Володимир Ар'єв: Влада, яка прийшла, за рік спромоглася довести людей до жебракування

У Коломиї з робочим візитом перебував народний депутат України Володимир Ар’єв. У своїй громадській приймальні, разом з помічником-консультантом Іваном Іванківим він приймав громадян.

 

Той, хто бажав міг поспілкуватися з нардепом і поставити свої запитання. Варто наголосити, що охочих було чимало.

 

Як результат роботи – звернення до міського голови й до суду. Про проблеми країни та її сьогодення з народним депутатом Володимиром Ар’євим вдалося поспілкуватися і журналістам тижневика «Коломийські ВІСТИ».

 

– Пане Володимире, з якими проблемами до Вас найчастіше звертаються люди? Що найбільше болить українцям?

 

Те, що я бачу, то це різке погіршення рівня життя людей і дуже багато з них просить допомогти матеріально.

 

Але народний депутат не має ресурсів, щоб матеріально допомогти всім. Звичайно, коли люди приходять до мене у відчаї і має місце критична ситуація, чи потрібні кошти на лікування, зважаючи на обставини, я намагаюся допомогти. Але коли людина просить гроші на прожиття – це страшно. Це свідчить – влада, яка прийшла, за рік спромоглася довести людей просто до жебракування.

 

Я зосередився на захисті тих людей, які можуть дати роботу іншим. Тобто, на захисті дрібних і середніх підприємців, які останнім часом найбільше потерпають від дій влади абсолютно всіх рівнів, від податкової, міліції, прокуратури та інших перевіряльників… Я впевнений, що краще допомогти знайти вудку, яка буде постійно годувати її власника, ніж один раз дати рибу. Моя головна мета – допомогти знайти спосіб як заробити на прожиття, а не демонстративно роздавати продукти харчування. Треба допомогти підприємцям, а вони, зі свого боку, створять нові робочі місця. Треба щось робити, бо дуже боляче дивитися як Україна перетворюється на націю жебраків.

 

– Проблеми підприємців нині постають дуже гостро. Як на Вашу думку, податковий майдан дав очікуваний ефект? Чи поліпшилося становище підприємців?

 

На жаль, податковий майдан вплинув на ситуацію мінімально, а те, що «хлопці» при владі хотіли собі робити, вони й далі роблять, і до того ж вони знищують малий і середній бізнес, який є основою для того, щоб суспільство міцніло і ставало справді громадянським і не залежним від влади. Статистика кількох юридичних фірм у Києві свідчить, що за останній період на 370 закритих фірм лише чотири відкрили. Ця ситуація просто жахлива!

 

Нещодавно був ще один майдан: люди з усієї України приїхали підтримати лідера опозиції Юлію Тимошенко. Як припускають, її хочуть засудити, так як і вашого лідера, а її соратника – Юрія Луценка. Чи, на Вашу думку, готове суспільство до більш рішучих кроків на захист своїх переконань і лідерів?

 

На мою думку, наразі суспільство ще не готове до рішучих кроків, але невдовзі життя просто підштовхне його до дій. Вже тепер є люди, які не мають за що прогодувати свої родини і їх ставатиме більше, оскільки влада проводить так звані «реформи». Але в життя впроваджується негативна частина реформ, а позитиву, який мав би бути через певний час просто не існує. Вони забули це закласти.

 

Юрій Луценко за ґратами, справа Юлії Володимирівни розглядається у суді… Чи не означає це, що хочуть закрити всіх опозиціонерів?

 

Так і є. Особливо тих, хто здатен повести за собою маси. Тому робиться все, щоб Луценка посадити, і ми вже знаємо, що дана команда Януковичем особисто посадити його мінімум на шість років. Так само дана команда визнати винною в суді Юлію Тимошенко. Як ми бачимо, робиться все це для того, щоб вони не могли брати участь у виборах 2012 року до Верховної Ради, а Тимошенко – у виборчих перегонах Президента України 2015 року.

 

- Не так давно ми відзначили 15-у річницю прийняття Конституції України. Для суспільства це не скільки святковий день, скільки день роздумів, адже багато хто нарікає, бо ж окремі статті конституції в нашій країні не діють. Пане Володимире, як Ви вважаєте, чи дотримуються в Україні принципів записаних в основному законі?

 

Конституція для кожного має бути основою в його діях. У нас деякі розділи діють, а деякі – ні. Мову ще бояться зачіпати, а ось щодо прав громадян ніхто особливо не зважає. Щодо нашого чиновництва, то складається таке враження, що Конституція це фетиш, яким треба помахати рукою і прикритися, що ось у мене конституція. Особливо, коли стосується його особистих інтересів. А коли доходить до справи і стосується роботи, то він об цю конституцію легко витре ноги і буде діяти не в межах закону, а з огляду на свої інтере­си. На жаль, у нас таких чиновників відсотків до 90.

 

– Першого липня почав діяти закон про засади боротьби з корупцією. На Вашу думку, чи він зможе справді змінити ситуацію в країні на краще?

 

Я дотепер не розумію, навіщо було скасовувати краще законодавство антикорупційне, яке було ухвалене в липні 2009 року, і в розробці якого я особисто брав участь? Я можу чітко провести порівняльний аналіз і бачу, що антикорупційний закон, який вступив у дію 1 липня значно слабший за попередній – це перше. Друге питання, це те, що ми маємо так звану вибіркову юстицію. Що це означає? Для одних – закон, для інших – все, що завгодно. Тобто, якщо треба буде проти когось використати цей закон – його використають. Якщо людина скоїла злочин і зробила корупційну справу – її справді згідно з законом можуть притягнути до відповідальності, але якщо вона з числа «своїх», «донецьких», то ця людина отримає індульгенцію, абсолютно незаконну, але реальну, і прокуратура закриє на це очі. До прикладу, Луценка судять за 40 тисяч гривень додатково нарахованих за 5 років пенсії водієві, а при цьому сина голови Укравтодору Демішкана відпустили за вбивство, в якому він зізнався, і мало того – проти нього закрили кримінальну справу. От вам і вибірковий підхід до закону. Тобто, про законність в країні абсолютно не йдеться.


– Нещодавно вступив у дію закон про доступ до інформації. Ви спілкуєтеся з людьми по всій Україні, то ж як гадаєте, чи відчули його переваги журналісти і чи виконують його чиновники?

 

Чиновники по всій Україні протистоять цьому законові і вони абсолютно не зацікавлені і не хочуть жодного доступу до інформації, яка може певним чином викрити їхні справи. Я спостерігав за дією цього закону у практичній площині, коли журналісти звернулися з запитами щодо оприлюднення податкових декларацій народних депутатів.

 

Частина обранців народу почала просто футболити запити по колу. Ті ж, хто хотіли виконати закон не влаштовували апаратних ігор, а показали свої декларації. Сила закону в тому, хто стоїть на його варті, а у нас на варті стоять не пси демократії, а я б назвав їх, бандитські шавки, які годуються з рук певних олігархічних і бандитських кланів, і закон використовують лише так як вигідно їм, а не працюють на народ України. Я це говорю і про прокуратуру, і про міліцію, і про податкову. Про всю систему нинішньої влади, яка працює не на пересічних українців, а на олігархічно-бандитські клани.

 

Оксана Островська, Коломийські Вісти


25.07.2011 2330 0
Коментарі (0)

22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1283
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2583
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2142
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2205
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6626 58
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2484 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

377

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1189

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1316

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1447
26.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

312
23.04.2024

У 2024 році Великий піст почався 18 березня та закінчиться 4 травня. Святкування Великодня у християн припадає на 5 травня.  

184
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

611
26.04.2024

Чому Великдень є одним з найважливіших християнських свят та що він означає для сьогодення, зокрема для українців, які третій рік поспіль відзначатимуть цей день під час повномасштабної війни?  

89
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26550
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

576
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10492 1
26.04.2024

Культура визначає все. Освіти може і не бути. Школи російської не було ніде. Втім, ми підспівували російські пісні, дивилися російські серіали й тому подібне, пояснює директорка.

90
26.04.2024

З твердженням, що часто думка простих людей важливіша, ніж думка професійних політиків та експертів, повністю погодилися або скоріше погодилися 48% опитаних. Не згодні з таким твердженням лише 1/5 респондентів.

118
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

432
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

577
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

649