В Івано-Франківську обвалився будинок (фото)

 

11 лютого, близько 19.00 в Івано-Франківську на розі вулиць Січових Стрільців та Чорновола трапився обвал перекриття стелі у двоповерховому будинку (1927 року забудови). В результаті магазин «Watsons», який знаходився на першому поверсі опинився в завалах. На другому поверсі знаходилося приміщення міської інспекції з благоустрою.

 

 

На місце події прибули рятувальники МНС, автомобілі швидкої допомоги, оперативно було організовано освітлення та розбирання завалів. За офіційною інформацією відомо, що ушкодження отримали 3 людини, які під час обвалу були заблоковані у магазині. Лікарі надали допомогу усім постраждалим. На щастя обійшлося без жертв, повідомляє Вежа FM.

 

Під час аварійно-рятувальних робіт залучалося 9 одиниць техніки і 90 осіб, з яких від МНС 66 бійців та 6 одиниць техніки. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


12.02.2012 2849 19
Коментарі (19)

Jozef 2012.02.12, 10:09
Дякуємо пане Анушкевичус.Шлях до Верховної Ради вільний. Який ще сигнал потрібен для того щоб Ви врешті решт зрозуміли,що мер ви -ніякий.
1221 - Jozef 2012.02.12, 10:38
цікавий підхід...а що мер прийшов і розрушив перекриття стелі?..
gryc 2012.02.12, 10:43
благоустрій, однако...
Журналісти 2012.02.12, 10:52
Найгірще те, що про порушщення під час перепланування перших поверхів ЗМІ писали і показували не один раз. І що? Гроші перемагають здоровий глузд. Таких адрес, де от-от повалиться хад чи впаде стіна достатньої. хто хоче викласти небезпечні будівлі відзніміть - Чорновола 26 з двору - добудова і вивіска на вікні з написом "оренда", там переобладнаний підвали і підриті несучі стіни, вірно сказали за будинок де аптека, біля пам!"Ятника Чорновола - теж казали і показували владі і що? Піною залили і думають, що вона втримає цілу стніу. Там ситуація гірша бо проходить газова труба і всім до цього байдуже. Подивіться весь центр - всі перші поверхи без несучих стін, не дивно, що з часом і вони проваляться. А влада і надалі дає дозволи на відкриття магазинів на перших поверхах, а вони родлять що заманеться. ЦІкаво, як наші місцеві депутати тепер піаритимуться на цьому! думаю нас чеає цікавий тиждень. І ще, а що буде з будинком хоч хтось знає? Чи влада прийме рішення знести його а це місце продадуть якомусь забудівнику за хороші гроші. Може тому і дали дозвіл на переобладнання будівлі з порушенями бо це ласий кусочок і хтось його пригледів. Знести самим не можна, а от пілся обвалу цілком дозволено. Будинко аварійний, коштів на його реставрацію ніхто не знайде і не дасть, а як ставляться у нас до пам"Яток архітектури всі знають.
vlad 2012.02.12, 11:27
Jozef! А до чого тут мер? Якою міркою міряєш, такою і тобі буде відміряно...
Місцевий 2012.02.12, 12:12
Причому тут мер? Винні - рагулі-"бізнесмени", які, скоріш всього, розширили площу. Думають, якщо в стайні можна перегородку прибрати, й "ніц си не стане", то й у міських будівлях - роби, що схочеш!
Оксана 2012.02.12, 12:13
Шановні журналісти,а до чого тут " наші місцеві депутати " і їх піар. Магазин там знаходиться давно,а депутати на своїх посадах лише 1 рік. І дозвіл дає архітектура,трішки думайте,що пишете.Є такий вислів: Хто крайній - невістка,та її ж дома немає,та он її сукня висить). Так і у вас виходить,хто винен - "депутати"і мер )
Місцевий 2012.02.12, 12:13
Причому тут мер? Винні - рагулі-"бізнесмени", які, скоріш всього, розширили площу. Думають, якщо в стайні можна перегородку прибрати, й "ніц си не стане", то й у міських будівлях - роби, що схочеш!
Місцевий 2012.02.12, 12:14
Причому тут мер? Винні - рагулі-"бізнесмени", які, скоріш всього, розширили площу. Думають, якщо в стайні можна перегородку прибрати, й "ніц си не стане", то й у міських будівлях - роби, що схочеш!
Оксана 2012.02.12, 12:16
Молодець,місцевий, правильно розумієш ситуацію )), я теж так думаю.
Місцевому 2012.02.12, 13:13
До чого тут мер? А до того, що коли цей будинок переобладнювалт то був Шкутяк і перш ніж взяти в оренду чи почати там щось робити мало бути рішення вионкому. А головує на виконкому хто мер, і вимагати від своїх заступників висновків щодо планів оерндарів теж мав мер. далі - коли здають об"єкт то є комісія, яка перевіряє порушено норми чи ні, а якщо мері добре підмазали то й висновки такі як треба. Або взагалі закривали очі на те, що робилося в середни будинків. А навіть якщо були порушення і хтось скаржився то приходила архітектура виписувала фіктивний штраф, потім архітектору приносили конверт і людям вішали, що порушення ліквідовано. Така практика існувала до 28 серпня минулого року. тепер усім цим відає Держархбудконтроль. Побачимо як вони відреагують. А те що депутати не пропустять цей факт - то це 100 %. І ніхто не гляне що вони трішки більше року "господарку наводять". Люди он намагалися врятувати юбдинок від переобладнання, бо зотіли там на першому поверсі в колишній квартирі чернговий магазин робити, вже і фундамент підрили. І що, спершу щось пижлися, розвибралися, а потім натиснули на них зверху, слава Богу не міський голова, а вище, і склали вони свої білі лапки. А тепер почнуть знову розповідати як люблять місто, його історію і т.д. Хто не вірить побаче сам.
Михайло 2012.02.12, 14:27
Подібна ситуація є по вул. Незалежності 37, риють фундамент, потріскали стіни на першому і другому поверсі, відпадає штукатурка. Власники квартир подали в суд на порушників які будують без дозволів і з купленими документами а суд виніс рішення - (не за дурно очевидно) має право руйнувати будівлю, немає порушення закону. Власне тут схована проблема, до поки будуть купувати бюрократів, суддів - до тих пір будуть падати будівлі. Влада обнагліла до краю продає все, що тільки попаде під руку.
Jozef 2012.02.12, 20:38
Для окремих нерозумних.Мер у містіф відповідає за все.Від стану будівель до реалізації міської землі та громадських вбиралень. А зі "здобутками " Анушкевичуса, його підозрілими зв"язками з забудовниками та іншою нечистю хіба дає йому право балотуватись у Верховну Раду.Ось до цього це й було сказано.
Jozefу 2012.02.12, 21:33
По-перше, відповідати за все в місті мусять співмешканці цього міста. Бо саме ми обираємо і контролюємо владу!!! Якщо мер поганий то це тільки наш промах бо обрали саме ми його. Відмазка типу "я за нього не голосував" не канає! По-друге, за стан будівель відповідає ДАБК. По-третє, розпоряджається землями міста міська рада (яку ми теж обрали), не голова (він тільки підписує рішення). А стан громадських вбиралень залежить теж від нас. Бо свинячать там теж не мер. Почніть з себе краще шановний!
роб 2012.02.12, 21:40
ці собаки з інспекції з благоустрію тільки приписи та штрафи катають як менти на дорозі треба тепер себе покарати тільки печетку треба довго шукати
О 2012.02.13, 11:27
спочатку затолює комунальне підприємство ЄРЦ(яке має наводити порядок в колмуналці міста) тепер завалилась Інспекція з благоустрою!!! просто місто парадоксів
Еней 2012.02.13, 11:28
їм повезло, шо ніхто не вмер. Клоуни, розвалили все шо могли, містом ніхто не займається, лише крадуть разом з анчоусом і миють гроші з єрц
енею та іншим 2012.02.13, 18:36
Майте совість,сидите і строчите бридоту!А ви були на місці події?Ні,а до честі мера,він одразу приЇхав і поЇхав тільки тоді коли всіх повитягували з під завалу,писаки...!продавець магазину
Андрій 2012.02.13, 20:02
До речі, а яка інстанція завідує власне цим делікатним питанням - перепланування житлової площі в багатоквартирних будинках ??? Чому питаю - от в мене сусід ремонт затіяв. Все би нічого, та є одне але: шум і гуркіт з його квартири такий, ніби склад фейєрверкці що хвилини взривається, а головне - стіни трясуться !!! Хоча ні, стіни не трясуться - вони, таке враження, зараз рухнуть взагалі !!! І от що робити ? Скажете - поговорити з сусідом. Знаю такі випадки, потім він перший пише заяву в міліцію про погрози з мого боку (написати можна все, що фантазія дозволить, хоч і рукоприкладство приписати) і ситуація така, шо хоть самому йди йому помагай той ремонт робити, вже потім мене ніхто слухати не буде, бо він одразу робить себе потерпівшою стороною. То куди ж звертатись ??? Ремонт ведеться в квартирі по вул. Незалежності, 101А, кв. 29.
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

735
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2301
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2024
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2041
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6157 55
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2327 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

199

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1020

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1010

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1270
23.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

117
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

497
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1957
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26384
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

444
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10359 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7900
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

452
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

300
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

455
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

529
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1462