У Франківську відбувся "Мистецький храм"

 

20-21 грудня в Івано-Франківську відбувся IV Всеукраїнський благодійний дитячий фестиваль «Мистецький храм». Цей фестиваль дуже вирізняється з-поміж значної кількості музичних конкурсів, адже його учасниками є обдаровані діти-сироти, діти із неповних і неблагополучних сімей, вихованці дитячих будинків та інтернатних закладів, діти із багатодітних і малозабезпечених сімей, а також діти, батьки яких загинули при виконанні службових обов’язків. Унікальність „Мистецького храму” і в тому, що це єдиний фестиваль в Україні, який не вимагає від учасників жодних грошових внесків. Більше того, оргкомітет фестивалю забезпечує учасників безкоштовним проживанням, харчуванням, організовує для них цікаві та пізнавальні екскурсії.

 

Ідея  допомагати реалізувати себе на сцені обдарованим дітям, які не мають фінансової можливості відвідувати різні музичні фестивалі, записувати професійні фонограми та й, зрештою, придбати красиві концертні костюми, виникла у заслуженого артиста України Ярослава Борути вже давно. Саме тому він і заснував новий музичний фестиваль, що одразу набув статусу Всеукраїнського, а також створив благодійний фонд «Мистецький храм», який покликаний допомагати соціально-незахищеним дітям.

 

Цьогорічна  географія «Мистецького храму» значно зросла, його учасниками стали обдаровані діти з 15 областей України. Зокрема на фестиваль приїхало багато юних талантів із Східної України, а саме з Донецька, Дніпропетровська, Херсона.

 

Оцінювали молодих виконавців відомі митці  – народний артист України Павло Дворський, заслужений діяч мистецтв України, композитор Володимир Домшинський, заслужений артист України, скрипаль Олег Кульчицький, популярний український співак Василь Лазарович, а також гості „Мистецького храму” – співорганізатор фестивалю Президент „Фонду волонтерів України” Тимофій Нагорний та спеціальний гість фестивалю Міка Ньютон.

 

«На Прикарпатті та у Івано-Франківську  роблять багато гарних мистецьких благодійних  справ. Мені приємно вперше очолювати  журі на фестивалі «Мистецький храм»  і я просто вражений підготовкою  учасників. Це діти, які справді закохані в мистецтво. Впевнений, усі учасники будуть задоволені тим, що приїхали на це музичне свято, що побували у Івано-Франківську, відчули теплий прийом», – розповідає народний артист України Павло Дворський.

 

Президент «Фонду волонтерів України» Тимофій Нагорний називає «Мистецький храм» серйозною площадкою для об’єднання країни. Він запевняє – дуже важливо допомагати талановитим дітям проявити себе. «Ми допоможемо учасникам фестивалю і з записом фонограм, і з можливістю співпраці з професійними композиторами та аранжувальниками», – каже Тимофій Нагорний.

 

Під час гала-концерту, який відбувся 21 грудня в приміщенні Івано-Франківського  облмуздрамтеатру, усі учасники фестивалю  отримали цінні подарунки від  спонсорів фестивалю. Серед призів – хутряні вироби, ювелірні прикраси, цифрові фотоапарати, нетбуки, сертифікати на покупки товарів у провідних магазинах одягу, солодощі, набори канцтоварів, м’які іграшки та портативні спікери.

 

Вже вдруге генеральним меценатом фестивалю  стала дизайн-студія Марії Волосовської, а це означає, що „Мистецький храм” уже може похвалитися постійними друзями, які допомагають дітям.

 

А володарем цьогорічного гран-прі  «Мистецького храму» став десятирічний Олег Баранов з Дніпропетровська. Цей хлопчик був наймолодшим учасником фестивалю і просто вразив журі, виконавши пісню про січових стрільців.

 

Уже наступного ранку після гала-концерту учасники фестивалю поїхали на відомий  туристично-розважальний комплекс „Буковель”, щоб помилуватися красою зимових  Карпат.

 

Свято закінчилося, проте уже наступного року «Мистецький храм» знову запросить до Івано-Франківська талановитих дітей та молодь. Адже Президент фестивалю Ярослав Борута переконаний – дітям потрібно допомагати завжди.


22.12.2011 2209 1
Коментарі (1)

Волонтер 2011.12.22, 18:14
Борута,то такий гусак у вазеліні.Влизувався до Юльки,агітував за неі,співав про лебедя.Прийшли Регіони до влади,він тут як тут,знову у вазеліні.Регіонали ніби мають розуміти,що такі козачки ,були в Ющенка.І до чого привели?До розвалу.Порада регіоналам не піддаватися,не довіряти і будувати державу не з такими такими...........Згадайте артистів за Юльку-бульку.Де юлюся,а де борутусик...Всі знають як він робить Мистецький храм.........
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

664
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

1919 6
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

1128 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

552
24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6902 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

11392 6

Піст – невід’ємна частина християнського  життя, встановлена Богом.

332

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

1072

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

1114

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

1107
29.03.2024

З кожним днем війни стає дедалі важливіше зберігати емоційну стабільність і свідомо дбати про своє психічне здоров’я.   

30
24.03.2024

Нутриціологиня пояснила, чому не можна забороняти собі фастфуд та солодощі. А також порадила, як їх вписати у свій раціон.

280
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

1079
29.03.2024

Старий сидів біля оазису, біля входу в одне близькосхідне місто. До нього підійшов юнак і запитав...

655
25.03.2024

Йдеться про зміни в молитвах «Вірую» («Символ віри»), «Царю Небесний» та митаревій молитві.

747
21.03.2024

Релігійна громада отримала всі дозвільні документи та незабаром розпочне будівництво поруч з Садовим товариством та міським озером.

2947
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4439
29.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18438
29.03.2024

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки розглянув майже 90% законопроєкту про мобілізацію.  

20
26.03.2024

У Верховній Раді зареєстрували проєкт закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за привласнення державних функцій.   

319
22.03.2024

На початку лютого 2024 року замість Валерія Залужного Збройні сили України очолив Олександр Сирський, який до цього командував Сухопутними військами.  

351
17.03.2024

Продовжує зменшуватися кількість тих, хто вважає, що держава виконує свої зобов'язання перед ветеранами російсько-української війни.  

662