Свободівець Василь Попович в Прощену неділю «призначив» ворогів України: Партію регіонів, «неукраїнців», Вишиванюка і голів райдержадміністрацій

 

Як повідомляла «Фіртка», вчора, 26 лютого, в урочищі Хубена біля села Дзвиняч, що на Богородчанщині, ВО «Свобода» разом з Братством вояків ОУН-УПА та громадою села Дзвиняч, вшанували пам’ять героїв на місці, де 60 років тому загинув Марко Боєслав та шестеро його побратимів.

 

Не обійшлося вчора (до речі, в Прощену неділю) і без вічного пошуку «ворогів». Депутат Івано-Франківської обласної ради від ВО «Свобода» Василь Попович у «наші вороги» «призначив» «неукраїнців з Партії регіонів, Вишиванюка і керівників районних адміністрацій».

 

«Сьогодні країна перебуває в такому стані, як це було в 40-50-их роках, коли до людей прийшла зневіра, розчарування та духовний занепад. Дехто нині каже, що нам стало важче – бо ми не бачимо своїх ворогів, вони скриті. Ні, неправда. Сьогодні, особисто я бачу серед ворогів України, найперше, Партію регіонів та її прислужників. Ворог – це Табачник, Азаров, Янукович. Вони всі не українці. Всі ті, хто керує обласними, районними адміністраціями, працівники апаратів цих владних структур, якими керує владна Партія регіонів. Це наші вороги – вороги України, вороги державності, суверенітету, самостійності нашої Батьківщини. Ми повинні знати всіх наших ворогів тут, на місці. Ворог – це Вишиванюк... Прокурора області поставили з Одеси, начальника міліції прислали з Закарпаття, керівника СБУ закинули з Дніпропетровська. Вони всі призначені в нашій області, щоб «готувати» та «робити» тут вибори, щоб тиснути на підприємців, закривати рот активістам, пригнічувати та поборювати будь-які прояви непокори та забезпечувати той результат на виборах, який вони вирішили собі «написати». Ми повинні вказувати всім на наших ворогів, ми повинні звертатися до тих, які з певних причин збайдужіли та зневірилися, потрібно їх пробудити та нагадати, що вони є українці, що вони славного героїчного роду», - підкреслив Василь Попович.

 

ДО ТЕМИ:

Нагадаємо, 22 лютого 1952 р. в урочищі Хубена біля села Дзвиняч Станіславівської (нині Івано-Франківської) області під час планової чекістсько-військової операції з розшуку учасників українського підпілля одна з військових груп Управління МҐБ у Станіславівській області вийшла на бункер з відкритим люком, з якого підпільники вели спостереження за місцевістю. Підпільники пізно помітили військовослужбовців, які підходили до бункера, і, не маючи можливості втекти, відкрили вогонь та поранили одного з солдатів. Бункер одразу ж був оточений та блокований з усіх боків. Підпільники викинули кілька гранат, спалили та порвали чимало документів, а потім, не бажаючи здаватися живими, застрелились.

Із бункера було витягнуто тіла семи вбитих підпільників ОУН, в одному з них був упізнаний відомий поет Михайло Дяченко (Марко Боєслав) – член Української Головної Визвольної Ради, крайовий провідник пропаганди ОУН, кавалер Срібного Хреста Заслуги, редактор підпільного журналу «Чорний ліс» (1947-1950рр.), обдарований поет і полум’яний публіцист.

За даними МҐБ УРСР, 22 лютого 1952 р. в бункері разом з М. Дяченком загинули: керівник Солотвинського районового проводу ОУН Онуфряк Онуфрій Васильович (псевдоніми - «Орест», «Деркач»), 1927 року народження, уродженець села Зелена Надвірнянського району Станіславівської області, підпільник від 1944р.; Янишевський Михайло Іванович (псевдоніми - «Вихор», «Яструб», «Мисько»), 1927 року народження, уродженець села Жураки Солотвинського району Станіславівської області, підпільник від 1944 р.; Драгомерецький Михайло Федорович (псевдонім - «Захар»), 1930 року народження, уродженець села Боднарів Калуського району Станіславівської області, учасник охорони М. Дяченка; Фесюк Михайло Петрович (псевдонім - «Чумак»), 1928 року народження, уродженець села Жураки Солотвинського району Станіславівської області, підпільник від 1949 р.; Свідрук Марта Іванівна (псевдонім - «Марійка»), 1928 року народження, уродженка міста Надвірної Станіславівської області, сестра члена СБ Солотвинського районового проводу ОУН Свідрука Мирона Івановича (псевдонім - «Вільшенко»), убитого 19 лютого 1952 р.; «Сміливий», уродженець села Підпечери Станіславівського району Станіславівської області, охоронець М. Дяченка.


27.02.2012 3303 16
Коментарі (16)

Бандера 2012.02.27, 13:10
Наші найбільші вороги - це дебіли типу Поповича.
Марта 2012.02.27, 13:14
Прийдеться перестати одівати вишиванку, щоб не асоціюватися з цим ......
11111@ukr.net 2012.02.27, 13:48
Коли говорять ненормальні речі (а тим більше дебіли), то люди як правило сміються і не звертають уваги!!! А коли людині за сказане затуляють рота, та стараються всіляко знеславити, то може й варта задуматися!!!!
al-Kaddafi 2012.02.27, 13:53
Для чого уся ця полеміка! Подивіться у власні кишені та ідентифікуйте рівень власної гідності у дзеркалі. Тоді може й правду впізнаватимете !!!
Вітер 2012.02.27, 14:14
Пече українофобів відкрита заява про них.
Кук 2012.02.27, 14:56
Як усе запущено... Якщо спікером місцеві свободівціт ставлять таких-от опудал, що виборець, який ще не зовсім втратив розум, має думати про цю партію? Невже в Сича нема нікого на лавці запасних? якогось кадрового резерву? Хтось проводив селекцію в цьому партактиві? чи навмисно вирощують цих політичних мутантів?
Кук 2012.02.27, 15:01
І ще. Якщо шавки вважають ворогом Вишиванюка - то, може, і Сич в очі губеру десь на сесії це скаже? Може, недовіру ініціює? Ну а як же - то ж ворог! :) Бо інакше якоь по-дебільному виходить: партійці гавкають, а фюрер у рот води набрав...
Муля 2012.02.27, 15:15
Мля!!!! Ну і олігофрени ці свободівці!!!! Точно мутанти!
Післязавтра 2012.02.27, 16:00
...дятел) як не маю, що сказати, то хоч "ляпну"... Попович Василь Борисович 14.06.84р.н. номер 5 в списку від "Свободи"...жаххх!
Цюняк В.В. 2012.02.27, 17:42
Забув бідолаха тільки про свого однопартійця псевдопатріота мера Бурштина Курляка П.І. та його свободівську шпану- яка розікрала вісім мільйонів екологічних коштів через фіктивні фірми свободівців( ПІЗЬ,ОСТАФІЙЧУК,КУХАРСЬКИЙ,ГОЛОВІНСЬКИЙ,КАРПІНСЬКИЙ і т.д),роздула незаконно штат виконкому в два рази( родина Курляка та його однопартійці без освіти),знищили парк Шевченка під нелегальний базар,продаж планів під індивідуальну забудову поза чергою жителів міста, крадіжка та незаконна реалізація грунту з урочища Краки-Підкраки (фашистський бізнес),доведення до штучного банкрутства та невиплата зарплати праціникам КП "Житловик"( на директора Марчука В. відкрито кримінальну справу), незаконне фінансування Галицького СБУ з бюджету міста у сумі 30 тисяч гривень( керівник СБУ Колісник - "криша" -мера),викрадення Генерального плану міста Бурштин і т.д. і т.д. СВОБОДУ НЕ СПИНИТИ!!!!!ШАНОВНІ БРЕХУНИ ВІД СВОБОДИ РОЗБЕРІТЬСЯ СПОЧАТКУ У СВОЄМУ КОРИТІ, А ПОТІМ НАЗИВАЙТЕ ІНШИХ!!!!
Читач 2012.02.27, 17:44
Я не знаю цього Поповича, але порівнювати 40-50 ті роки минулого століття із сьогоденням, це безглуздя. У ті роки тисячі наших земляків за свої погляди були розтріляно та засуджено, а ще більше вивезено до сибіру з конфіскацією майна (в тому числі і вся моя родина). Тому прирівнювати "Поповичам" себе до тих людей, які винесли стільки горя може тільки ненормальна людина.
ФІРТКА 2012.02.27, 18:07
До коментатора Цюняк В.В. Прохання зв'язатися з редакцією "Фіртки" на елнктронну скриньку firtka.if.ua@i.ua. Цікавить інформація з ваших попередніх коментів для журналістського розслідування.
гість 2012.02.27, 23:08
шкода таких людей. шукайте краще ворогів серед своїх....займався би краще питаннями землі та сільського гсоподарства - адже до цієї комісії він входить. щось не чути про його досягнення в цьому напрямку.
правда 2012.02.28, 13:29
Чого гавкаєш порося! Що ти бачив, чого ти вартуєш! Тобі забито голову алкоголем свиньства! Паскуда!
Д 2012.03.01, 08:22
Чому не розберетесь із своїм свободівцем, який, працюючи в банку став шахраєм і обкрадав клієнтів. такі ви чесні як ваш Тимків!
Вогонь. 2012.03.01, 16:31
Шановні Фронтовики а чому Ви так захищаєте Вишиванюка та його посіпак. Виходить Ви псевдо опозиція.
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

636
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

1846 6
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

1115 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

540
24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6891 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

11360 6

Піст – невід’ємна частина християнського  життя, встановлена Богом.

320

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

1054

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

1099

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

1095
24.03.2024

Нутриціологиня пояснила, чому не можна забороняти собі фастфуд та солодощі. А також порадила, як їх вписати у свій раціон.

264
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

1067
12.03.2024

Популярний дієтолог Майкл Мослі назвав п'ять груп продуктів, які варто включити до свого раціону для схуднення.

834
26.03.2024

Йдеться про зміни в молитвах «Вірую» («Символ віри»), «Царю Небесний» та митаревій молитві.

727
25.03.2024

Старий сидів біля оазису, біля входу в одне близькосхідне місто. До нього підійшов юнак і запитав...

649
21.03.2024

Релігійна громада отримала всі дозвільні документи та незабаром розпочне будівництво поруч з Садовим товариством та міським озером.

2932
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4423
25.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18425
26.03.2024

У Верховній Раді зареєстрували проєкт закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за привласнення державних функцій.   

295
22.03.2024

На початку лютого 2024 року замість Валерія Залужного Збройні сили України очолив Олександр Сирський, який до цього командував Сухопутними військами.  

340
17.03.2024

Продовжує зменшуватися кількість тих, хто вважає, що держава виконує свої зобов'язання перед ветеранами російсько-української війни.  

650
12.03.2024

Президент Володимир Зеленський 7 березня погодив кандидатуру ексголовнокомандувача Збройних Сил Валерія Залужного на посаду посла України у Великій Британії.   

755