Володимир Куцев: New world order чи...

 

 

Данный текст есть некая свежая рефлексия по факту проведения выборов в США, а базовый вектор мысли был задан ещё несколько недель назад публикацией моим хорошим товарищем Д. Тупчиенко эссе об ООН и о базисе, который есть предтечей возникновения этой организации.

 
Берегите либералов, господа... Да, именно так. Берегите либералов. 
 
 
Мы не имеем права отказывать себе в рациональном, в наукоемком, в том, что движет человечество вперёд в своём прогрессе. Мы не можем отказать в основах цивилизационного уклада. А если совсем унифицированно – то мы не можем отказаться от свободы.
 
 

Liberté, Égalité, Fraternité – великий девиз, что родился в недрах масонов - вольных каменщиков, этот девиз руководил тектоническими изменениями во времени, в эпохах. Это слова и Д. Леннона из песни Imagine как и многое другое. 

 

 
Нам предлагают отказаться от великих завоеваний последних четырёхсот лет (прогресс, развитие науки, развитие капитала, отмена сословий и крепостничества). Мы не имеем права быть в диалоге с теми кто пытается навязать такого рода повестку. Повестку популизма и охлократии невежественных масс. К сожалению, это глобальный тренд. К сожалению, либералы сами сделали все то, за что теперь их справедливо критикуют. Либералы издания ante Trump (назовём ту эпоху так) привели к Трампу. 
 
 
Давайте, делать выводы, Brexit (который автор предсказывал), и прочие события – это результат пределов развития систем. Для развития системы – необходима её встряска. Да, она прошла и прошла холодным душем. 
 
 
В своих предыдущих заметках, что печатались, автор показывал данные аспекты. А именно досадные и глупые просчеты, а так же ряд очевидных вещей, о которых молчали, ну а после это стало частичной corner stone idea в СМИ. Это усталость США от роли мирового гегемона, это отсутствие суверенности Украины, это черезмереное увлечение отдельными гражданами темой НАТО и многие прочие моменты. Что ж отрадно, то что лучше позже чем некогда пришло некое прозрение, некая ответственность за самих себя, никто не полагается на дядю из другого города.  То есть при ниспадении актуальности мы видим падение зашоренности. 
 
 
Зашоренность и мантры которые выдавались за тезисы и за руководство к действию. Это было глупо и не интересно.
 
 
Я не являюсь сторонником апокалиптичности - все будет хорошо. И главное помнить тот тезис, что прогнозирование различных событий, которые a priori обладают тем или иным конфликтогенезом, и умение начертить план выхода в соотвествии с тем ли иным трендом – это правильный и достойный путь в котором есть манёвры и нет абсурда. 
 
 
Мы живём в информационную эпоху, эпоху где по-сути нет границ, нет религий и нет явной доминации. Феод невозможен. Феодализм даже в новом издании – тормоз на века. Человечеству же сейчас предлагают такой сценарий. 
 
 
Всем нам решать, что лучше идеи Вольтера, Руссо, Григория Сковороды, графа Потоцкого, Пушкина, отцов-основателей США, идеи Брюса, идеи Просвещения, идеи социальных лифтов, либо архаика в новом издании. При этом под архаикой часто понимается банальное civil responsibility, а это не так. 
 
 
Нам нужен новый либерализм. 

 

 

---------

Для Фіртки

 

Володимир Куцев – інвестиційний банкір. Закінчив ЗОШ #3, а також художню школу в Івано-Франківську. Вчився у НовГУ а також у NYU Stern School of Business. Працював на топ-позиціях в різноманітних інвестбанках. Був керуючим партнером в Empire State Capital Partners (офіси в Києві, Нью-Йорку), зараз є керуючим партнером в Kutsev Kirzner (kutsevkirzner.com). 

 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

"Повертаючи суб'єктність Україні"


Володимир Куцев. Коментар "Фіртці" щодо припинення кредитування України МВФ, комітету кредиторів та Української економіки

Ексклюзив Фіртки. Інвестбанкір Володимир Куцев: Для України головна загроза – це некомпетентна бюрократія, котра займається троцькізмом і більшовизмом


09.11.2016 1824 0
Коментарі (0)

26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

670
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

1938 7
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

1133 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

554
24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6904 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

11396 6

Піст – невід’ємна частина християнського  життя, встановлена Богом.

336

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

1083

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

1116

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

1111
29.03.2024

З кожним днем війни стає дедалі важливіше зберігати емоційну стабільність і свідомо дбати про своє психічне здоров’я.   

66
24.03.2024

Нутриціологиня пояснила, чому не можна забороняти собі фастфуд та солодощі. А також порадила, як їх вписати у свій раціон.

285
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

1084
29.03.2024

Старий сидів біля оазису, біля входу в одне близькосхідне місто. До нього підійшов юнак і запитав...

657
25.03.2024

Йдеться про зміни в молитвах «Вірую» («Символ віри»), «Царю Небесний» та митаревій молитві.

754
21.03.2024

Релігійна громада отримала всі дозвільні документи та незабаром розпочне будівництво поруч з Садовим товариством та міським озером.

2949
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4444
29.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18441
29.03.2024

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки розглянув майже 90% законопроєкту про мобілізацію.  

70
26.03.2024

У Верховній Раді зареєстрували проєкт закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за привласнення державних функцій.   

323
22.03.2024

На початку лютого 2024 року замість Валерія Залужного Збройні сили України очолив Олександр Сирський, який до цього командував Сухопутними військами.  

353
17.03.2024

Продовжує зменшуватися кількість тих, хто вважає, що держава виконує свої зобов'язання перед ветеранами російсько-української війни.  

664