В калуських школах і садках завершуються ремонти

 
 
 
Через місяць розпочнеться новий навчальний рік. Протягом літа Калуш активно готується до його початку.
 

Як повідомила начальник управління освіти Калуської міської ради Любов Максимович, ремонтні роботи в садках і школах підходять до завершення. Їх планують закінчити до 15 серпня, пишуть Дзвони Підгір'я.

 

За її словами, на 28 липня капітальні ремонти в школах, дошкільних і позашкільних  закладах, дитячій юнацькій спортивній школі та в управлінні освіти з міського бюджету профінансовано на майже 2 млн. 551 тис. грн. , поточні – на майже 20 тис. грн.

 

Згідно із затвердженим річним планом, вартість робіт у загальноосвітніх навчальних закладах обходиться місту в 2 млн. 100 тис. грн. Уже виділено з міського бюджету 1 млн. 026 тис. 342 грн.

 

– Завершені роботи з капітального ремонту сходової клітки та одного класу в дев’ятій школі. В одинадцятій проведено капітальний ремонт системи водопостачання в підвальному приміщенні та упорядковано панелі в класах і кабінетах. Капітально відремонтували спортзал в гімназії й замінили дерев’яні вікна на металопластикові у майстерні цього закладу. Завершені роботи в роздягалці та санвузлі п’ятої школи, а капремонт системи опалення лівого крила навчального корпусу виконано наполовину. На 90 відсотків уже зроблено капремонт системи опалення третього корпусу (початкові класи), та на 70 – актового залу й обіднього залу шкільної їдальні в СШ  №2. Такий же обсяг робіт (90 відсотків) виконано з капремонту системи опалення у третій школі, а в школі-ліцеї  №10 підходить до завершення капремонт спортивного залу й системи опалення, – розповіла ЛюбовМаксимович.

 

Вона також повідомила, що на 80 відсотків уже готові до початку навчального року й спортивний зал та кабінет хімії в ЗОШ  №3. На 75 відсотків відремонтовані два кабінети й покрівля та фасад у першій школі. На тому ж рівні роботи з капремонту коридору першого поверху (заміна прогнилих ділянок дерев’яної підлоги, оздоблення стін і стелі) та заміни дверей у вестибюлі й коридорі в ЗОШ  №4. У шостій школі вже відремонтували учительську, встановили двері в спортзал, виконуються роботи ще в двох кабінетах, проводиться капремонт гардеробу, системи опалення їдальні й актового залу. В повному обсязі встановлені металопластикові вікна й двері у восьмій школі, що в Підгірках. Також тут замінюють плиточну підлогу в веранді й обрамлення дверних пройомів.  Частково (50%) відремонтовано приміщення в сьомій школі, а капремонт теплового вузла та внутрішніх мереж водопроводу й каналізації розпочнуться на днях.

 

– Цього року ми запланували замінити внутрішні двері в класах і кабінетах першої-десятої шкіл. На даний момент уже замінено 48 дверей у всіх закладах, крім четвертої та восьмої шкіл: тут планують встановити їх до 1 вересня, – говорить начальник управління освіти.

 

Ремонти в садочках Калуша майже завершені. Відновили свою роботу ДНЗ «Струмочок», «Золотий ключик», «Червона Шапочка» і «Ластівка», які були тимчасово закриті з 15 червня. На сьогодні проходять ремонтні роботи в групових приміщеннях «Журавлика», «Росинки», «Калинки», «Ягідки», «Барвінка» й «Чебурашки». В усіх дошкільних закладах проводяться роботи з благоустрою території й капітальні ремонти ігрових майданчиків. Взагалі на ремонти в садках цього року заплановано 1 млн. 912 тис. грн. Уже освоєно коштів на суму 1 млн. 214 тис. 835 грн., – констатує Любов Максимович.

 

Щодо позашкільних закладів, то замінені на металопластикові вікна в дитячій юнацькій спортивній школі управління освіти і в центрі науково-технічної творчості учнівської молоді. Це обійшлося міському бюджету в 240 тис. грн.

 

У всіх навчальних закладах, де не заплановано капітальні роботи, ремонти приміщень до навчального року проводяться силами адміністративно-господарського персоналу. На ці цілі виділено майже 130 тис. грн.

 

Крім всього переліченого, в харчоблоках ДНЗ «Червона Шапочка» та «Ягідка» замінили газові плити на електричні. Також начальник управління повідомила про те, що в місті продовжується програма оновлення меблів у дошкільних і загальноосвітніх закладах.


01.08.2015 453 0
Коментарі (0)

30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

986
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

797
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1919
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

3269
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2566
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2557

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

261

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

746

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

702

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1629
01.05.2024

Християни освячують пасхальні традиційні страви, про котрі чітко згадує священник у часі освячення, зокрема м’ясні та молочні. Кошик можна прикрасити барвінком і вишитим рушником.

374
26.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

713
23.04.2024

У 2024 році Великий піст почався 18 березня та закінчиться 4 травня. Святкування Великодня у християн припадає на 5 травня.  

631
30.04.2024

Великий або Страсний четвер — це день, коли Христос понад 2000 років тому на Тайній Вечері з апостолами, своїми священниками, установив Таїнство Святого Причастя, відслуживши першу Божественну Літургію.  

364
26.04.2024

Чому Великдень є одним з найважливіших християнських свят та що він означає для сьогодення, зокрема для українців, які третій рік поспіль відзначатимуть цей день під час повномасштабної війни?  

395
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

27055
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

855
02.05.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

19691
30.04.2024

Івано-Франківська міська рада прийняла звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, комітету Верховної Ради України з питань бюджету, щодо спрямування видатків державного бюджету з фінансування політичних партій на ЗСУ.  

444
26.04.2024

З твердженням, що часто думка простих людей важливіша, ніж думка професійних політиків та експертів, повністю погодилися або скоріше погодилися 48% опитаних. Не згодні з таким твердженням лише 1/5 респондентів.

408
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

743
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

1377 4