Від двох до п'яти років ув'язнення ризикують отримати двоє прикарпатців, які не захотіли захищати країну

 

/data/blog/53038/4c02d8a67e7b9583e97b4366a50f0f66.jpg

 

Від двох до п'яти років ув'язнення ризикують отримати двоє прикарпатців, що порушили статтю 336 Кримінального кодексу України «Ухилення від призову за мобілізацією».

 

Як повідомив Івано-Франківський спецпрокурор Віталій Вдовитченко, при дослідженні питання наявності фактів ухилення від проходження військової служби військовослужбовцями, військовозобов’язаними, які проходять збори та резервістами під час мобілізації виявлено ряд порушень.

 

Зокрема, при перевірці у Івано-Франківському міському військовому комісаріаті установлено, що громадянин С. діючи умисно, з метою ухилитися від призову за мобілізацією, самовільно залишив територію Івано-Франківського обласного збірного пункту.

 

Також при перевірці у Косівсько-Верховинському об'єднаному районному військовому комісаріаті установлено, що без будь-яких поважних причин громадянин Д., діючи умисно з метою ухилитися від призову за мобілізацією, також самовільно залишив територію Івано-Франківського обласного збірного пункту та не вибув у війська.

 

За словами Івано-Франківського спецпрокурора, за вказаними фактами прокуратурою зареєстровано кримінальні провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого статтею 336 Кримінального кодексу України.


29.05.2014 452 17
Коментарі (17)

Офіцер 2014.05.29, 11:34
Кажуть що навіть з Яремча дехто ухиляється
Карпатія 2014.05.29, 11:42
І правильно зробили! А пропаганду "помри нізащо", "Олігархічна безвідповільна неБатьківщина" кудись кличе заради чиїхось мільярдів помирати - треба просто фільтрувати крізь призму свого розуму! Доки людей насильно будуть заставляти йти на чужі війни і помирати тоди діла не буде. Доки наступний олігархічний клан буде ігнорувати здобутки держави (наприклад таки вистраждана раніше професійна армія), доки будуть вважати що за копійки будуть успіхи і гарматне м"ясо завше знайдеться - ніколи в такій державі не буде єдности та взаєморозуміння!
вася 2014.05.29, 11:48
які бл... чужі війни? В Україні війна, американські солдати повинні гинути, марсіанські? А ти будеш горілку пити, з курвами розважатися .
Мама 2014.05.29, 11:56
За останні дні я посилала на сайти море звернень про те, що військові скаржаться на відсутність військового обмундирування, належної зброї. Наших дітей-солдатиків ледь чи не голими виставили проти сепаратистів. Де ті гроші, що люди з мобільних відправляли на армію? Народе, та це ж 125 мільйонів гривень, а наші діти без бронежилетів!!! ДЕ ГРОШІ??? Наших дітей у трунах привозять, ми їх хоронимо один за одним!!! Чому мобілізовані без амуніції? За гроші на армію треба питати цю падлючу владу, бо на Майдані погинули одні діти, а тепер ряди "Небесної тисячі", а не сотні, поповнюють другі - у східній частині України. Люди, давайте питати владу за ті гроші на армію, піднімайте громадськість, журналісти, питайте у влади, Ви там ближче, чому наші діти беззахисні, без зброї дивляться смерті в лице???
Карпатія 2014.05.29, 11:57
Де і з ким і заради чого в Україні війна? У чиїй Україні війна? А справді є Україна? А що чекає тих кого покалічать? Держава подбає ???? Чи залишить подихати? А дітям тих кого повбивали - світле комуністичне чи злиденно-олігархічне майбутнє? чи з голою дупою на розпродаж в Єросоюз?
земляк 2014.05.29, 11:59
А пан спецпрокурор чому не йде на війну. він же військовий прокурор. Він же офіцер, А де честь офіцера. У нас що оголошена війна що іде мобілізація? Для того щоб проводити АТО на сході країни непотрібні резервісти. Для цього повинні бути залучені кадрові військові і спецпідрозділи Міноборони, МВС,СБУ бо це їх робота і за це вони отримували і отримують заробітну плату. Крім цього де наші кадрові військові, які беруть участь у місіях ООН. Чому їх не залучають? Керівництво країни повинно звернутись до РАДБЕЗУ ООН щоб провели ротацію миротворців і українских миротворців повернули в Україну а на їх місце нехай їдуть миротворці інших держав до наведення порядку в Україні. Це навчені люди. А то взяли собі за правило мобілізувати простих роботяг із сіл які крім вил і грабель, коси і плуга іншої зброї не бачили і в руках не тримали. А тепер прокурор ще їх лякає тюрмою. А хто сяде в тюрму за тих мобілізованих простих смертних які загинули на сході України? Хто головнокомандуючий? Міністер оборони? Чи може обласні воєнкоми і спецпрокурори? Совісті у них немає.
Карпатія 2014.05.29, 12:01
А ти будеш горілку пити, з курвами розважатися - якщо вже на те - то так краще навіть це робити аніж помирати нізащо! Тому що жива західна людина навіть така пропаща (хоча це не личить західняку) зробить більше користі для Західної України аніж та яку просто вб"ють попри її добру волю і яку з примусу забрали задля прикрити дупи жадібних оліграхів, які забравши у людей все вирішили стати богами й почати забирати життя. А чи не веде така зажерливість до подальшого сепаратизму? Чому наприклад такі дії не призведуть до того що коли трупи та каліки стануть масовими люди скажуть доста і почнуть замислюватися що не по дорозі їм з такою "Україною" та й чи насправді Україна нинішня є тією оспіваною та омріяною Україною!
Карпатія 2014.05.29, 12:04
І для горе "патріотів" - патріотизм без розуму і прагматизму = самознищення нації! Може тоє комусь і треба!!! Подивіться що сторони з обох боків використовують самих соціально незахищених людей заради своїх інтересів! Звідси і беруться відгуки на кшалт Мама. Доречі Мама - радше тре наполягати на ПРОФЕСІЙНІЙ і ДОБРОВІЛЬНІЙ армії в АТО аніж "ой давайтекупимо ще бронежелетів та з примусу погрозами когось заженемо помирати, головне аби не моїх"
1000 і 1 відмазка 2014.05.29, 12:05
то наставляйте сраку москалю, як вам так добре, тільки не кажіть потім, що москалі погані.
Карпатія 2014.05.29, 12:11
Усім Західнякам присвячується: НЕ відступати від досягнутого раніше конструктива про контрактну армію та одразу перейти до пункту про взяти з олігархів їхній обов"язок = фінанси (здається десятину колись пропонували), за які почати створювати контракту боєздатну армію. Для прикладу (не обов"язково саме цей олігарх) - статки Ахметова = 22 мільярда доларів. Зарплата найманця за рік = 100 000 доларів. відповідно лише один Ахметов може на рік собі дозволити 220 тисяч найманців профі! Розділіть ці затрати на олігархат України (наприклад хоча б "мільярдники" http://focus.ua/photo/1461/ ) + усіх небайдужих і при бажанні можна створити те, що не змогли за всі 23 роки - боєздатну професійну!!!!!!!!!!!!!!!! армію (спочатку нажаль зі старих службовців та контрактників-профі з інших країн + волонтерів) 2) чому іде НАСИЛЬСТВО - хтось хоче іти до армії і боронити а хтось може не хоче, наприклад бо йому треба годувати дітей та дбати за них а можливо просто не є настільки радикалом аби когось вбивати. Чому НЕ цінується свобода вибору людини і чому не цінується життя кожного громадянина? 3) Чи є насправді зараз Батьківщина тією країною яку треба боронити і що саме основне - заради якої варта померти? Яке майбутнє чекатиме дітей тих, хто помер? Хто за них подбає? Держава яка не дбала за них 23 роки? 4) Ті хто пішов боронити - невже це не злочин перед ними відправити зелених та непрофесійних не маючих спеціального професійного армійського вишколу воювати з примарним агресором? 5) Чи є насправді агресор? Хто такий агресор? За що в капіталістичному суворому світі варто воювати? Можливо воювати варта тільки тоді коли тебе безпосередньо фізично знищують та не дають жити так як тобі хочеться і забираючи у тебе все? Чи варта вмирати за чужі інтереси та статки? Батьківщина у нас назараз ПРИВАТНА! отже, тим, кого приватизація обійшла стороною, здається важко буде вбивати та помирати за незрозуміло що! А патріотизм + розуміння реальності (хто сильніший той і диктує свою волю) закінчиться одразу ж після першої крові, як це, було наприклад в свій час з Карпатською Січчю. 6) Чи не вважаєте ви, що гасло - Вперед на кулі захищати Батьківщину є відверто совіцьким! І що найгірше - веде до прямої мети ворога - знищити націю, яка просто героїчно вимре у нерівній боротьбі!
Мама 2014.05.29, 12:12
Для Карпатії відповідь. Професійна армія - супер! Але з воєнкоматів ТЕПЕР забирають наших дітей, а інакше - справу шиють. Я далі буду говорити про захист для усіх, кого забирають у армію, бо беруть УЖЕ і ТЕПЕР, а про професійну армію треба було, хлопи, раніше думати, коли нинішні солдатики ще в пеленках були. Поможіть розібратися зі зниклими грішми на армію уже!
Карпатія 2014.05.29, 12:16
1000 і 1 відмазка | 29.05.2014 12:05то наставляйте сраку москалю, як вам так добре, тільки не кажіть потім, що москалі погані. А чому треба щось і комусь наставляти? Попри "бездумний" патріотизм (я його називаю завжди "що краще начепити червоно чорний прапор на зломане дерево чи посадити дерево" - якщо москаль прийде - то вся Україна програє. Далі, бездумні примусові дії влади ведуть до подальшого сепаратизму! Чому треба захищати Схід заради неУкраїни, яка назвалась Україною? А може в такому разі краще так само від"єднатися і створити нову державу, де не буде питань неєдності, де люди одразу ж викурять москалів, де не буде їм підтримки, де буде одна мова, де достатньо ресурсів (якщо взяти весь захід - то це 10 млн людей)? Примусом - НІКОЛИ І НІХТО далеко не заходив, більш того подібне адмін ресурс на примус = злочин проти власного народу! А можливо ще й спланований - потрібно винищити тих, хто може потенційно, як на майдані, чинити спротив старій системі! Адже змінилися лише маски, а не система! та й люди не змінилися!
Карпатія 2014.05.29, 12:54
Люди, давайте питати владу за ті гроші на армію, піднімайте громадськість, журналісти, питайте у влади, Ви там ближче, чому наші діти беззахисні, без зброї дивляться смерті в лице??? -> Мама: Скажу жорстко: саме через такий совковий підхід ви маєте те що маєте. Жодна людина ніколи не буде захищати чужі інтереси окрім своїх, а сподіватися на те, що хтось за вас щось зробить та ще й задурно та ще й зробить вам щастя - відверто наївно і совіцько. Я пам"ятаю колись мені одна людина сказала такі слова, живучи в умовах руїн і бідності так сучасної так званої України: "бо ми такі люди, що завше дамо собі самі раду". Доки всі будуть сподіватися на інших, не будуть самі відстоювати свої інтереси, шукаючи шляхи досягнення цих інтересів, контролюючи результати, ховаючи корисну інформацію для досягнення саме своєї мети, доки не буде великої групи таких однодумців - ваші спроби марні, неефективні і радше будуть нагадувати спроби людини, яка в ярмі намагається не скинути ярмо, а лише полегшити свою ношу. Біда всіх так званих українців (прикро що й перевжаної більшості західняків- покоління постСССР) у тому, що вони не здатні ламати систему та створювати нову, а в своїх спробах здолати систему вони намагаються брати методи цієї ж самої системи, яка успішно їх поглинає, роззброює, підкорює і вони далі плачуть і плачуть і молятсья аби знову прийшов черговий месія, який всіх врятує. Доки такі люди доки таке в їх головах - будь-які спроби на краще приречені на безрезультатність! Різниця між пересічним європейцем і навіть західним українцем ВЕЛИЧЕЗНА, а саме навіть у вище зазначеному.
Я 2014.05.29, 22:26
1) На жаль, я мушу констатувати, що при всіх недоліках АТО, вона ПОВИННА продовжуватись до перемоги. Якщо її зараз зупинити, ця вся лугандонська зараза почне розповзатись по сусідніх і не дуже областях і дистабілізувати ситуацію. Поки там АТО, всі сили сепаратистів сконцентровані там і вони не думають про походи на Захід чи Південь. 2) Дати мирним мешканцям вузький коридор для евакуації і вимагати від них залишити міста у сфері АТО 3) Обіцяти сепаратистам гори-мости, а вчиняти з ними як Росія у домовленостях з Україною. 4) НАЙГОЛОВНІШЕ - розробити і прийняти закон "Про обіг зброї" (приховане носіння короткоствольної нарізної та зберігання і транспортування хоча б напівавтоматичної). Чітко регламентувати застосування зброї (самозахист, захист сімї, приватної власності і т.д.). Це дасть змогу громадянину України заистити себе в умовах недієздатності провоохоронців (як, наприклад, саботаж чи перехід на бік терористів працівників ОВС у ДНР та ЛНР). Почати апробацію закону, наприклад, з Західної України, щоб мати можливість усувати недоліки закону (це має бути обовязково закон України, а не підзаконні акти чи розпорядження МВС). Тоді жоден Бабай, Псих чи Стрілок не захоче далі Словянська чи Краматорська рухатись, коли з-за кожного куща в тебе будуть стріляти...
1 2014.05.30, 00:19
ні хто вам, рабам олігархів, ніколи ніякої зброї не дасть, раби не мають права мати зброю. А якщо війна, то тоді дадуть лише при умові, якщо ззаді буде заградотряд, так як зараз на сході, коли рострілють тих, хто не хоче воювати. Або й взагалі, скоро скажуть вам не те що бронежилети, це зажирно, скоро скажуть "оружие добудеш в бою", як в старі "добрі" часі... Ще б олігархи на вас свої гроші тратили... Схід хоче одного-позбутися олігархічної системи, яку вибороли західняки, які в черговий раз привели ілігархів до влади. І хочуть від нас відєднтися, бо нас бояться, і заграв їх цей бардак. Яник був просто мєлка сошка, яка стала коломойцю на мозоль. а він є власником території під назвою Україна
2 2014.05.30, 00:30
читайте, що каже донбас http://www.voicesevas.ru/news/yugo-vostok/informacija-dlja-zhitelei-centralnyh-i-z.html А про Україну забудьте, це штучний проект, який був використаний для розвалу союзу, а тепер буде використаний америкою для війни з росією, просто нас запускають торпедою. Путін поки що не повівся, він знає цей сценарій, але вони щось придумають ще, може просто вторгнуться в росію, щоб навязати війну росії з Україною, а захід буде підкидати дрова в вогонь, в якому брати словяни будуть вбивати один одного, зачищаючи територію від самих себе для земляків бєні, ті планують знову вернутися сюда в Україну, на свою "історіческую родіну".... Впевнений, що модер мій пост удалить, модер тут "їхня людина"...
12 2014.05.30, 00:42
>>Тоді жоден Бабай, Псих чи Стрілок не захоче далі Словянська чи Краматорська рухатись, коли з-за кожного куща в тебе будуть стріляти...>> Так вони і не збираються далі рухатися, на сході всі в один голос кричать-подалі від західної України! Заберіть іх подалі від нас, хоч в гейропу, хоч куда! Залиште нас в спокої! >>Кажуть що навіть з Яремча дехто ухиляється>>> так на західній Україні не всі ж дибіли живуть, які зазомбовані олігархічними каналами, є люди, які щось трохи ще можуть думати своєю головою...
30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

987
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

798
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1920
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

3270
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2566
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2558

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

266

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

746

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

704

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1630
01.05.2024

Християни освячують пасхальні традиційні страви, про котрі чітко згадує священник у часі освячення, зокрема м’ясні та молочні. Кошик можна прикрасити барвінком і вишитим рушником.

376
26.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

714
23.04.2024

У 2024 році Великий піст почався 18 березня та закінчиться 4 травня. Святкування Великодня у християн припадає на 5 травня.  

631
30.04.2024

Великий або Страсний четвер — це день, коли Христос понад 2000 років тому на Тайній Вечері з апостолами, своїми священниками, установив Таїнство Святого Причастя, відслуживши першу Божественну Літургію.  

365
26.04.2024

Чому Великдень є одним з найважливіших християнських свят та що він означає для сьогодення, зокрема для українців, які третій рік поспіль відзначатимуть цей день під час повномасштабної війни?  

396
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

27055
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

856
02.05.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

19692
30.04.2024

Івано-Франківська міська рада прийняла звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, комітету Верховної Ради України з питань бюджету, щодо спрямування видатків державного бюджету з фінансування політичних партій на ЗСУ.  

444
26.04.2024

З твердженням, що часто думка простих людей важливіша, ніж думка професійних політиків та експертів, повністю погодилися або скоріше погодилися 48% опитаних. Не згодні з таким твердженням лише 1/5 респондентів.

409
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

744
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

1380 4