В Івано-Франківську вже усьоме відбувся міжнародний юнацький футбольний турнір (фото)

В Івано-Франківську вже усьоме відбувся міжнародний юнацький турнір присвячений пам`яті заслуженого тренера України Петра Івановича Савчука.

Свого часу футболісти бучачського "Колоса" тричі поспіль ставали найсильнішою сільською командою колишнього Союзу. Тоді біля її керма знаходився Петро Іванович Савчук, котрого за ці вагомі здобутки було відзначено почесним званням "Заслужений тренер України". Після цього Савчук на різних посадах працював у команді майстрів – "Будівельник" (Тернопіль), а завершивши тренерську кар"єру повернувся на рідне Прикарпаття, де спочатку був кілька років директором івано-франківського стадіону "Спартак", який нині називається "Рух", а потім заступником голови облради спорттовариства "Колос"…

Ось уже сім років в Івано-Франківську проводять міжнародний юнацький турнір, присвячений цьому відомому фахівцю. Слід віддати належне одному з організаторів змагань, ветерану прикарпатського футболу Степану Микуляку, котрий подбав, аби склад учасників знову був представницький. Цього разу виявили бажання посперечатися за нагороди 30 команд з семи областей України, міста Києва та "Сталь" з польського Жешува. Серед них найвідоміші: "Карпати" (Львів), "Прикарпаття" (Івано-Франківськ), "Буковина" (Чернівці), "Верес" (Рівне), "Рух"(Винники)…

Під час церемонії урочистого відкриття змагань, почесний гість-заслужений тренер України, голова Комітету збірних команд України Мирон Маркевич зазначив, що він чудово знав Петра Івановича Савчука, котрий завжди творчо ставився до виконання своїх обов"язків, тому й не обминали його перемоги…

До речі, стартового дня на фасаді стадіону "Рух", директором якого свого часу був Савчук, встановили пам"ятну анотаційну дошку, присвячену Петру Івановичу. А представники одного з учасників-"Еліти" з Бучача повідомили, що місцеві владні структури докладають зусиль, аби вже найближчим часом стадіон цього райцентру Тернопільської області став носити ім'я Петра Івановича Савчука…

Що ж до футбольних баталій, то на відміну від минулих років, цього разу пройшли вони під диктовку команд з Івано-Франківської області. Серед наймолодших учасників "Прикарпаття" в фіналі взяло гору над земляками з "Ніки" - 1:0. Підопічного відомого в минулому футболіста Олександра Микуляка, нападника Володимира Труша було визнано кращим гравцем в цій віковій групі. Третіми фінішували "Карпати".

Міжнародний юнацький турнір в Івано-Франківську: господарі були гостинними  лише за межами футбольного поля… - изображение 1

Серед 12-річних учасників з найкращого боку себе проявили вихованці Надвірнянської ДЮСШ (тренер - Тарас Угринюк). У вирішальному поєдинку завдяки "дублю" Дениса Шеверака, що був визнаний кращим гравцем, вони здолали опір бучачської "Еліти" - 2:0. Третє місце посіли футболісти "Ніки".

Втім, й представники цього івано-франківського клубу теж зійшли на найвищу сходинку п`єдесталу пошани. В фіналі серед 13-річних підопічні Андрія Шевчука забили у ворота "Прикарпаття" чотири м'ячі, а в свої пропустили лише два. Саме нападника "Ніки" Назара Максиміва було визнано кращим гравцем. Замкнули призову трійку - "Карпати". Нагороди лауреатам вручали арбітр ФІФА, заслужений працівник фізичної культури та спорту України Мирослав Ступар, лідер нападу команди майстрів "Прикарпаття" Ігор Худоб'як та син Петра Івановича Савчука - Андрій, до речі, голова обласної федерації боксу.

Змагання, які пройшли під патронатом міського голови Руслана Марцінківа і за підтримки колективу товариства "Регістр", запам'яталися зразковою організацією. Суперництво точилося на кращих спортивних аренах Івано-Франківська, в учасників була можливість не тільки виявити найвправніших на футбольному полі, а й знайти нових друзів. Не дивно, що прощаючись вони говорили: "До зустрічі в Івано-Франківську наступного року…"

Міжнародний юнацький турнір в Івано-Франківську: господарі були гостинними  лише за межами футбольного поля… - изображение 2

На фасаді стадіону "Рух" було встановлено пам'ятну дошку присвячену Петру Івановичу Савчуку/

Міжнародний юнацький турнір в Івано-Франківську: господарі були гостинними  лише за межами футбольного поля… - изображение 3

Почесний гість – заслужений тренер України Мирон Маркевич з учасниками турніру

footboom.com


06.06.2018 1910
Коментарі ()

22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

612
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2236
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1985
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2013
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6012 53
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2291 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

151

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

978

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

980

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1227
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

462
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1917
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3818
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26331
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

413
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10327 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7869
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

420
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

421
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

503
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1431
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

1024