось втрачає, хтось знаходить. Україна ще не все втратила і ще багато поновить і надбає.

Хай величаво засяють сідниці Седюка на прапорі сьоднішніх,  вчорашніх і завтрашніх пердунів незгладимою печаттю і невигойним ярмом останнього місця на землі. Чи передостаннього.

 

 

 

 


24.06.2017 Яв Назар 2198 0
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1124
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2481
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2088
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2137
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6460 57
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2421 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

293

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1118

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1143

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1360
23.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

243
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

563
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

2031
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26481
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

528
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10429 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7973
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

508
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

372
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

522
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

596
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1546