Урочисте громадське віче до Дня незалежності відбулося у Франківську (ФОТО)

 

Опісля параду вишиванок, з якого і розпочалося святкування 20-ї річниці незалежності України в Івано-Франківську на головному майдані міста відбулося урочисте громадське віче.

 

Зі святом краян привітали голови церков усіх конфесій Прикарпаття, очільник міста Віктор Анушкевичус, голови ОДА та облради Михайло Вишиванюк та Олександр Сич.

 

Вічовий майдан. Навіть на День Незалежності партійних прапорів на порядок бульше ніж державних

 

Прапори Свободи, БЮТу, Фронтменів, і... "клумба" з державних прапорів

 

Всі у вишиванках... Ну, майже всі

 

Нардеп регіонал Ігор Зварич серед політичних опонентів БЮТівців. Вітається з нардепом БЮТівцем Дмитром Шлемком. В радянські часи Ігор Зварич був "не останнім" в обкомі Комсомолу, а Дмитро Шлемко - головним "ідеологом" "людиноненависницького" обкому КПУ:)))

 

Нардепи Дмитро Шлемко (Батьківщина) і Ігор Зварич (Партія Регіонів)

 

Ветеран і секретар Івано-Франківської міської ради, свободівець Руслан Марцінків

 

Олександр Сич дуже любить виступати на мітингах: "Дорогі земляки, краяни, святочна громадо..."

 

Ігор Зварич

 

 

Мер Івано-Франківська Віктор Анушкевичус напевно скаржиться голові ОДА Михайлові Вишиванюку, що він вже сім разів їздив в Кабінет міністрів, а  Кабмін і далі не дає обіцяні гроші на святкування 350-річчя Івано-Франківська...

 


24.08.2011 3274 13
Коментарі (13)

Да уж 2011.08.24, 13:37
ОЙойой. Згадую і 1990-тий у Києві, і 2004 у Києві.......А залишились одні сумні спогади. Ті, з якими був студентом у 90-х вже пузаті на мерседесах і зовсім не хочуть з "тобою" спілкуватись. Бо хто ти? Такий самий простий і дозволяєш собі по простому, "похлопськи", як я люблю казати своїм студентам... А ті що 2004 четвертому більше переживали за свій бізнес.!!! Але мабуть у 2012 , якщо ще не встигли забрати в 2011, його тіж баньдюки і заберуть. І більшість з них вийшла сьогодні в вишитих сорочках на франківський майдан. І в думці закралось... блін- і далі всі перешиванці тут..... Так і ще довго бандюки будуть тут дєлать дєла. Ще багато перешиванців, а куди вони ділись???????????? Та нікуди. І знову не має чіткої відповіді ... А що ж далі????? Хто зможе????? І найбільш основне З КИМ????????????????????????? Може це буде не правильно, але сьогодні це буду кидати у всі статті. Хтось буде обзиватись і таке інше. Може модерни викинуть. Хай буде. І хай живе "ВІЛЬНА" Україна"
До Да уж. 2011.08.24, 13:48
підтримую тебе! бачив нині одного бандюка, Саню Долара, йо, сорі, Олександра Дмитровича Долішнього. У вишиті сорочці. білим по білом. І подумалося - українець, блін. Як би не приховував за національним символом своє єство, але воно аж пре - бандит, злодій, перешиванець. І атких нині по центру ходило чи не 23. А найгірше те, що ці перешиванці брали слово на мітингу, били себе в груди і клялися в любові до неньки-України. А в думках лише рахують, що ще можна вкрасти, продати... От зараз по ОТБ "Галичина" Вишиванюк говорить про День незалежності, що це наше воскресіння, що жодна держава не зазнала стільки горя і втрат як Україна. А хто ж ті втрати та хто ж те горе нам приніс? Та такі, як Вишиванюк, Зварич, Анушкевичус.... "Рятуйте Україну, хлопці!", - цитую фразу, яку Вишитий висловив зі сцени. І кажу вам, хто читає інтернет - "Рятуйте Україну, хлопці!!!", - він псевдо-українців Вишиванюків, Анушкевичусів, зваричів, Доларів, Партизанів, від тих хто нині править у наші державі і роздирає її на шматки. Не спіть бо і вас роздеруть на клапті і розтопчуть своїми ногами, як колись комуняки топтали наших дідів та прадідів лише через те, що вони хотіли мати свою дежаву, землю, народжувати і виховувати дітей у вільній і незалежній Україні!!!
Нейтрал 2011.08.24, 13:51
Кричали "Україна понад усе!", а українських прапорів майже не було. "Свобода" понад усе, "Батьківщина" понад усе. І тд... Зі святом Вас жителі території під назвою Україна, і зі святом Вас члени різних партій.
БУКА-БЯКА 2011.08.24, 14:11
Давно нас розірвали на куски. уже не зшити. Навіть сьогодні усі кричали один на одного. Злість, захланство, егоїзм і ще якісь недобрі речі сидять у наших людях. Забули про добро, співчуття, розуміння... Так нам і треба, коли ми таке, як кажуть у америці "смітття". Цеслово там вживають лише англійською, але вважається найбільшою образою для українця
Да уж 2011.08.24, 14:25
Так ми мавбуть разом ходили бо й я долара бачив. От вам і вільна Україна. А фотки дивились.
Cпокій 2011.08.24, 16:05
Пане Нейтрал, не варто аж так обурюватись партійною символікою. Свободівці прийшли на свято із багатьма прапорами, окрім партійних, були червоно-чорні та державні. Синьо-жовтий у кожного з нас - в серці! В майбутньому України ставлення до прапорів я бачу, не гнівайтесь, схожим на побут Туреччини, де прапор держави, до речі скомпонований багато пізніше за український, звисає з садиб та бізнесових споруд ПОСТІЙНО І СКРІЗЬ, не лиш на свята. Сподіваюсь, що ми доживемо до того часу в Україні! Зі Святом Вас і всіх українців! Шануймось!
Ш.Холмс 2011.08.24, 16:23
українська незалежність потрібна була всім, але найпереше - комсомольцям-банкірам і бандюкам-спекулянтам і вони її здобули і не віддадуть без крові...
Cпокій 2011.08.24, 16:46
Та ні, пане Холмс, не варто зводити до цього! Усі ми розуміємо, як падли очолили псевдодержаву, котру створили на пару з романтиками- нацдемократами. Але до часу відро воду носить... Не відчаюйтесь!
Нейтрал 2011.08.24, 18:55
Пане Спокій приємно читати адекватну позицію. Додам маленьку деталь про прапори в Туреччині. якщо прапор висить горизонтально це простий обиватель, якщо прапор висить вертикально це турок і його родина життя покладуть за ту державу, що для них створив Кемаль Ататюрк. І тому незважаючи на Ваші симпатії до "Свободи" не думаю, що Тягнибок і ця політична сила призведуть до того, що і Ви і я повісимо національний прапор на свої домівках вертикально. Немає того Вашингтона на даний час.
Масон 2011.08.24, 19:05
2 Нейтрал. Кемаль Ататюрк - МАСОН! Вашингтон - МАСОН!! А в Україні немає масонів. Тому тут жпопа...
Перші два ком. 2011.08.24, 19:19
Хах, справді смішно звучало "Рятуйте Україну, хлопці!" з вуст пузатого. Як же набрид цей цинізм, дволикість, підлість "можновладців"..
Опа 2011.08.24, 19:25
Все правильно сказав. Україна котиться в ..опу. Друзів - ноль. Ще й жЮлька і компанія сере і сере на весь світ, ніяк не заткнуть аферюгу. ..Опа насувається і вже близько.
Jozef 2011.08.25, 12:19
Спокійно,малята.Не робіть лишніх рухів тілом.Все під контрольом.Найбільше на урочистостях крім промови Вишиванюка сподобаласі масивна цепура на шиї їх главного обласного пракурора Гошовського,що має на кредит круте авто.І ще сі сподобав міліцейський автозак,що знаходився на вулиці Грушевського в оточенні конвою-кругленьких, маленьких міліционерів з привідчиненими люками на верху буди.Якого милого вони приперли той автозак і вперше за 20 років незалежності поставили майже поруч з щасливими виступаючими- для мене велика тайна.Може хтось пояснить?
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

1795
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1787
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1767
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5271 42
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2074 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1454

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

605

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

705

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

897

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

934
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1666
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3594
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10179
17.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26053
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10085 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7653
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

837
13.04.2024

Які труднощі та виклики виникають при управлінні краєзнавчим музеєм "Бойківщина" Тетяни й Омеляна Антоновичів та як намагаються їх розв'язувати?

1342
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

313
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1202
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

791
02.04.2024

Українці розповіли, чи підтримують у другому читанні ухвалення Верховною Радою оновленого законопроєкту про мобілізацію.  

1017