"Ураган" переміг харківський "Локомотив"

 

 

Цілих п'ять очок розділяли в турнірній таблиці "Ураган" і "Локомотив", які при цьому були сусідами. Однак якщо врахувати, що харків'яни провели на дві гри менше, все для них виглядало поправним, справа була лише за "малим" - потрібно було вигравати в Івано-Франківську.

 

Як це робити, "залізничникам" знайоме - ще пам'ятний четвертий матч серії плей-офф минулого сезону, коли на межі поразки в ній "Локо" забив франківцям три сухих м'ячі. У свою чергу, рівно 11 матчів "Ураган" вже не може здобути перемогу над командою Євгена Ривкіна (мова тут про основний час і більш вдале пробиття серій пенальті не рахуємо).

 

Тому, багато говорити, наскільки бажані три очки були для підопічних Сергія Гупаленка в цьому поєдинку, немає жодного сенсу.

 

Саме це бажання, швидше за все, і зумовило перевагу "ураганівців" у перші хвилини. Вже на третій хвилині в кілька передач Сімку вивели на ударну позицію, але Іваняк ногою встиг відбити м'яч. Але ще через хвилину голкіпер гостей не зміг виручити свою команду. Макаєв в центральній зоні п'ятою покотив м'яч на Кордобу, і той у падінні, метрів з восьми відправив м'яч у верхній кут - 1:0.

 

Така ж комбінаційна гра у "залізничників" не йшла, тому своє щастя їм доводилося шукати іншим шляхом. На 6-й хвилині Кісельов дуже пристойно пробив зі штрафного, Ципун в чудовому стрибку витягнув м'яч з верхнього кута. Але куди небезпечніше згодом був випад "Урагану", який завершував Кордоба. Іваняк вчасно вийшов з "рамки" і від нього м'яч влучив у хрестовину.

 

Вкотре в іграх за участю "Локомотива" доводиться говорити про фоли. Не раз і не два вже доводилося бачити, як харків'яни дуже швидко, і часом необгрунтовано колекціонують порушення, що призводить до того, що потрібно відходити від обраної тактики на гру. На диво в Івано-Франківську на п'яти фолах "Локо" заграв упевненіше, а от господарі не змогли витиснути дивіденти зі складного становища суперника. На 16-й хвилині франківці провалилися на лівому фланзі, що дозволило Сірому вийти на рандеву з Ципуном - голкіпер зіграв вище всяких похвал. А ось через три хвилини він виявився безсилим. Олександр Сорокін, з одного боку, пробив не дуже сильно, але з іншого - Білоцерківець встиг перекрити огляд Ципуну (ще недоречно перед ним опинився й Будняк), і м'яч таки знайшов шлях у ворота - 1:1.

 

Залишалося грати в першому таймі трохи більше хвилини, але господарі ледь не вийшли вперед. І знову Кордоба опинився на вістрі, бив майже з дуги, але по центру воріт - Іваняк був у потрібному місці і відбив м'яч. Нічийний рахунок після першого тайму не був на руку жодній з команд. "Локомотиву", як говорилося вище, потрібно наздоганяти, "Ураган" зовсім був не проти взяти 3 очки у суперника, що знаходиться не в оптимальному стані. Тому, вектор гри був тільки вперед в обох команд. М'яч практично не затримувався в центрі майданчика, а при будь-якій можливості футболісти пробували бити по воротах. Частіше за все не дуже небезпечно, а ось на 25-й хвилині Макаєв опинився віч -на-віч з Іваняком, і якщо перший удар франківця припав у воротаря, то повторний в штангу.

 

На 29-й хвилині чаша рівноваги хитнулася на користь господарів. Роніньо на лівому фланзі тонкою передачею знайшов на лінії штрафного Кордобу (Роман в цей вечір грав просто натхненно), "ураганівець" виконував майже що пенальті - Іваняк виявився безсилим - 2:1.

 

Господарі отримали можливість зіграти від оборони, через хвилину провели контратаку, Будняк з меж штрафного намагався переграти Іваняка, але з двох метрів, правда, з гострого кута, не влучив у ворота. Минуло кілька секунд - весь зал схопився за голову. Це Кіндратів без перешкод бив у падінні з чотирьох метрів - як капітан "Урагану" відправив м'яч вище воріт, залишається загадкою. 33-тя хвилина встигла як засмутити численних уболівальників, так і порадувати їх. Спочатку Сірий м'яко скинув м'яч під удар Шпигарю, і той ударом з носка пробив Ципуна - 2:2.

 

У першій же атаці у відповідь - караульний провал "Локомотива" в обороні! Сімка, навколо якого в радіусі п'яти метрів був тільки Іваняк, одним дотиком прийняв м'яч і другим пробив під поперечину - 3:2.

 

Наставник "залізничників" прийняв рішення, що в цій ситуації треба брати тайм-аут. Коли команда гостей після нього не змогла загострити ситуацію, її загострив Євген Ривкін, перейшовши на гру з п'ятим польовим. До цієї тактики "Локомотиву" доводилося вдаватися в цьому сезоні не раз - команду вона не виручила жодного разу, частіше оберталося пропущеними м'ячами.

 

В Івано-Франківську харків'яни у порожні не пропустили, але і створити біля воріт Ципуна при "п'ять на чотири" нічого не змогли. 3:2 - перша після січня 2012 перемога "Урагану" над "Локомотивом", розрив між ними зріс до 8 очок, а ось на місцях у турнірній таблиці це ніяк не відбилося, франківці як і раніше треті, "залізничники" - четверті.

 

Анатолій ПОДВОЙСЬКИЙ, futsal.sport.ua


29.11.2013 879 0
Коментарі (0)

22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

980
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2397
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2051
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2082
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6327 55
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2374 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

242

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1064

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1048

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1314
23.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

186
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

531
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1988
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26424
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

487
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10391 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7932
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

476
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

335
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

482
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

559
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1504