Вибираємо телевізор: орієнтуємося на бренд

 

/data/blog/57995/b4cc0643fd1d8c44689e5513a44a9696.png

 

Всім нам рано чи пізно доводиться вибирати собі новий телевізор. Заняття це досить нудне, якщо підійти до нього правильно — тобто прочитати пару десятків оглядів і спробувати розібратися в купі технологій, кожна з яких до того ж має свою назву у кожного виробника.

 

У більшості випадків результат такого «мозкового штурму» нагадує киплячий суп — в якому на поверхню по черзі виринають різноманітні шматочки «корисної» інформації.

У підсумку майбутній власник телевізора або вибирає перший рядок найбільш сподобавшогося огляду (навіть якщо цей огляд був прочитаний по діагоналі), або ж просто йде «здаватися» менеджеру. Я не виключаю можливість всебічного, об‘єктивного і самостійного вибору — однак за той час, який піде на підготовку та аналіз всіх потрібних даних, на ринок встигне вийти не один десяток нових моделей.

Купи мене!
Не хочу нікого ображати, але будь-які технічні огляди (навіть якщо в них випробовувані показують подібну кількість відповідних «папуг») трохи більше ніж повністю складаються з необ’єктивностей.

Цифри не брешуть, проте підсумкові висновки робляться і на підставі таких «особистих» критеріїв, як дизайн, а їх відносну вагу кожен укладач вибирає сам. Зробити повний і технічно грамотний огляд вимагає не тільки часу і компетенції, а й деяких вкладень — і все це має якось окупитися. Подальші висновки кожен може зробити самостійно, проте у результаті за все платить покупець — і неважливо, як саме це виглядає.

SONY KDL47W808ABAE2

SONY KDL47W808ABAE2. Один з лідерів тестів з правильної передачі кольору, хоча це перевага навряд чи доступна очам середнього споживача. Ціна — вище, ніж у однокласників, а Smart-функціонал — бідніший.

Пальцем в небо
З рекламними оглядами все ясно і без коментарів, технічні — малокорисні, а що пропонуємо ми? Лаяти — це просто, а от допомогти зробити вибір набагато складніше. Якщо з 5 варіантів вибрати ще можливо, то з 20 — вже практично нереально. Звузити поле вибору допоможе орієнтування на конкретний бренд, і неважливо, що це не так вже об‘єктивно — всі інші способи, як ми з’ясували, анітрохи не краще.

Ціна — вище середнього
У цій ціновій групі (діагональ 47-50 дюймів, ціна $ 1200-1400) явними лідерами є корейці та японці — LG, Samsung, Panasonic і Sony. Не зупиняючись на настільки популярному, (але на мій погляд, не найважливішому аспекті — дизайні), перейдемо до суті.

За якістю зображення — глибині і реалістичності кольору і передачі динамічною картинки, лідирують плазмові «Панасонік», наприклад TX-PR50ST60.

Panasonic TX-PR50ST60


 
Та й від «фірмового» недоліку плазми (невисока яскравость) вони зовсім не страждають.

Непоганий тут і Smart-функціонал — особливо якщо ви любите «покрасноглазіть» над настройками — налаштувати на свій смак можна дуже багато чого. Телевізори Sony досить традиційно поступаються в цьому відношенні іншим членам «великої четвірки», хоча це відноситься в першу чергу до кількості додатків.

Наскільки реальний цей мінус? Тим, хто хоче мати «якомога більше», все ж краще вибрати Samsung або LG, хоча на особисту думку автора цієї статті, все потрібне є у «соньки». Тим більше, що характеристики зображення телевізорів цього бренду є стабільно високими — чим не можуть похвалитися корейці, серед яких трапляються моделі з самими різними характеристиками.

Останні місця в тестах цієї групи стабільно займають телевізори Philips, в той час як апарати колись іменитих марок Sharp і Toshiba в них, як правило, навіть не потрапляють. Картинка у Philips 47PFL7108S нижче середнього по всіх параметрах — низька контрастність, неакуратна передача кольору поєднуються з неможливістю підняти якість динамічного зображення без виникнення артефактів.

«Розумний» функціонал часто «тупить» і навіть може зависнути, а структура меню є простою і очевидною тільки для її творця.

Доступний сегмент
Діагональ 39-42 дюйма, ціна — удвічі нижче, ніж у попередньому розділі, а от учасників додалося — Toshiba і Sharp. І деякі з брендів-аутсайдерів попереднього «забігу» показали тут дуже непогані результати — по статичної контрастності кращі моделі Sharp і Philips поступаються тільки Panasonic, в той час як у «корейців» результати цілком собі середні. Toshiba і Sony «виглядають» приблизно на тому ж рівні, але антиблік у Sony — один з кращих, а це величезний плюс для добре освітленого приміщення.

Контрастність — показник досить універсальний, а от з передачею кольору все трохи складніше — особливо якщо ви вважаєте за краще дивитися футбол, фентезі або фантастику. Якщо ні — зверніть увагу на LG і Samsung. Ну і звичайно — на Panasonic. У Sony, як завжди, все в порядку, а от Sharp, Philips і Toshiba кіноестета не потішать — спотворення у них значно вище. Хоча в «Трансформерах» або YouTube ви цього не помітите.

Лідери за якістю динамічного зображення — Samsung і Panasonic. LG з системою TruMotion показує куди скромніші результати, а Toshiba і Philips серйозно засмутять любителів хокею і футболу — наявністю помітної «мазні» і артефактів.
Ситуація з мережевим та інтерактивним функціоналом абсолютно така ж, як і в старшій ціновій групі — найрозумніші «Смарт» ви знайдете у Panasonic і корейців, а телевізори Sony трохи більш аскетичні. Проте з відтворенням відео (у тому числі і з високим бітрейтом), а також «всеїдністю» форматів всі ці бренди справляються однаково добре. Аутсайдери знову ті ж — якщо Philips з деякою натяжкою можна визнати придатним, то Sharp і Toshiba — замислені і неінтуітивні.

Модні штучки …
… Такі, як Ultra HD, автоматично приводять нас до цінового діапазону «помітно вище середнього». Оцінити плюси телебачення надвисокої чіткості на екрані розміром менше 55 дюймів можна тільки якщо впритул уткнуться в екран — тому мрії про «недорогий 4К телевізор» доведеться відставити. Проте ціни на ці апарати стрімко падають, і до теперішнього часу Ultra HD вже не є дорогою, але виключно «статусною» і малокорисною характеристикою.

Телевізорів цього формату випускається порівняно мало, а власне Ultra HD контенту існує ще менше. Основна ж перевага надвисокої чіткості — інтелектуальний апскейл, тобто збільшення чіткості якісного Full HD зображення. Однозначний лідер тут — Sony зі своєю ідеальною передачею кольору і чистотою картинки. Philips може похвалитися оригінальною системою фонового підсвічування, а Samsung — відмінним медіаплеєром і традиційним багатством smart-сервісів.

А тепер — прості, зрозумілі і легко використовувані в реальному житті висновки:
Кращий вибір на сьогоднішній момент — це телевізори Panasonic, LG і Samsung. Продукція Sony — синонім стабільної якості і деякої елітарності, хоча по частині функціонала і ціни вона дещо програє трьом попереднім брендам. Sharp і Toshiba впевнено програють в «загальному заліку», а Philips показує занадто нестабільні результати. Про інші бренди, мабуть, варто просто промовчати.

 

За матеріалами http://www.5ok.com.ua


25.08.2014 7017 0
Коментарі (0)

26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

664
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

1918 6
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

1128 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

552
24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6902 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

11392 6

Піст – невід’ємна частина християнського  життя, встановлена Богом.

332

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

1072

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

1114

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

1107
29.03.2024

З кожним днем війни стає дедалі важливіше зберігати емоційну стабільність і свідомо дбати про своє психічне здоров’я.   

22
24.03.2024

Нутриціологиня пояснила, чому не можна забороняти собі фастфуд та солодощі. А також порадила, як їх вписати у свій раціон.

279
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

1079
26.03.2024

Йдеться про зміни в молитвах «Вірую» («Символ віри»), «Царю Небесний» та митаревій молитві.

746
25.03.2024

Старий сидів біля оазису, біля входу в одне близькосхідне місто. До нього підійшов юнак і запитав...

655
21.03.2024

Релігійна громада отримала всі дозвільні документи та незабаром розпочне будівництво поруч з Садовим товариством та міським озером.

2947
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4439
25.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18438
26.03.2024

У Верховній Раді зареєстрували проєкт закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за привласнення державних функцій.   

317
22.03.2024

На початку лютого 2024 року замість Валерія Залужного Збройні сили України очолив Олександр Сирський, який до цього командував Сухопутними військами.  

351
17.03.2024

Продовжує зменшуватися кількість тих, хто вважає, що держава виконує свої зобов'язання перед ветеранами російсько-української війни.  

662
12.03.2024

Президент Володимир Зеленський 7 березня погодив кандидатуру ексголовнокомандувача Збройних Сил Валерія Залужного на посаду посла України у Великій Британії.   

768