Свобода спинилася сама

 

 Хороша для нашого краю національна риторика, нескладні для студентів лозунги, ретельне фінансування – от і весь рецепт попадання героїв до влади на Івано-Франківщині …

 

Душа радіє за Олександра - справжній політик, дійсно молодець, єдиний хто заслужено посів місце голови прикарпатської ради. Він з рупором ґанив владу, мерз під її стінами і мужньо захищав все українське. Виборець міста Івано-Франківська щедро подякував Олександрові за все, що він зробив і віддав йому близько 17 000 голосів.

 

Здавалося б, що на виборах до Верховної Ради не мало б виникнути жодного сумніву, що саме Сич буде представником від обласного центру у парламенті. Але не все так просто у внутрішньопартійних розкладах ВО «Свобода». Як стало відомо з надійного джерела у ВО «не пускають хлопці з міста Сашу на Франківський округ». В них тут свої плани є! Хлопцям рік у міській раді пішов на користь – вони зрозуміли, що мають право на власну думку. «Ти, Сашко, там з грубими дядьками спілкуєшся, горілку п’єш, у волейбол граєш, то й договорись з ними собі за округ, а з містом ми самі раду дамо… І взагалі шкода обласну раду втрачати, бо як Сича оберуть до ВРУ, то ще не факт, що знову когось із «свободівців» на голову підтримають. Загурського чи Поповича, це зараз не важливо, кадри у нас є!»…

 

От і виходить, що треба Сичу домовлятися за округ з чужими, але з ким???

 

Слухаємо телеінтерв’ю п.Шлемка: «Наші партнери – «Фронт Змін». Ми будемо домовлятися з ними по кожному округу».  

 

Слухаємо телеінтерв’ю п.Шкварилюка: «Ми ще з «Батьківщиною» не зустрічалися, але будемо обговорювати спільних кандидатів мажоритарників».

 

Ніхто з політиків про ВО «Свобода» навіть не згадав. Більше того, у п.Сича ніхто на цю тему навіть інтерв’ю не брав!.. Спробуємо розібратись в чому ж справа?!

 

Аналізуємо звіт голови обласної організації ВО «Свобода» в районах Івано-Франківської області за участі Олега Тягнибока, який чомусь подавався, як звіт голови обласної ради. Але якщо це так то до чого тоді там Тягнибок, а якщо навпаки, то чому на партійному заході був задіяний службовий мерседес облради з водієм? Жируєм чи звикли? До хорошого швидко звикають, але неварто.

 

Зверніть увагу на кількість присутніх, вона вже далеко не така яка була колись. На голову Партії ВО «Свобода» Тягнибока в парі із головою обласної ради Сичем приходить помилуватись аж по пів залу! Чи зали були на половину порожні, чи на половину повні, це питання риторичне, зрозуміло одне – ВО «Свобода» на Прикарпатті стала не цікава. Загальновідомим є факт, що на націоналістичних закликах про Бандеру і Шухевича довіру можна отримати, але цього надто мало, щоб її зберегти.

 

Нарізка округів по області на широкий загал ще не відома, але вже відомо, що ВО «Свобода» по жодному з них на цих перегонах не зможе конкурувати ні з Батьківщиною, ні з Фронтом Змін, тому вже тепер про них почали забувати. Свого ж єдиного конкурента – Нашу Україну – Свобода вже активно почала пресувати на минулій сесії Івано-Франківської обласної ради: рішення про включення голови фракції «Наша Україна» Олега Парфана до складу президії облради було заблоковано фракцією «Свобода».

 

Що ж стосується пропорційної частини, то тут і до ворожки не приходиться ходити – 5% для Тягнибока є не підйомним бар’єром.

 

Василь Байка


29.11.2011 Василь Байка 1308 32
Коментарі (32)

І. 2011.11.29, 09:36
Василю чи Тарасе, Парфана зовуть Тарасом...
да уж 2011.11.29, 10:11
до І., а яка різниця як його звати? що він щось важливе зробив для вас? для мене і для більшості громади - НІ! мають значення дії людини, і тоді вже, напевне, добре будуть памятати, як її звати. отож, парфан ще дуже мацьопкий, раз не памятають як його звати...
да уж 2011.11.29, 10:13
p.s. а мова в статті йде про свободу, яка спинилась (може сі зашпортала, тай тормозить, а не спинилась?????)
провокація 2011.11.29, 10:35
Провокація самої ж обласної Свободи проти своїх же товаришів, чому так? це напевно політика, яку не всі розуміють. Але те що ніякої діяльності обласної Свободи окрім мітингів, пивних палаток та сидіння в офісі немає то факт. Те що міська Свобода працює так само факт, погано чи гарно але працює, усі приймальні депутатів відкрити, на всі сесії ходять, усі комісії працюють, погані чи гарні реформи стараються провести і це люди, які ніколи не були у владі і все це під постійною критикою усіх: починаючи від коментарів у інтернеті і завершуючи ЗМІ, які як з ланцюга зірвалися. У Сича реально немає команди чесних та принципових людей і хто буде працювати на його результат виборах він би мав подумати, замість вестися на нашіптування та плітки представників його команди крикунів. Сич він просто програє і його так само просто кинуть ті кому в голові тільки бабло. Політик повинен бути стратегом, в даному випадку як в дитячому садку ти поганий бо ти з нами не ділишся, а чим ділитися коли інші прийшли не ділити, а працювати, от вам і маєте самі себе спинили і такими от нікчемними статтями.
Кук 2011.11.29, 10:52
Це не аналітика, не памфлет, не колонка... Це просто набір дурниць. До фіртки - ви друкуєте будь-які бздури, які вам присилають? Так сайт можна перетворити на паркан, на якому пишуть усі недоумки, яким не лінь
провокація 2011.11.29, 11:16
Мало того, гляньте що ЗМІ чудять тут: http://polityk.if.ua/ голусування за Сича чи Онуфріїва, хто кращий...дурдом.
Кук 2011.11.29, 11:24
Ну, поглянув. Той сайт - це, по-перше, не ЗМІ. По-друге, він - повна фігня
провокація 2011.11.29, 11:42
Усі хто має офіційний вихід на загал це ЗМІ, інша справа які вони. Погоджуюсь, що це фігня, але люди що люблять їсти...правильно, фігню.
Leon 2011.11.29, 12:00
АВТОР УПЕРЕДЖЕНИЙ КОЗЕЛ!!!!!!!!!!
Перто 2011.11.29, 13:27
домовлятися сичу не потрібно, він проліз до влади з допомогою партії своїх нібито опонентів, а насправді ліпших друзів синьо білих ригіоналів, а тепер збирає грошву на наступний їм хабар за допомогою комунального грабежу франківців(розрахункокового центру), прикриваючись реформами, набиває передвиборчий гаманець...хитрий жук Ви пане Олександре
Олег проти продажнох переш 2011.11.29, 13:30
ану згадайте помаранчеву революцію, чи був там хоч один прапор "Свободи"(хоч вона заснована на поч 2000-х - ні, бо вже тоді це був проект партії регіонів, тепер вони пролізли тут до влади і сміютья з нас - галичан, отак донецькі і тут правлять, і Сич їх найперший представник
Петрові 2011.11.29, 13:31
Сич немає ніякого відношення до того що ви написали, а іменно ЄРЦ, ви часом не трговка базарна, яка чула про дзвін та не знає де він.
націоналіст 2011.11.29, 13:51
багато вас поналізало до влади і бачу тримаьтися за неї будете стискаючи зуби міцніше ніж кучімсти, бо так вже того продажног8о перешиванця захищається ніби вам медом помазано, кругова порука псевдонаціонілістів...дивіться, бо закінчите так як усі інші проекти регіонів
23 2011.11.29, 13:54
свобода як і на минулих виборах підкине бюлетнів трохі і знов виграє
до 23 2011.11.29, 14:06
Біда, що люди коли пишуть, то не розуміють що якщо б перевірили ту інформацію, в даному випадку про "вкидання бюлетенів" і вони б підписувались відкрито, що б було з ними за наклеп, бо дана заява достатньо серйозна. Кометарі дають право лити брехню і лайно безпідставно і це не демократія нажаль, це дикість.
оксана 2011.11.29, 15:24
І чому мені здається, що почались вибори? Ви хоч раз у Франківську останнім часом були? НУ тоді факти перевіряйте , бо наклепи примітивні , а проплаченістю в коментарях аж тхе.Якимись замаскованішими треба бути, а то працюєте вже піар такої вам ненависної ВО СВОБОДА, а у вас же ж наміри зовсім інші були.
прехожий 2011.11.29, 15:34
Шановна Оксанко, не перебільшуйте значення коментарів і кометнаторів, це три з половиною чоловіки, які все це читають та пишуть. Вони ніколи це не винесуть в маси то ж і піару ніякого немає. :)))))))))))))
cтепан 2011.11.29, 18:41
видно шо тут немає ніякої об єктивності, адже тариф на компослуги дійсно піднявся, свобода зоробляє по 0.11 копійок з кв. метра майже кожної квартири міста, це мільйони грошей, де вони, звичайно ж на компанію сичу треба підзаробити!
українець 2011.11.29, 18:44
жодної справедливості нема,продажні перешиванці приходять до влади і розказують нам як жити і шо таке націоналізм...вони все і поняття "свобода" приватизували, всю комунальну сферу міста теж, з людей деруть у кишеню оборотням-сичам, що далі?
Гриць 2011.11.29, 19:53
Не думаю, що Свобода заробляє лиш на вибори Сичу, забуваєте, що ще є О. Тягнибакс, який теж буде балотуватися, отже, треба і йому відкат дати. Ось питання скільки це % ? А ця ганебна стаття - справа рук, мабуть, опонента Сича і голови міської Свободи Ромка Онуфріїва (псевдо "голубець", цікаво чому відразу не "п..дер"?)
? 2011.11.29, 19:58
Тепер головне всім розказувати, що в партії все добре і всі люблять один одного і готові до спільної боротьби. Але треба заглянути на Політік.іф о там справжня правда життя Свободи. Класна провокація фазанів.
брат Боднара 2011.11.29, 21:25
Онуфріїв під аплодисменти Тягнибакса мочить Сича усюди, де тільки може, Вже й Марцинківа на місце Саші готує (головою обласної Свободи). Де починається бабло, там "націоналісти" сі закінчуються...
дзідзьо 2011.11.29, 21:36
здаєси ми, шьо вже с усе видів, але єк міська фракція тієї самої партії воюєт з обласнов своєв фракцієв - ще с не видів. Показилиси. Отой Сич гет чисто єк мій Мейсон - і мордов і натуров, а той Онуфрик чи Онуфрій, то як його Загиблик...
Сич+регіони 2011.11.30, 13:19
колись говорили що си сильний, ні - він продажний!!!
:) 2011.11.30, 13:33
Ого! скільки коментів!І суцільний негатив.І шо б то значило? Може Свобода комусь перцю кудись підсипала? :)
норд 2011.11.30, 15:20
просто сич нас усіх зрадив, продався регіонам, от і все, тому й негативу стіки
petro 2011.11.30, 15:32
то Ющенка гнобили зникнення, потім Юлю до тюрми, а на когол працюють ? на регіони.... ганьба
Вуйко 2011.11.30, 20:33
Конгрес украінських націоналістів!Хто там був і звідти втік чи знаете?Сич,Дзвінчук і пішло...............................Чому?Які ж це націоналісти?От молодці регіонали.А всі іх критикують.Товариство!Пройде ще трошки часу і всі Дзвінчуки,Сичі залишать свободи,фронти змін та інші і прийдуть з різних боків на поклін.Тільки раджу регіоналам!В партію приймати тільки тих людей які не були брехливими пострибайлами,не брати ГАНДОНІВ!Цікаво жити з демократами постійно смердять,а бідний нарід вірить і надіеться що підкинуть цукорків.Ой-йой-йой дурний народ.Біда тай годі!!!!!!!!!!!!!!!Правда???????????????????????
Вовк 2011.11.30, 20:42
Вуйко чи можете дати доброго шпіца тим хруням за яких ви горили?Як будете давати то з розгону щоб відчули і другим розказали!
re 2011.12.02, 16:36
дайте худому поїсти, бо довго не протяне(як то в тій рекламі, знаєте) видно продажним сексотам мало їсти дають... та їх у всі часи всі не поважали, шо власники, шо рідня, то ж сексоти, продасть і не скривиться
Цюняк В.В. 2011.12.04, 20:57
в м.Бурштин уся влада належить ВО "Свобода" - міський голова Курляк П.І. та більшість депутатів від ВО "Свобода". Уся діяльність- це розкрадання міського бюджету та "деребан" землі.Остання фішка "Свободи" знищення близько гектару парку Шевченка в старій частині м.Бурштин під нелегальний бандитський базар.Отака "Свобода" від ЗАКОНІВ.Приїдьте в м.Бурштин і переконайтесь,тільки чомусь керівництво "Свободи" не вживає заходи, щодо злочинної діяльності партії в Нашому місті,а може то політика "Свободи" - грабити свою громаду.
Кок 2011.12.06, 00:29
Сич аби не воювати з ФЗ (Прокопів, Бубен), ПР (Гусак), УНП (Анушкевичус), Удар (Соловей), Батьківщина (Терешко) та з метою взаємної економії коштів здасть крісло голови ОР за мандат депутата- мажоритарника ВРУ... Регіонам, бо вони можуть реально не мішати йому (втрачати в Івано-Франківську нема що, шанси мізерні) і вдруге вакантне крісло голови ОР не упустять!!! Патріот хkєнов!
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

628
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

1814 6
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

1109 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

533
24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6883 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

11354 6

Піст – невід’ємна частина християнського  життя, встановлена Богом.

313

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

1049

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

1095

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

1090
24.03.2024

Нутриціологиня пояснила, чому не можна забороняти собі фастфуд та солодощі. А також порадила, як їх вписати у свій раціон.

258
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

1063
12.03.2024

Популярний дієтолог Майкл Мослі назвав п'ять груп продуктів, які варто включити до свого раціону для схуднення.

828
26.03.2024

Йдеться про зміни в молитвах «Вірую» («Символ віри»), «Царю Небесний» та митаревій молитві.

720
25.03.2024

Старий сидів біля оазису, біля входу в одне близькосхідне місто. До нього підійшов юнак і запитав...

649
21.03.2024

Релігійна громада отримала всі дозвільні документи та незабаром розпочне будівництво поруч з Садовим товариством та міським озером.

2923
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4419
25.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18420
26.03.2024

У Верховній Раді зареєстрували проєкт закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за привласнення державних функцій.   

291
22.03.2024

На початку лютого 2024 року замість Валерія Залужного Збройні сили України очолив Олександр Сирський, який до цього командував Сухопутними військами.  

336
17.03.2024

Продовжує зменшуватися кількість тих, хто вважає, що держава виконує свої зобов'язання перед ветеранами російсько-української війни.  

646
12.03.2024

Президент Володимир Зеленський 7 березня погодив кандидатуру ексголовнокомандувача Збройних Сил Валерія Залужного на посаду посла України у Великій Британії.   

748