Топ-10 найпривабливіших країн, куди комфортніше іммігрувати українцю


/data/blog/46266/65f97d66676e3192f259ac8e6eb47d12.jpg

Фото: aksios.com.ua

 

ТСН.ua склав список країн, куди простіше, дешевше і комфортніше іммігрувати українцю.

 

США

США - найпопулярніша країна серед жителів України для імміграції. Отримавши дозвіл на проживання (green card), ви отримуєте ті ж права, що й громадяни США, окрім виборчого права.

  • Найпростіший спосіб отримати вид на проживання - це участь у розіграші лотереї, яка проходить щоосені. Заповнити анкету можна безкоштовно на офіційному сайті
  • родинні зв'язки з громадянами США: або за народженням, або шлюб з іноземцем;
  • навчання в США - довгий процес, але після закінчення вишу можна претендувати на робочу візу, а потім і на вид на проживання;
  • отримання політичного притулку - для цього необхідні вагомі підстави і докази;
  • отримання робочої візи;
  • відкриття власного бізнесу тощо.

Канада

Отримати вид на проживання в Канаді можна кількома способами: одружитися з громадянином цієї країни, попросити політичного притулку, приїхати за програмою професійної імміграції тощо. Найпопулярніший варіант - професійна імміграція.

 

Кандидат повинен мати вищу освіту, досвід роботи за фахом, добре знати англійську або французьку мови. Освіта і досвід роботи доводяться копіями диплома та трудової книжки. Знання мови - результатами іспитів IELTS або DELF.

Оцінити свої шанси можна на сайті канадської імміграційної служби. За кожні кілька років трудового та освітнього стажу вам нараховують певну кількість балів: 25 - за вищу освіту з науковим ступенем, 4 - за вільне володіння англійською, 21 - за чотирирічний робочий стаж тощо. Якщо сума 67 або більше, ви проходите. Якщо менше, можете заощадити час і пошукати щастя в іншій країні.

Великобританія

Великобританія - одна з найбільш стабільних і благополучних країн світу. За останні півтора десятиліття до цієї країни перебралися понад 200 тисяч вихідців з країн колишнього СРСР. Кандидату, який відбувся в професійному плані, найбільш реально переїхати за однією зі спеціальних програм. Молоді є сенс подумати про отримання освіти у Великобританії.

Наразі діють спеціальні умови в'їзду для:

  • осіб, які працюють за наймом (для запрошених висококласних фахівців);
  • одноосібних представників зарубіжної компанії (при відкритті дочірніх підприємств);
  • забезпечених підприємців;
  • представників творчих професій - композиторів, письменників, художників (це стосується лише діячів мистецтва, які досягли світового визнання і налаштованих надалі заробляти винятково улюбленою справою).

У всіх згаданих випадках людина може отримати вид на проживання, проживши в країні чотири роки. Ще через рік з'явиться шанс розраховувати на громадянство.

 

Австралія

Існують різні способи переїзду до цієї країни. Найбільш прийнятним варіантом для людини, що не володіє мільйонними капіталами і не має родичів за кордоном, є незалежна професійна імміграція.

За освітою і біографічними даними кандидат повинен відповідати декільком критеріям:

  • працездатний і молодий вік (до 44 років);
  • затребувана професія, що входить до списку професій (Skilled Occupation List) - це затверджений урядом Австралії список спеціальностей, володарі яких можуть претендувати на участь в австралійській програмі професійної імміграції;
  • відповідну освіту і наявність хоча б мінімального стажу роботи за фахом (у багатьох випадках стаж важливіший, обов'язково працювати за спеціальністю 12 місяців за останні 2 роки);
  • знання англійської мови, яке визначається за тестом IELTS;
  • відсутність важких і дорогих в лікуванні хвороб;
  • відсутність судимостей.

Також буде потрібно пред'явити доказ матеріальної спроможності.

Німеччина

Німеччина - одна з найбільш багатих і благополучних держав, значно випереджає за рівнем життя настільки популярні центри притягання іммігрантів, як Чехія і Словаччина.

Фото Петра Кондрука

Німеччина приваблює мігрантів високими стандартами життя

Для Німеччини характерні свої специфічні способи отримання виду на проживання:

  • отримання вищої освіти - найбільш універсальний варіант отримання виду на проживання, тим більше що навчання в Німеччині безкоштовне;
  • підтвердження німецьких чи єврейських коренів - досить тривалий процес, пов'язаний зі збором доказів. Однак після оформлення всіх паперів і прийняття позитивного рішення громадянство дають одразу;
  • робоча віза. Німеччина збільшила квоту з прийняття фахівців медичного профілю. Але це актуально для видатних фахівців і вчених.

Іспанія

Одним з найпопулярніших способів імміграції є придбання нерухомості. Тому, якщо у вас є гроші, то дорога до Іспанії вам відкрита. Цього року уряд планує видавати посвідку на проживання іноземцям, які придбають нерухомість в країні вартістю понад 160 тисяч євро.

Через п'ять років після здійснення покупки власник нерухомості отримує право на постійний вид на проживання, а через 10 років - на іспанське громадянство. До речі, для підтримки виду на проживання необхідно проводити в країні шість місяців на рік, після чого власник нерухомості набуває статусу податкового резидента.

Чехія

Чехія завжди користувалася популярністю в якості вибору нового місця проживання. І вона має право лідирувати через: безкоштовну вищу освіту, легку для вивчення чеську мову, досить високий рівень життя.

Варто виділити кілька способів для імміграції:

  • найбільш поширеним видом бізнес-імміграції до Чехії є відкриття там юридичної особи - s.r.o., що є аналогом товариства з обмеженою відповідальністю (ТОВ). Також посвідка на проживання іноземцю надається і в разі ведення ним підприємницької діяльності без утворення юридичної особи. Процедура реєстрації фірми має свої "підводні камені", але в цілому не відрізняється надмірною складністю.
  • Отримання вищої освіти. Якщо ви шукаєте недорогий варіант навчання в якій-небудь країні Європи, Чехія буде оптимальним варіантом. Навчання в держустановах чеською мовою безкоштовне і для громадян країни, і для іноземців. Оплачуються тільки додаткові послуги, на які потрібна скромна сума.

Латвія

Латвія дає хороші можливості отримати посвідку на проживання, а потім і громадянство. Саме там найнижчий мінімальний поріг вартості нерухомості, при покупці якої видається дозвіл на проживання. При цьому в Ризі і столичному регіоні, Юрмалі і великих містах він становить 140 тисяч євро, а за межами цих територій всього 72 тисячі євро.

Вид на проживання видається інвестору і членам його сім'ї строком на п'ять років. Якщо після закінчення цього терміну нерухомість все ще залишається у його власника, то вид на проживання продовжується на невизначений термін. Це дозволяє вільне переміщення територією країн-учасниць Шенгенської угоди. Громадянство Латвії видається через 10 років після здійснення покупки без необхідності постійного перебування в країні.

 

Найпопулярнішим варіантом інвестицій в нерухомість Латвії вважається покупка для здачі в оренду. Інша частина нерезидентів купує нерухомість, розглядаючи таку угоду, як довгострокові інвестиції для збереження своїх заощаджень від інфляції.

 

Ізраїль

Протягом багатьох років в Ізраїлі діє "Закон про повернення". Наразі уряд прийшов до єдиного компромісного визначення поняття "єврей": "Євреєм вважається той, хто народжений від матері-єврейки і не перейшов до іншого віросповідання, а також особа, яка прийняла іудаїзм". На практиці найчастіше достатньо, щоб один з дідів або бабусь (за материнською лінією) був євреєм.

Решта важливих факторів, що становлять основу для імміграції:

  • Наявність повного пакету документів (свідоцтва про народження - особисте, а також батьків і дідусів з бабусями);
  • відсутність судимості;
  • виразне і чесне розуміння і обґрунтування мотивів переїзду (знадобиться на співбесіді). Цілком припустимо пояснити, що ви хочете жити в розвиненій країні, чесно платити податки і одержувати якісні державні послуги натомість.

Якщо підтвердження отримано, приймаюча країна оплачує переліт, провезення значного багажу і дає підйомні.

Польща

Дедалі більше українців хочуть отримати "карту поляка" і виїхати жити до сусідів. За даними польського МЗС, українці лідирують серед всіх іноземців за кількістю отриманих карт з моменту їхнього введення в 2008 році. Інтерес пояснюється просто: документ дає право легально працювати в Польщі без дозволу, бути підприємцем на тих же умовах, що і поляки, мати 37% знижки на залізничний транспорт, право на безкоштовне навчання, відвідування музеїв і навіть екстрену меддопомогу.

Для отримання карти поляка необхідно подати в консульство копію паспорта (внутрішнього або закордонного), фотографію (3,5 x4,5 см), а також оригінали і копії документів, що підтверджують польське походження.

Серед таких документів можуть бути видані Польщею документи, що підтверджують особу; акти сімейного стану або виписки з них, свідоцтво про народження, хрещення, шкільні дипломи; документи, що підтверджують службу в польській армії. Всі документи повинні бути перекладені польською.

Угорщина

Отримання угорського громадянства дуже затребуване серед жителів України. Частина українців, які проживають на кордоні з Угорщиною, можуть стати громадянами цієї країни "за правом крові". Відповідна норма міститься в новій угорській Конституції, яка в 2011 році була прийнята парламентом країни і підписана президентом.

Формальних вимог до претендентів на отримання паспорта всього три: володіння угорською мовою, відсутність судимості та угорське походження (з останнім у прикордонних регіонах проблем практично не виникає - треба тільки знайти родича угорця або довести, що хтось з твоїх предків був громадянином Угорщини/Австро-Угорщини до 1920 року або в період Другої світової війни).

Домініканська Республіка

Якщо ви забезпечена людина, то існує спосіб прискорити процес отримання громадянства. Інвестиції в економіку країни дозволяють стати "резидентом-інвестором", а він, у свою чергу, стає своєрідним дозволом на отримання громадянства. Для цього необхідно вкласти від 200 тисяч доларів. При цьому гроші можуть бути вкладені в акції місцевих фірм або в нерухомість.

Після того, як така інвестиція підтверджується, ви отримуєте новий статус. Громадянство Домініканської Республіки дає право безвізового в'їзду в 100 країн світу (включаючи Великобританію) і полегшене отримання статусу резидента в Іспанії, Мексиці, Колумбії та інших країнах.

Кіпр

У цій країні сприятливий імміграційний клімат. Отримати вид на проживання в Кіпрі не так вже й складно, достатньо виконати деякі вимоги.

Легко дають посвідку на проживання на Кіпрі на строк до п'яти років, якщо ви приїжджаєте отримувати освіту на острові. Вартість навчання невисока, але якість освіти хороша. Після отримання диплома ви зможете претендувати на роботу, не виїжджаючи з країни, і отримати вид на проживання на більш довгий час.

Також можна купити нерухомість. Володіючи нерухомістю, великим банківським депозитом (близько 20 000 євро буде достатньо) і постійними прибутковими операціями, можна розраховувати на позитивне рішення про отримання посвідки на проживання.


21.01.2014 2961 3
Коментарі (3)

Yumi Koxol 2015.11.20, 08:08
I want to study in Canada and get a job after completing my studies. I am wondering which area I should study in order to have the best job prospects after graduation?
Candice Polistico 2015.11.20, 12:25
Look at the sites that provide labour market data such as the Canadian job bank (www.jobbank.gc.ca) and other sites like jobsaloon.com.
Анастасія 2018.03.08, 00:17

Дуже цікаво) А я вот хочу імігрувати в Сполучені штати Америки за рахунок навчання) Знайшла хороших людей які можуть допомогти зі вступом) Вже більше року готуюсь. Скоро закінчу 11 клас і буду перебиратись в Нью-Йорк))))) Дізнатись детальніше про навчання в США можна за посиланням) Так що все можливо)))))

22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

955
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2389
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2048
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2078
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6312 55
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2372 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

237

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1061

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1043

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1310
23.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

174
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

527
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1984
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26421
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

479
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10389 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7930
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

473
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

333
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

479
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

555
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1501