Who is mr. Рачкевич? Цікаві факти біографії можливого директора Департаменту ЖКГ і містобудування ОДА

Переможцем конкурсу на посаду директора Департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури Івано-Франківської ОДА став Володимир Степанович Рачкевич.

 

Перед призначенням на посаду він пройде спеціальну перевірку. Команда інформаційного порталу «Побудовано Івано-Франківську» вирішила провести свою перевірку і з’ясувати «чим живе і дихає» потенційний керівник Департаменту.

 

Наразі Володимир Рачкевич обіймає посаду начальника філії "Мостова експлуатаційна дільниця" Дочірного підприємства "Івано-Франківський облавтодор".

 

За інформацією з електронної декларації на сайті НАЗК, пан Володимир проживає в селі Чукалівка, Тисменецького району. Його декларація зареєстрована 11 січня, за два тижні до перемоги в конкурсі. Серед найближчих родичів в декларації Радкевич вказав тільки свою дружину – Рачкевич Ганну Корніївну.

 

Як і прийнято серед більшості українських чиновників, власного майна він немає. Дві земельні ділянки загальною площею 1800 м2, житловий будинок на 160 м2 та Nissan Tilda 2009-го року випуску – усе записано на дружину.

 

Окрім роботи на державницьких посадах, пан Рачкевич має відношення й до мінімум до двох фірм. Перша з них – ПП "РВС-ІФ". Згідно даних аналітичної платформи youcontrol, Рачкевич Володимир Степанович був на посаді керівника цього підприємства з 30 березня 2005р. по 4 травня того ж року. В травні його змінив теперішній керівник - Рачкевич Руслан Володимирович.

 

Навряд чи це просто співпадіння імен і прізвищ. Найімовірніше, що наразі цим підприємство офіційно керує син майбутнього голови Департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури ОДА. Цікаво, тоді чому його чиновник забув вказати в декларації? Адже, туди слід вписувати навіть повнолітніх дітей декларанта. Невже пан Володимир хотів приховати свого сина і зв’язок до ПП "РВС-ІФ"?

 

Ще один цікавий «збіг обставин»: основним видом діяльності фірми сина начальника філії "Мостова експлуатаційна дільниця" дочірнього підприємства "Івано-Франківський облавтодор" є саме будівництво мостів і тунелів.

 

Окрім цього, підприємство займається будівництвом житлових та інших споруд, а також здійснює діяльність та надає консультації у сфері інжинірингу, геології та геодезії. Те ж доволі корисні сфери діяльності. Особливо, якщо врахувати, що пан Володимир Рачкевич свого часу був головою Івано-Франківського облавтодору, та служби автомобільних доріг в нашій області. На жаль, ми не можемо впевнено стверджувати, чи мали якісь зв’язки бізнес сина, та чиновницька кар’єра батька. Але в нашій державі можливо все.

 

Друге підприємство – це ТОВ "Карпатмістбуд". Тут Рачкевич Володимир Степанович зареєстрований як керівник з 9 грудня 2017р., і перебуває на цій посаді по даний час.

 

Однак, у своїй декларації, поданій 11 січня 2018р. Володимир Рачкевич вказує, що він є начальником філії "Мостова експлуатаційна дільниця" Дочірного підприємства "Івано-Франківський облавтодор". З цього випливає, що Володимир Степанович уже майже два місяці сувміщає роботу начальника філії державного підприємства та керівну посаду у приватній фірмі.

 

Засновниками "Карпатмістбуд"є одразу троє осіб: Боднарчук Олександр Тадейович, Королю Степан Зеновійович та Цап’юк Богдан Володимирович.

 

До речі, сама компанія зареєстрована зовсім недавно – 5 грудня попереднього року. Тобто трохи більше ніж за місяць до того, як пан Володимир став переможцем конкурсу на посаду. Своїм «традиціям» пан Володимир не зраджує, бо основним видом діяльності цієї фірми теж є будівництво мостів та тунелей. Окрім цього молода і перспективна фірма буде займатися будівництвом житлових та інших будівель, доріг, автострад , трубопроводів та будівельно-монтажними роботами.

 

Якщо ж Володимир Рачкевич таки пройде перевірку та стане директором Департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури обласної державної адміністрації, то йому доведеться розпрощатися з керівництвом ТОВ «Карпатмістбуд». Але це не стане великою втратою. Погодьтеся, доволі зручно займатися широким спектром будівельних робіт і мати в друзях колишнього керівника своєї фірми, що тепер обіймає керівну посаду в профільному департаменті ОДА.

 

До речі, імовірний директор Департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури Івано-Франківської ОДА був фігурантом декількох судових проваджень. У двох справах на Володимира Рачкевича, як на начальника філії "Мостова експлуатаційна дільниця", накладено адміністративне стягнення у зв’язку з несвоєчасними виплатами заробітної плати.

 

ДЛЯ ДОВІДКИ:

Рачкевич Володимир Степанович народився 20 жовтня 1957 року в м. Чортків Тернопільської області. Освіта вища – закінчив у 1980 році Львівський політехнічний інститут за спеціальністю «Автомобільні шляхи».

1980 – 2000 рр. – працював на посадах інженера, виконроба, головного інженера в мостовому ремонтно-будівельному управлінні №1 Івано-Франківського обласного управління з будівництва, ремонту й експлуатації автомобільних доріг;

2000 – 2002 рр. – головний інженер Івано-Франківського об'єднання дорожніх державних підприємств;

2002 – 2007 рр. – головний інженер Дочірнього підприємства «Івано-Франківський облавтодор»;

2007 – 2013 рр. – директор Дочірнього підприємства «Івано-Франківський облавтодор»;

2013 – 2014 рр. – начальник Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області;

З квітня 2014р. – начальник філії "Мостова експлуатаційна дільниця" Дочірного підприємства "Івано-Франківський облавтодор";

З грудня 2017р. – керівник ТОВ "Карпатмістбуд".

 

«Побудовано Івано-Франківську»


28.01.2018 7127 15
Коментарі (15)

Агент 2018.01.26, 14:58

Накінець, хоча б хтось почав цікавитися цим типом. Але це далеко ще не вся інформація. Шукайте хлопці ще краще....

Віктор Олександрович 2018.01.26, 15:11

Почніть із перевірки на тому підприємстві, де він працює зараз. Дуже багато цікавого знайдете. 

Микола 2018.01.27, 21:58

Про це всі давно знають. Приємно здивований, що на кінець почали про це говорити. Пан Рачкевич разом з паном  Семанівим  давно створили схему, роздерибанили державне підприємство, яким позачергово керували.  Побудували хати в цей час і оформили нерухомісь один на жінку , інший на маму. В декларації звичайно цього не вказано. Ще багато інших є фактів,які надіюсь ПЕРЕВІРКА виявить.

Cтепан 2018.01.30, 13:14

Про це давно відомо всім дорожникам. Ця парочка стабільно працює.

Ігор 2018.01.27, 07:44

Один із засновників підприємства "Карпатмістбуд"- зведений брат товариша Рачкевича пана Семаніва Любомира Ярославовича (застуник начальника Служби автомобільних доріг) Королюк Степан. Рука руку миє...

Мостовик 2018.01.27, 07:54

Це ж очевидно. Створили фейкове підприємство, щоб потім відмивати гроші через Службу автомобільних доріг та Департамент ЖКГ. Не здивуюся якщо найближчим часом п. Рачкевич викупить підприємство, яким зараз керує. Адже щоб брати участь у тендерах треба мати якусь базу. А "Карпатмістбуд" крім 3000 грн статутного капіталу не має нічого більше взагалі. 

Анонім 2018.01.27, 08:00

Базу вони вже готують. Все що можливо було з "Мостобудівельного підприємства" уже продано і гроші на "Карпатмісбуд" стабільно перекачуються.  Це просто жах, що робиться. ..

Михайло Михайлович 2018.01.30, 21:09

Це підприємство зареєстровано на вул. Коновальця227а. Під цією самою адресою зареєстровано ще мінімум 15 підприємств. Зокрема пмк—7,пмк-22 . Це підприємство створилося як прокладка, для перекачки коштів.

 

Олег 2018.02.04, 12:34

 А ще одним засновником цього підприємства є Цап'юк Богдан Володимирович. Який є одночасно засновником ще двох фірм - ТОВ "АБЗ-ІФ" та ТзОВ "Гірбудінвест". Ці фірми уже були раніше замічені у розкраданні гроше на берегоукріплювальних роботах.

 

Василь 2018.01.27, 08:40

Замість того , щоб цим Рачкевичом зайнялося НАБУ, його призначають директором департаменту. Він великий спеціаліст у проведенні афер і відмиванні грошей. Фірму де він зраз керує довів до ручки.  Невже абсолютно все можна купити  і невже абсолютно всі продаються . Можливо пора вже міняти пріоритети???

Експерт 2018.01.30, 13:10

Як можна призначати на таку посаду чиновника, якого звільнили три роки тому з посади начальника служби автомобільних доріг за розкрадання грошей при владі Януковича.  Хіба люстрованих можна призначати на такі керуючі посади?

Анонім 2018.02.08, 22:39

А що не знайшлося молодшого і чеснішого претендента, який ще не навчився красти.  А пенсіонер міг би вже і відпочивати.

ігор 2018.02.01, 10:20

жах , в якій країні ми живемо, крали , крадемо і будемо красти 

Микола 2018.02.01, 10:56

Якщо будемо мовчати,то так і буде. Наші діти і внуки будуть жити в рабській країні. Якщо ми цей факт проковтнемо ,то значить ми цього варті. Почекаємо результатів перевірки. Думаю люди мали б піднятися і протистояти цьому беззаконню. Для чого ТОДІ стояв Майдан

 

 

Богдан 2018.02.14, 12:06

Цього пана замість того щоб наказати за неякісний ремонт "по нових технологіях" моста в Пасічній - то його переводять диретором департаменту ЖКГ. Напевно щоб він і там свої технології впроваджував.

 

26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

602
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

1790 6
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

1103 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

531
24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6878 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

11333 6

Піст – невід’ємна частина християнського  життя, встановлена Богом.

309

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

1044

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

1092

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

1084
24.03.2024

Нутриціологиня пояснила, чому не можна забороняти собі фастфуд та солодощі. А також порадила, як їх вписати у свій раціон.

252
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

1057
12.03.2024

Популярний дієтолог Майкл Мослі назвав п'ять груп продуктів, які варто включити до свого раціону для схуднення.

824
26.03.2024

Йдеться про зміни в молитвах «Вірую» («Символ віри»), «Царю Небесний» та митаревій молитві.

704
25.03.2024

Старий сидів біля оазису, біля входу в одне близькосхідне місто. До нього підійшов юнак і запитав...

646
21.03.2024

Релігійна громада отримала всі дозвільні документи та незабаром розпочне будівництво поруч з Садовим товариством та міським озером.

2920
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4417
25.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18415
26.03.2024

У Верховній Раді зареєстрували проєкт закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за привласнення державних функцій.   

283
22.03.2024

На початку лютого 2024 року замість Валерія Залужного Збройні сили України очолив Олександр Сирський, який до цього командував Сухопутними військами.  

331
17.03.2024

Продовжує зменшуватися кількість тих, хто вважає, що держава виконує свої зобов'язання перед ветеранами російсько-української війни.  

641
12.03.2024

Президент Володимир Зеленський 7 березня погодив кандидатуру ексголовнокомандувача Збройних Сил Валерія Залужного на посаду посла України у Великій Британії.   

743