У Франківську ритуальна служба возила в одному катафалку і трупи, і їжу з ринку

 

/data/blog/32794/c4cf01cdffdc0530b95a8876cae4260b.jpg

У Івано-Франківську скандал пов’язаний із ритуальною службою. Два десятки людей вимагають звільнення начальника служби, а щоб бути більш переконливими колишні та теперішні працівники озвучили приголомшуючі факти. 

 

В машині, що перевозить мертві тіла возили продукти з ринку, а потім цим же транспортом перевозили уже приготовлені страви до ресторану, де відбувались поминки.

 

А ще у рідних брались гроші за перебування померлих у холодильнику моргу. Втім холодильник, нібито, уже 5 місяців як не працює.

 

Окрім цього кошти, які надходять до служби до каси так і не потрапляли, кажуть працівники.

 

Директор підприємства усе заперечує. Каже: на нього звозять наклеп. Люди мстяться за звільнення. Санітар ритуальної служби Ярослав Возняк запевнив журналістів, що «катафалк використовується суто для перевезення покійників»: «Трупів. Це і вбивства. Є люди, які помирають у підвалах, бомжі - вони розкладаються, можуть місяць, можуть й два. Представте собі: витягують руку, рука ся може відірвати.»

 

«Ага, - підтверджує водій катафалка Богдан Коровайчук, - може бути покійник і з опаришами, і з кров’ю, то і по машині все текло, віником опариші загрібали. І ця машина їхала в «Метро» з завідуючою на закупки. Брали все в сітках: буряк,моркву, капусту брали, м’ясо перевозили, майонези.» Нагадаємо, протистояння між начальником та підлеглими почались у листопаді минулого року. Державне підприємство стало комунальним і новий директор набрав нову команду, пише Бріз.

 

30 відсотків робітників потрапили під звільнення. Чинити опір начальству, кажуть працівники, не могли. Це автоматично означало звільнення. Заговорили, коли чаша терпіння переповнилась. Спершу уся тротуарна плитка, якою було викладено подвір’я Будинку Скорботи опинилась, за словами людей, у директора вдома. А потім і гроші перестали надходити до каси: «Гроші з людей бере, в кого шістсот, сімсот, по вісімсот гривень. Ні одної копійки в касу не йде. З директором 50 на 50 йде.» - розповідає далі водій Коровайчук.

 

Мерія Івано-Франкіська на звернення людей відреагувала оперативно. Кажуть: звинувачення серйозні, то ж нині уже почалася перевірка. Якщо факти підтвердяться, директор щонайменше буде звільнений.

 

«Склад групи обширний. Це юристи виконкому, відділ кадрів, фінансисти, економісти і соціальної політики представники. Плюс буде вирішуватися питання, скоріше про перебування керівника підприємства відповідність до займаної посади,» - розповідає заступник міського голови Микола Саєвич.

 

Директор підприємства Роман Микула усі звинувачення відкидає. Каже: "Люди невдячні. Мали роботу, соціальні гарантії, хороший графік робочого часу, а відплатили злом. Вони образились за те, що мав намір скоротити їхні робочі місця".

 

Нині ситуацію вивчає не лише міська рада. Свою перевірку розпочала прокуратура. Тим часом, працівникам, які давали інтерв’ю в засобах масової інформації також наказали написати заяви на звільнення.

 

 

Читайте також:

Бунт із Міської ритуальної служби Івано-Франківська перенісся під стіни виконкому (фото)


06.03.2013 2623 11
Коментарі (11)

Людина. 2013.03.06, 11:25
Жодної претензії до ритуальної служби не маю! Холодильник працює, ціни помірні, що треба - приїдуть, підкажуть, зроблять. Лишіть Микулу в спокої. Може хтось і не задоволений, кого від корита відірвали. Але не потрібно зводити наклеп. Краще допоможіть ремонт там зробити.
людина 2013.03.06, 11:46
А ви вважаєте, що те що люди розказують- це все брехня? Не думаю, що це надумано, ритуальний бізнес був і є одним із самих надприбуткових. Тому вже і терпець людям обривається.... Це знову та сама Свобода...........Хто не знає- то саме вони поставили свою людину на цю посаду.
вчитель 2013.03.06, 12:53
Пора гнати двох у шию,Ромчик круть баблона людському горю,а Вона (дружина)крутить бабло на дітях та на вчителях,в міському Управлінні освіти!!!!
Віктор 2013.03.06, 13:13
Знаю Романа Микулу за попередньою роботою. Це дуже розумна і виважена людина, тому такі дурниці, про які написано в статті, він би ніколи не допустив, хоча б тому, що це - ТУПО! Не вірю. То є звичайне зведення рахунків, причому з боку людей без правди і без фантазії.
правда 2013.03.06, 13:28
Все у нас супер)))))))))))))
люди 2013.03.06, 13:30
Так, от взялось і приснилось працівникам ритуальної служби така ситуація))))))) зібрались вони і пішли до мера на прийом))))))))))які зведення рахунків? про що ви говорите? що водій чи санітар претендує на посаду директора? Чому як тільки у нас щось погане випливає на зовні - так це зразу зведення рахунків або ж конкуренція...........
Віктор 2013.03.06, 13:40
Людям. До чого тут посада директора? Ці діячі нездатні були працювати водіями, щоб не вкрасти купу пального, та санітарами, щоб не дерти зі згорьованих родичів гроші! А як звільнили, то мозку у них не додалось, от і звели такі примітивні наклепи!
вася 2013.03.06, 14:00
опариші корисні, під час війн поранені спеціально заводили хробаків в ранах, щоб гній виїдали, антибіотиків ще не було
Істина 2013.03.06, 16:16
Правда завжди одна, її можна заховати але вона все одно вилізе, ось і вилізла.Мораль не ображайте тих хто залежить від вас, бо настане той час коли ви будете залежати від них.
микульццьо 2013.03.06, 21:09
А по школах тою машиною продуктів не розвозять?В нас все можливе,чоловік жінку мусить підтримувати,хіба НЄ?
Сестра 2013.03.12, 12:51
Багато зі сказаного правда! Скажу одразу Р. Микулу поважаю як людину і спеціаліста ( були в освіті разом), але мабуть тут ви нічого не робите. В меншій мірі не сілдкуєте за своїми працівниками у Будинку Смутку з свого тепленького кабінетища. Місяць тому я поховала свого ще дуже молодого брата...((( Коли це сталось ми звернулись у БС за оформленням всіх документів і замовленням послуг. Брат мав не виліковну хворобу і хоч лікар сказав, що з нас грошей за розтин не мають брати, але догляд за тілом (одягнути і т.д) нам обійшовся в тисячу гривень ( це в Пасічній), приїхавши у БС, замовивши товар ( труну, хрест, покривало, подушку, набори свічок і далі вже не пам"ятаю та й ваші послуги (холодильник на 2 доби, зал, перевезення тіла, виівз на цвинтар і кладовищні послуги)) ми у вас залишили близько 8 тис. гривень. Погодьтесь, що гроші не малі. Але навіть за ці гроші ваші "курки", які це оформляють не можуть нормально повестись з людьми, які у стресі, вічно хамлять, санітари лише чекають, щоб їм дали грошей, хоча за послуги санітарів ми платили вашій нахабі адміністратору, щоб санітари зняли маску - 100грн, щоб винесли занесли тіло і вінки - 100грн. Там де ставлять тіло, то такий килим, що мож від нього втратити свідомість, невже не можна раз на рік міняти килим, щоб був без протертих дир, чи не можна його пилосотити кожного тижня. Вдома ви ж у себе прибираєте. І є Прибиральниця у БС, яка замість своєї роботи весь час сидить на телефоні. Лампи, які над покійником всі в павутині, що вона звисає на метр. Люди платять Вам за годину прощання з тілом, а ви кожного разу мало не виганяєте, коли ще не вийшов заплачений час, бо у вас черга.... Хами ви, які ніколи не зрозуміють людського горя, поки ви не стикнетесь зі своїм... Гроші вміють брати всі, але за них треба робити ще й свою роботу.Роман Микула, ви маєте слідкувати не тільки за порядком начислення грошей на ваші рахунки, а й ще і за порядком у своїй структурі. Я незнаю крадете ви гроші чи ні, але у Вас нічого не роблять належним чином, але ж ви керівник((( Коли в людини горе, то вона готова віддати все, щоб достойно провести свою близьку людину в останню путь, а ви цього не можете забезпечити ні за не малі гроші ні без них. Відповідаю за кожне собою написане слово!!!!
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

1618
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1703
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1690
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5004 39
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2001 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1388

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

274

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

581

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

752

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

871
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3507
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10077
02.04.2024

Одним з перших засіяли ярими культурами поля на Городенківщині, Коломийщині та Снятинщині.  

716
13.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

25960
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7581
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

773
29.03.2024

Старий сидів біля оазису, біля входу в одне близькосхідне місто. До нього підійшов юнак і запитав...

943
13.04.2024

Які труднощі та виклики виникають при управлінні краєзнавчим музеєм "Бойківщина" Тетяни й Омеляна Антоновичів та як намагаються їх розв'язувати?

1273
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

225
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1103
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

716
02.04.2024

Українці розповіли, чи підтримують у другому читанні ухвалення Верховною Радою оновленого законопроєкту про мобілізацію.  

949