В Івано-Франківську знищили ще один сквер

 

Цього разу у око забудовника, яким як з'ясувалося є екс-депутат Івано-Франківської міської ради, власник спортивного центру «Форум» Володимир Процак, впав скверик по вул. Івана Павла ІІ.

 

Саме тут за кілька годин зрізали всі зелені насадження.

 

Територію, яка є чи не єдиним місце, де мешканці прилеглих будинків могли гуляти з дітьми пан Процак ще кілька років тому отримав в оренду.

 

Сьогодні ж, він збирається звести нову споруду. Проте, як зауважив начальник департаменту містобудування та архітектури Олег Гаркот, дозвільні документи у забудовника є на добудову двоповерхової споруди спортивно-оздоровчого центру, а не на будівництво окремого об'єкту.

 

«Коли я прибув на місце, то у забудовника не було відповідних документів, проте він запевнив що вони є. Всі дозвільні документи, які він надав, стосувалися прибудови, проте не було прописано дозволу, який стосувався будівництва окремої споруди. На моє зауваження щодо неповноти документів, він пообіцяв їх знайти і сьогодні цим займається. В мене є таке передчуття, що він їх знайде», - пояснив Олег Гаркот.

 

Депутати Івано-Франківської міської ради вирішили поцікавитися наявністю відповідних документів в інспекції Держархбудконтролю, проте тут їм повідомили, що вони на позаплановій перевірці, пише Малакава.

 

Натомість,Олег Гаркот переконаний, що таке будівництво є неприпустимим.

 

«Якщо він би до мене сьогодні прийшов і сказав,що я хочу там щось будувати, то він би не зміг навіть належним чином провести проект розподілу території кварталу, адже її не вистачає навіть для обслуговування вже існуючих будинків, вже не кажучи про до завантаження території іншими об'єктами», - сказав Олег Гаркот.

 

 

Читайте також:

В центрі Івано-Франківська буде новий сквер (фото)

У Франківську лікарня викидає сміття в рекреаційну зону? (фото)

В Івано-Франківську забудовник вирубав зелену зону поблизу Биcтриці Солотвинської

"Європейські дороги - європейському місту!": вулиця Шеремети - на базар по ямах (фото)

"Європейські дороги - європейському місту!": вулиця Достоєвського - ні проїхати, ні пройти (фото)

Сміттєзвалище в самому центрі Івано-Франківська (фото)

"Європейські дороги - європейському місту!": вулиця Коновальця (фото)

"Європейські дороги - європейському місту": Січових Стрільців (фото)

"Європейські дороги - європейському місту": Угорницька - вулиця чи танкодром? (фото)


21.04.2012 2171 8
Коментарі (8)

Щукар 2012.04.21, 12:00
За німців питання за незаконні дії швидко вирішували
Марія 2012.04.21, 15:58
Буду голосувати і ремомендую це всім за лисого чорта, який "приведе в чувство" тих "добродіїв ",які забудуваливсі клаптики, в результаті чого не те ,що дворів немає- балкони звисають над тротуарами,як черешні. Який ідійот купує квартири в таких домах?! Де будуть гуляти ваші діти-школярі? - на тротуарі, в парку? Де зможете посидіти на лавочці ви, коли станете пенсіонерами і не зумієте дотягнути свої кості до парку?
Марія 2012.04.21, 16:16
І ще.Цей жах з забудовами почався не сьогодні, а ще при дуже шанованій "солодкій парочці" Шкутяк-Ониськів .Навіть парк ім.Шевченка (не такий уже й великий) не пошкодували - зрізали 80 великих здорових дерев і навіть швиденько пеньки викорчували, я це бвчила на свої очі, коли водила онучку до школи . Там побудували будинок для вельми шановних (кажуть Круця і ще декого) . Честь і хвала буде тому, хто зупинить цю вахканалію.
Цюняк В.В. 2012.04.21, 16:26
мер міста Бурштин від ВО "СВОБОДА" Курляк П.І. нагло знищив більше гектару парку Шевченка під незаконний базар і дальше перебуває на посаді.А покриває усі злочини свободівця пркурор Галицького району Стефанишин І.Я.
Небайдужий 2012.04.21, 19:33
им главное откаты и взятки за победы в тендерах. свобода, их руководители, просто продажные поцы, и ситуацыя со сквером тому подтверждение, не говоря уже об ЭРЦ, котороэ просто зарабатывает деньги
Володимир 2012.04.21, 23:14
А було би добре, якби Фіртка через тиждень-другий повідомила, чи "знайшлися" у НЕшановного Процака дозвільні документи. І який чудак (на букву М) їх видав.
Діана 2012.04.22, 08:52
Це просто жахливо!Не розумію чому влада міста дозволяє таке свавілля! Це був чудовий сквер, який створили самі люди, а зараз там побудують якусь зайву будову, котра щей перекриє навіть світло людям!Найжахливіше те, що влада, котра це дозволяє і далі міцно тримається за свої крісла. Ця ситуація жахливо дратує і я щиро сподіваюсь на те, що цей "шановний пан" не отримає ніякого прибутку, а щей буде в мінусі.
я 2012.04.22, 22:37
ви тут на форумах можете хоть до скону писати, а гамнюк як схотів збудувати халупу для якогось магазину, то він її спочатку збудує, а потім "узаконить". А знаєте чому? Тому,ща завтра кожен із вас прийде на свої робочі місця й забуде про принциповість, покладе частку його грошей до себе в кишеню й тихо вмиється. Бо ми є українці - безпринципові й грошолюбні. Ми киваємо на якусь там "владу" забуваючи, що у владі працюємо ми самі і влада - то наші сусіди і родичі. Хочете зупинити будову? То прявіть соціальний протест - візьміть каміння й побийти шиби у тому спорт-центрі... Через місяць - знову побийте... нагадьте йому під двері - зробіть його життя нестерпним, заставте самого відмовитись від того,ю щоб йдти наперекір громаді. А як ні, то не базікайте, вмийтесь і дайте хлопу можливість заробити...
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

1918
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1837
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1836
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5401 42
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2131 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1490

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

709

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

759

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

956

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

989
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1741
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3656
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10225
17.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26105
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10155 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7692
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

874
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

120
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

227
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

362
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1257
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

854