Військовослужбовець 5-го батальйону про те, хто підбурює протести всередині батальйону і хто винен в тому, що солдати поїхали на війну без екіпірування

 

/data/blog/56896/80aa92ef7eddfeeb7301dabfe52ec87c.jpg

 

На адресу "Фіртки" надійшов лист від офіцера 5-го батальйону територіальної оборони Прикрпаття, який вже другий місяць знаходиться в зоні проведення антитерористичної операції.

 

В ньому військовий розповідає про реальний стан справ у батальйоні, так би мовити із середини.

 

Як і хто піариться на війні, хто підбурює протести всередині батальйону, хто винен в тому, що солдати поїхали на війну без екіпірування та про п'яниць і дезертирів.

 

Редакція "Фіртки" не відповідає за достовірність інформації, але вважає за потрібне опублікувати текст листа повністю:

 

"Я не звик жалітись і когось оговорювати, але те що відбувається довкола нашого батальйону просто не залишає іншого виходу, як звернутись до громади. Є ключові 4 питання, а саме:

1) честь і гідність. Зараз на нашому батальйоні під мирним небом Івано-Франківська піаряться політики, помагайли і дезертири. Верановський, який був куратором батальйону і мав всі важелі впливу зараз ганьбить честь офіцера. Він поливає брудом теперішнього комбата і підбурює протести всередині батальйону. Саме він підривав перед особовим складом авторитет 2 комбатів, і найголовніше доповів про готовність нашого батальйону. Отже, на його плечах лежить відповідальність за те, що батальйон вибув у місце дислокаціі без бронижилетів і техніки. Скрипничук і хімік - викрикують, що вони готові воювати, але за дивним збігом обставин обох по стану здоровя не беруть. Мабуть справа в тому, що бояться іхати туди, де кожен день і ніч чути вибухи. До прикладу у нас в батальйоні є також офіцер з поломаною від попередньоі війни рукою і його призвали, а хіміка з цим діагнозом не беруть. Якщо хочете підтримати, то йдіть добровольцями простими солдатами, а якщо ні, то не поливайте брудом тих, хто кожен день на територіі війни. Деревянко, як патріот повинен возвеличувати героів, що відстоюють цілісність Украіни, а не дезертирів, які ганебно покинули поле бою. Ганьба політикам, які заробляють голоси таким способом. Право називатись українцем і бути провідником народу необхідно відстояти в бою!

2) Годі заробляти на війні! Всі знають, що військомати роздають багато повісток, але в наші ряди поступають одиниці. Воєнкоми за гроші ховають особові справи, медики комісують мало не за нежить, тих хто просто не хоче йти і відстояти честь волелюбного народу. Також цікавий факт, коли менше ніж за місяць перебування в зоні АТО комісують по стану здоровя і роблять героями. Якщо хтось не бажає вільно спілкуватись украінською мовою на своій Богом даній землі, то нехай ці кошти перечисляють на рахунок батальйону. Бо я абсолютно впевнений, що по завершенні війни про нас і наші сімі забудуть, а так нехай ці "патріоти" віддячать тим хлопцям, що долаючи страх виконують бойові задачі. Зараз батальйон забезпечується за рахунок простих людей, але є нелюди, що розкрадають це майно, або воно доходить не у повному обсязі, бо дехто роздає його по дорозі від свого імені. Деревянко із помагайлами батальйону запитують де це майно, а документів на нього не надають і роздають кому завгодно,тільки без відома людей, яких потім запитають про його наявність. Нам не потрібні зайві розмови, тому просимо, якщо хочете щось передати, то приходьте на обласний військомат до наших бухгалтерів іскладайте акти передачі майна. Один екземпляр акту буде у вас і ми вам відзвітуємось, по кожній посилці і кому воно було передане. Покладемо край корупціі і зайвим розмовам у державі, почавши з себе! Зарплата солдатів в АТО Мало хто з комісарів одразу говорить правду, яка вона з перших днів служби, а запитань і невдоволень потім виникає багато. В першому місяці служби виплачується зп без премій і відповідно становить 560-1300 грн. Преміі ж виплачуються починаючи з другого місяця, в тому числі і надбавка за АТО, розмір якоі від 3000грн. Тобто в 15-20 числах наступного місяця воіни отримують ставку за поточний місяць і преміі за попередній місяць.

3) Безпека хлопців, що напередовій. Вона на 80% залежить від журналістів і політиків. Годі робити сенсаціі. Ми виконуємо секретні завдання, тому інформаціі про нас має бути мінімум, адже, те що написано у наших виданнях відслідковується російською розвідкою. Про нас вже навіть говорить російське тв.

4) залишаться тільки справжні чоловіки! На жаль в Украіні такі закони, що звільнити пяниць і боягузів дуже складно і довго. Тому по окремих екземплярах осуджують весь батальйон. Ми прийняли рішення, що будемо спочатку називати іх імена громаді, а вже потім чекати вироку правових органів Слава Украіні!

 

Офіцер 5 батальйону"


07.08.2014 533 3
Коментарі (3)

Swetlana Milko 2014.08.07, 23:35
Дуже дякуємо за листа! - він для нас, всього нашого міста дуже потрібен. Бережіть себе. Наша армія найкраща в світі - бо самовіддано захищає рідну землю і державу, чого не скажеш про найманців які керуються на тотальній брехні і жадобі до грошей. Кожен герой АТО заслуговує як мінімум на керівну посаду в держ органах, установах більше ніж будь-хто і я дуже сподіваюсь що так воно і буде. Цього потрібно вимагати всім нашим громадам ! Сподіваюсь що про цих людей ніколи не забудуть, і в нашій країні не буде більше складатись враження що на найкращих людях просто виїзжають або використовують. СЛАВА ГЕРОЯМ УКРАЇНИ ! ПРИКАРПАТСЬКИМ ГЕРОЯМ СЛАВА !
Руслан Лев 2014.08.09, 15:07
Прочитав листа і відчув дух мужності і справедливості. Одне слово варте тисячі слів політиків-підлабузників. Я сам лікар і можу підтвердити слова про "закоси" диванних героїв. До мене особисто підходило декілька друзів (вже в минулому) з проханням допомогти з діагнозом. Можете бути сокійні, хлопці, - хоча б один лікар підтримує Вас у цю нелегку годину. Всі "герої" були послані куди подалі з невеличкою лекцією про моральні цінності мужчини.
Тарас Гуменюк 2015.01.08, 11:04
В Хіміка з рукою серйозно все
17.05.2024
Тетяна Дармограй

На Івано-Франківщині з вівторка, 14 травня 2024 року, довелось знову вдаватись до відключень світла. Причиною є наслідки системних російських обстрілів енергетичної інфраструктури України, а також холодна погода у травні.   

689
10.05.2024
Тетяна Дармограй

Хто з військовозобов'язаних може перетинати кордон під час воєнного стану, чи вплине новий закон про мобілізацію на правила перетину, як військовозобов'язані гинуть при спробі нелегально перетнути кордон та як карають порушників кордону, розповідає Фіртка.

11209 1
30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

1898
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

1796
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

2795
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

4650

Війна росії проти України змінила наше життя до невпізнаваності, а звірства росіян над українцями змусила багатьох хлопців і дівчат, серед яких чимало християн, взяти до рук зброю і захищати свій народ.  

420

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

1092

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

1500

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

1365
12.05.2024

З кожним днем війни стає дедалі важливіше зберігати емоційну стабільність і свідомо дбати про своє психічне здоров’я.   

1745
07.05.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

1564
03.05.2024

В Івано-Франківську триває передсвятковий ярмарок "Великодній кошик".  

1274
12.05.2024

Про значення неділі журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.  

647
08.05.2024

У цілому 63% українців вважають, що ця Церква має бути повністю забороненою в Україні (у грудні 2022 року — 54%, у травні 2023 року — 66%).  

725
04.05.2024

Великдень - свято, що є одним з найважливіших для віруючих християн.  

1915
30.04.2024

Великий або Страсний четвер — це день, коли Христос понад 2000 років тому на Тайній Вечері з апостолами, своїми священниками, установив Таїнство Святого Причастя, відслуживши першу Божественну Літургію.  

2251 11
12.05.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

20411
13.05.2024

В Україні громадяни переважно змінили свою думку у порівнянні із попередніми роками та вважають, що для країни важливіша демократична система, ніж сильний лідер.    

393
09.05.2024

Верховна Рада 9 травня 2024 року збільшила штрафи за військові правопорушення.  

737 1
05.05.2024

Президент Китаю Сі Цзіньпін у неділю вирушив до Парижа з рідкісним візитом, а його французький колега Еммануель Макрон має намір тиснути спробувати переконати його використати свій вплив на Росію щодо війни в Україні.    

779
30.04.2024

Івано-Франківська міська рада прийняла звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, комітету Верховної Ради України з питань бюджету, щодо спрямування видатків державного бюджету з фінансування політичних партій на ЗСУ.  

1125