За курявою – нас очікує СВІТАНОk!

Допоки не почнемо замітати – їх наче і нема…

Хоп'я собі візикок захотіло. Та мотлох - викидають люди. Це – не діло… Що зробити, аби його візитки - зберігали? Взяти щось міцне (пластик, наприклад). Дорого? Тоді – державним коштом! (Вам шкода? Це ж якихось 200 тисяч. Менш, ніж півзряплати мерської.) Роздача – поштою (голові – безкоштовно). Ось і реклама без витрат. Свобода, брат!

А щоб агітки люди зберігали – до них програми соціальні прив'язали. Разом з пенсійним – картку мЕрця покажи. Ге-геніально, нє? Скажи!

Ще й гологотипа свого туди вплендюрив! Щоб чітко у свідомість то закарбували. А потім - по команді - люди, мов собачки, - голос подавали. За трипальц-носіїв, звичайно. Кого - кhерманичі покажуть (часом це – печально).

Розумієте, про що мова? Так: "Марцінків Руслан. Картка іванофранківця". Іменна!

Головне питання: скільки взяли з #панамера за розміщення приватного агіт-лого, як думаєте? Вгадали: #нікоп'я!

Законно це? Та навряд... Кошти – бюджетні. А вказаний візуальний знак з політичної агітаціїне має жодного стосунку до державних установ (відповідно до листа №6129 за підписом В.Дротянко). До слова: згадана особа за сумісництвом – редактор юридично-неіснуючого "Вісника міського голови" (тираж 10 тис.). Відома також тим, що витратила на нерухомість вчетверо більше, ніж заробила. Сестра головної піарщиці мера – стала співвласницею місцевого телеканалу. Яка ж талановита тепер молодь!

Але то – лірика. "Господарювання" ж – наявне, триває – роками. А реакції правоохоронних, контрольно-ревізійних органів – якось не видно… Може… не знають? :)

Чим дальше вліз…

Але що там картки... У передвиборчий місяць ~вРуслан використав для агітації - ряд бюджетних установ та транспортні засоби. Без відповідних паперів та оплат! (На офіційні запити – ІФ МВК не надав жодного документу. Це свідчить про їхню відсутність! В тексті "відповідей" – згадали один наказ. Ним Р.Марцінків наче надав собі для проведення агіт-акції – територію КП "Пік-Палац". Але і цей ніби-існуючий документ – не наданий.

Що це: у мЕрця плутають державне із приватним (зловживання службовим становищем, ознаки корупції)? Чи ст.171 ч.3 – в діях авторів відповідей? Поліція обіцяє поінформувати вже найближчим часом. А я – в свою чергу – розповім вам: чекайте наступної публікації.

Хоча реально – підстав для оптимізму – мало. На висвітлені раніше факти та ряд запитів – ані адреса на три букви (ЦВК), ні Поліція належної реакції досі не надали. Вже з півроку минуло, а досі не з'ясовано: • Хто і як отримав наші персональні дані? • Чому посадовці займаються агітацією, зокрема - в робочий час? • Хто і яку саме відповідальність поніс? Покривають? Чи знов не знають? :)

Тому я більше очікую змін в результаті виборів. Так, я сподіваюсь: зможемо разом поприбирати ті "поропут'ські своБіDи". Годі. Досить.

Вагаєтесь? То перш, ніж зробити вибір – пригадайте, що є у місті по буднях: дороги яма на ямі, будинки обвали ледь не щотижня, дерева вирубки... Скромна добірка нагальних потреб міста (кількадесят фото) - в галереї.

Трохи по ФАКтам

Додам трошки конкретики. Коротко, як анонс наступних публікацій:

Виписане – лиш мала часточка ФАКтів… Як журналіст-документаліст – надаю правдиву інформацію (для цього звертаюсь до першоджерел). Але на сотню запитів – якісна відповідь приходить – хіба одна. Одна!!! Тож вам тепер легко зрозуміти, чому я ПРОТИ "поропут'ських свобіD". Проти продовження того, що існувало попередні 5 років. Я підтримую ЗЕ!лених, сподіваючись на якісні зміни. І декларую це для вас: щоб не шкодувати потім, що змовчав. Це ж бо - найголовніше - НЕ мовчати. Говорити! Й діяти. [діЯ+Ти]

Радо включусь до дискусії про здобутки й перспективи. Знаю, що нема "єдино правильної" позиції. Та вірю: у діалозі – ми зрозуміємо одне одного. І почнемо покращувати наш Дім - разом. Я свою маленьку лепту – зробив [Дій... А ти?] ;)

Інвентаризація

На закуплених бюджетними (нашими) + кредитними коштами автобусах – вписяний Марцінків (наче "Тут був Вася"). Ок, він мер. Та за цією ж логікою – давайте на всіх аварійних будинках викарбуємо: "Руйнується за підтримки міського голови Марцінків Руслан"! Давайте? Чи, може, це від нього не залежить? :)

Те саме – про міст на Пасічну. Будівництво фінансуємо ми (бюджет міста). А на об'єкті – наче борщівник – логотипи мЕрця й трипальц... То чи було б логічно - на понівечених напрямках дорогах євро-солідарного міста – позначити кожну ямку: "#к°мандамарцінківа є ass"... Народ має знати своїх heRoїв!

За кожним ім'ям – дії конкретних людей. Розбиті дороги + неякісна бруківка + аварійні будинки = міський голова Марцінків. Траси на Львів, Чернівці, збудований з нічого Буковель = О.Шевченко. Кого рекламує один, кого - інший? Ми обираємо, куди хочемо рухатися далі: у свободець порохів, що є ass - чи в перспективу зелені з гарячим серцем?

Так, я підтримую новообраного Президента (його кандидатів на місцях: Андрій Сторожук, Ігор Фріс). Так, очікую на прихід сильного, досвідченого прем'єра, що покаже позитивний результат - вже за 100 днів роботи (перемога у суді, реальні дії Зе - перші ластівки).

І найголовніше - я прагну, щоб ми (всі разом, без поділу на барви і відсотки)

прокинулись

у зеленій, квітучій, щасливій, заможній Україні

та здивувались: добре! Невже це стало можливе

насправді!

Зустрічаймо світанок – разом!

Павло Теличко

Фотогалерея


20.07.2019 Теличко Павло 28611
24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6441 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

10879 6
25.01.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.  

12151 25
18.01.2024
Тіна Любчик

У п'ятницю, 19 січня, в Івано-Франківському національному медичному університеті відбудуться вибори ректора. На посаду претендують троє працівників вишу: доктор медичних наук Микола Островський, доктор медичних наук Роман Яцишин та кандидат медичних наук Руслан Савчук.  

5798
18.01.2024

Каркасні будинки відрізняються високою міцністю, надійністю і довговічністю, а також відносно недорогі в будівництві. Втім, у 2024 році ціни на будівництво каркасних будинків в Україні, як і на все інше, продовжують зростати.  

3724
16.01.2024

Всі наші бюджети – від територіальних громад і до обласного та державного, повинні стати «бюджетами перемоги».

2957

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

480

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

754

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

742

У вівторок, 20 лютого, під час зустрічі з виборцями Дональд Трамп зробив комплімент на адресу росії: «Вони перемогли Гітлера. Вони перемогли Наполеона. Це воєнна машина». Розглянемо, що за цим стоїть.

1053
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

384
12.03.2024

Популярний дієтолог Майкл Мослі назвав п'ять груп продуктів, які варто включити до свого раціону для схуднення.

452
08.03.2024

Фізіологічно їжа потрібна людині для підтримки життєдіяльності, проте у декого ці межі стерті, тому ці люди їдять не лише, коли голоді, а й коли знервовані, засмучені або перезбуджені.  

535
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4080
10.03.2024

Дитина приходить до місця, якого не знає і не розуміє. Чому мама каже мовчати? Чому тато не дозволяє бігати? Чому світять свічки та багато квітів?

11616
05.03.2024

Два досвідчених і дуже майстерних шахових гравців сіли за дошку з чорно-білими клітинами і розставили на ній свої війська.

6644
01.03.2024

"Чернецтво завжди є віддзеркаленням суспільства. Люди хочуть, щоб були добрі монахи, гарно поводилися. Але середовище теж формує людину", - ділиться монах. 

1146
12.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18041
12.03.2024

Президент Володимир Зеленський 7 березня погодив кандидатуру ексголовнокомандувача Збройних Сил Валерія Залужного на посаду посла України у Великій Британії.   

399
07.03.2024

На думку комісії, президент має виконувати свої повноваження до вступу на посаду наступника. А вибори президента мають бути призначені упродовж 30 днів після завершення воєнного стану.   

688
04.03.2024

Серед тих, хто довіряє президенту Володимиру Зеленському, підтримують зовнішню політику влади 82%, тоді як серед тих, хто не довіряє — 41%.

809
29.02.2024

Вибори в Україні мають бути справді вільним вибором українців.

758