Вячеслав Кредісов розповів про вимагання з боку людей Анатолія Гриценка (фото+відео)

 

Як вже писала «Фіртка», на Івано-Франківськщині - виборчий скандал. Представник головного антикорупціонера країни Анатолія Гриценка та кандидат із списку об”єднаної опозиції погрожував розправою та вимагав хабаря від мажоритарника в окрузі №86 з центром в місті Долина Вячеслава Кредісова. Стартова ціна хабаря – 300 тисяч доларів.  

 

"Мене, як економіста, доктора економічних наук, успішного підприємця, тоді міністр оборони Анатолій Гриценко запросив до себе заступником. Він говорив тоді мені "ти ж розумієш, що я політик, мені ніколи займатися економікою," - розповів Вячеслав Кредісов.

 

Вячслав Кредісов запевнив, що він, як підприємець, забезпечував Анатолія Гриценка щомісячно сумою у 25 тисяч доларів. В. Кредісов не боїться судових позовів у зв’язку з поширенням даної інформації, адже готовий дивитися «правді в очі». В. Кредісов повідомив, що після того як він перестав підтримувати А. Гриценка фінансово, той почав розповсюджувати про нього наклепницьку інформацію.

 

За словами Кредісова, після того як він розпочав активно вести передвиборчу кампанію та представляти себе як кандидата до Верховної Ради, до нього почали звертатися депутати різних рівнів з певними пропозиціями, які Кредісов відкидав. Про це він розповів на сьогоднішній прес-конференції в Івано-Франківську.

 

Домовлятися з Кредісовим почали ще задовго до початку виборчих перегонів. Вимагання тривало більше півроку та супроводжувалося постійними погрозами.

 

Кандидат повідомив, що вимагачі йому пропонували заплатити 300 тисяч доларів за те, щоб на Прикарпаття не привозили його колишнього начальника, екс-міністра оборони Анатолія Гриценка. В іншому випадку, погрожували Кредісову, Анатолій Гриценко приїде на Прикарпаття на виборчий округ Вячеслава Кредісова та поширять негативну інформацію стосовно свого колишнього заступника. Кредісов відмовився.

 

Майже одразу на теренах Івано-Франківщини зявились листівки за підписом Анатолія Гриценка із неправдивою та образливою інформацією щодо Кредісова. Незабаром в Івано-Франківську з’явився і сам Гриценко, нинішній голова «Громадянської позиції», який переконував при карпатців не голосувати за Вячеслава Кредісова. «Якби мене запитали чи хочу я бачити Кредісова в парламенті, я б сказав: за жодних умов. Чи раджу я своїм виборцям голосувати за Кредісова? За жодних умов», - казав тоді Гриценко.

 

Згодом шантажисти запропонували Кредісову заплатити вже значно меншу суму – 200 тисяч доларів. Тепер вони погрожували кандидадату поширити у ЗМІ копроментуючу інформацію. Кандидат відмовився знову. Тоді почали з’являтися листівки, написи на біл-бордах, а згодом вимагачі перейшли і до фізичної розправи, переконує Кредісов. На день народження Вячеслава Кредісова йому зіпсували автомобіль.

 

Ближче до закінчення виборчої кампанії шантажисти ставали все більше і більше наполегливішими. При цьому зменшувалися суми хабаря. Кінцева сума становила 30 тисяч доларів.

 

Вячеслав Кредісов стверджує, що 13 жовтня голова Івано-Франківського обласного осередку «Громадянської позиції» Микола Ладовський звернувся до нього з пропозицією заплатити 15 тисяч доларів за те, аби не з’являлися на світ змонтовані фотографії Кредісова. В іншому випадку, за словами Кредісова, Ладовський обіцяв що ці фото будуть продані опоненту Кредісова та за кілька днів до виборів будуть розміщені на біл-бордах та опубліковані у пресі.

 

«Був довгий період часу, коли я фактично фінансував повністю його громадсько-політичну діяльність. Я фінансував життєдіяльність Анатолія Гриценка у всіх його проявах. І зрозуміло, коли фінансове джерело відійшло в сторону – це нікому не сподобалося і стало однією з причин чому розгорівся гнів на мене. Дрібні образи були змінені на агресивне обурення», - саме так Вячеслав Кредісов коментує дії керівників «Громадянської позиції» щодо знищення себе як кандидата в народні депутати.

 

На прес-конференції був присутній і сам Микола Ладовський – керівник обласного осередку «Громадянської позиції», який за словами Вячеслава Кредісова вимагав 15 тисяч доларів за непоширення компромату.

 

Микола Ладовський заявив, що ні він особисто, ні партія «Громадянська позиція» не має стосунку до вимагання. Ладовський переконує, що до шантажу не має жодного стосунку. Натомість заявив, що Кредісова шантажує керівник Івано-Франківської обласної організації «Української партії», від якої і був висунутий Кредісов, депутат обласної ради Микола Семенюк. Ладовський переконує, що Саме Микола Семенюк хотів розмістити провокаційні біл-борди або отримати від Кредісова чималу суму готівки. Ладовський стверджує, що він виступав в ролі посередника, грошей не вимагав, а мав на меті урегулювати конфлікт. Ладовський говорить, що навпаки радив Кредісову не піддаватись на провокації.

 

Натомість Вячеслав Кредісов повідомив що особисто знає Миколу Семенюка і від останнього жодних вимог не було, а підстав казати, що даний шантаж з боку «Української партії», яка його і висунула кандидатом в народні депутати,  в нього немає. Натомість, каже Кредісов всі вимагання йшли від Ладовського.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Микола Ладовський. "Так, вимагання грошей було, але то не я....."

 

 

 


24.10.2012 3077 17
Коментарі (17)

Пиля 2012.10.24, 14:12
Зразу видко шо то є свій хлоп, і фамілія в него чисто західноукраїнська.
йолоп 2012.10.24, 14:15
Нє, "свої хлопи" - то Марцінків, Онурієв і Гаркот))))))))))))) Хахахахахаххахахаха
2 Пиля 2012.10.24, 14:20
Ти дебільчонок, ти кого будеш обирати, "фамілії"????? От чого ми такі бідні? Може того, що дурні?
читач 2012.10.24, 14:29
це кредісов намагається помститися гриценку тепер, по мажоротарці виграє грабовецький-й намагається привернути до себе увагу
Пиля 2012.10.24, 14:31
Спеціяльно для "2 Пиля". Звідки я знаю чого ви такі бідні і такі дурні? В мами питай сі.
Філя 2012.10.24, 14:38
Гриценко ........к, а Кредісов мені починає подобатися. Таки так
гість 2012.10.24, 14:46
так,чим ближче до виборів,тим веселіше,якщо цей кредісов такий порядний, то краще би хворим дітям ці гроші перераховував,а тепер щось там не пішло,то він починає на жалість давити,гобліни всі вони, нема кому Україну довірити, бабло на бабалі сидить,баблом поганяє
читач 2012.10.24, 15:02
Раніше кредісов говорив: Свого часу я запропонував голові політради Української партії Ігорю Насалику зробити об’єднавчий з’їзд із «Громадянською позицією». Я був архітектором цього об’єднання. Закінчилось все тим, що Насалик не потрапив ні в список «Батьківщини», ні в список Об’єднаної опозиції То тепер що кредісов і насалик вирішили помститися, здійснюючи наклеп на гриценка і ладовського?
Ля 2012.10.24, 15:05
Кредісов помагає і дітям, слідкуйте за пресою, хоча там - мізер з того, що він зробив, телекамер за собою не возив, як деякі)
Вася 2012.10.24, 19:11
Грабовецький хіба що в туалет виграє, а перше місце має Кредісов, почитайте вечірній Івано-Франківськ, подивіться рейтинг. Це насправді порядна людина, а Грабовецький тільки брудом всіх поливає а ніхріна не робить...З відео видно що гроші вимагав Грабовецький..
Мавка 2012.10.24, 20:27
Ладовський - жалюгідний на відео. "Галубой ворішка", "мєлкій жулік". І банда його така сама. Гриценко в цих 15 тис. ясно що не при ділах, але також чмо рідкісне.
опаньки! 2012.10.24, 20:28
ви так хлопці сваритеся ніби ви мали тими баксами поділитися.думаю,що нам з вами іншої влади і держави не треба,бо якщо люди живуть між собою як вовки,то все марна справа.а такого продажного ,жовчного і підлого народу як наш нема більше.тому берем шинель і валимо додому,з того ніц не буде,одна брехня...
Мар'ян 2012.10.24, 20:32
цих тараканів треба на чисту воду виводити. нормально.
льолік 2012.10.24, 19:53
Думаю що то все таки миколка семенюк вимагав гроші... його стиль! А головне, що він зараз в штабі грабовецького працює... Тому і не дивно що кредісова з гавном мішають. (значить нормальна і порядна людина, як що брудом поливають)
человек не терпит насилия 2012.10.24, 22:55
http://ord-ua.com/2008/07/23/shanson-vid-gritsenka-1/ http://ord-ua.com/2008/07/25/shanson-vid-gritsenka-2/ http://ord-ua.com/2008/07/29/shanson-vid-gritsenka-3/
василь 2012.10.25, 22:41
Ось так в нас є!!! І на кожному кроці - тільки суми різні вимагають!!! Доки це буде тривати!!! КРЕДІСОВ - ти молодець!!!Всі б такі були!!! На чисту воду ту всю шваль...Так держать!!! Перемога за тобою! Ще ні один не спромігся на таке!!!Сюди треба на допомогу і Європу кликати!!!
КГБ 2012.10.25, 23:42
Та не дуріть собі голову панове, хто хоч трохи знайомий з Семенюком ніякого сумніву не має звідки ноги ростуть, а на рахунок Кредісова мені одне цікаво в його планах було купити вибори, Славчику а хто ж тепер в тебе бабло ризикне взяти? та до речі пропозиції про підкуп членів ДВК йшли саме від Миколи Семенюка. а от як ладовський старий хитрий лис попався на такий розвод, оце я зрозуміти не можу. Видно дійсно хотів посприяти аби смороду не було бо для нього цих 15 штук це як декому на каву сходити.
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

1922
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1838
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1838
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5413 43
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2132 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1491

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

713

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

771

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

965

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

990
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1745
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3657
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10229
17.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26111
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10161 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7693
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

874
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

128
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

231
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

363
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1258
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

857