“Світова прем’єра” НЛО

 

НЛО

 

У Франції увага до НЛО на офіційному рівні було вперше проявлено ще в середині п’ятдесятих років ХХ століття, коли Міністерство оборони країни приступило до збору та систематизації повідомлень про позаземні об’єктах. На початку сімдесятих завдання збору інформації про появу НЛО поклали на національну жандармерію.

Тоді-то кожному французькому жандарму і вручили спеціальну анкету для опитування людей, які стали очевидцями подібних випадків. Група з вивчення та збору інформації про непізнані космічних феноменах (GEIPAN) була створена у Франції в 1977 році.

Потрібно для вашої торговельної мережі або розширюється блоку якісні дитячі іграшки оптом значить ви за адресою дотримуйтесь, там такі є.

Вона стала першою і, можливо, єдиною на Заході державною організацією з дослідження НЛО. GEIPAN отримує дані від жандармерії, поліції, армії, ВПС, ВМФ і цивільної авіації. Аналізом цих повідомлень займалися входили до згадану групу експерти: психологи, астрономи, метеорологи, фахівці з фізики атмосфери, повітряних кулях і зондам.
До складу GEIPAN деякий час входили групи швидкого реагування, група аналізу слідів, збору та обробки первинної інформації. В даний час GEIPAN займається складанням актів на основі показань свідків, що бачили НЛО, архівуванням опитувань, а також пошуком можливих наукових пояснень феноменам позаземного походження. Її представник Жак Патене назвав розсекречені досьє про непізнані літаючі об’єкти «світовою прем’єрою», повідомляє агентство Франс Прес. Французьких уфологів запевнили, що жодних вилучень з справ проводитися не буде. І що всі наявні відомості про НЛО каталогізовані і заактовані – забезпечені докладними (іноді похвилинної) описами, а часто і фотографіями. Але при всьому при тому імена конкретних очевидців з документів, виставлених на сайті, були видалені.

З 1977 року в архівах Національного центру космічних досліджень з’явилися досьє на приблизно 1,6 тис. випадків спостережень за НЛО. Правда, на думку фахівців, здебільшого йдеться про «абсолютно нормальних природних явищах, неправильно витлумачених спостерігачами». Представники CNES заявили, що через деякий час на сайті виставлять фотографії та відеоматеріали, що зафіксували контакти людей з непізнаними літаючими об’єктами.

Чому ж CNES вирішив відкрити свої архіви? За словами співробітників центру, «світова прем’єра» повинна привернути до проблеми уфології увагу не тільки тих, хто цікавиться НЛО, але і всього міжнародного наукового співтовариства. Адже деякі випадки залишаються справжніми загадками, які й донині не піддаються якому-небудь науковому поясненню. Французькі фахівці класифікують їх як «повітряно-космічні феномени категорії D», тобто «нез’ясовні зважаючи неточності спостережень і недостатню якість матеріальних свідчень».

Вирішили будується на весну і не вирішили як буде виглядати ваш будинок? Не питання, проект дерев’яного дачного будинку для вашої дачі вже може знаходиться на сайті, або ви вирішите питання з проектом, перейшовши за посиланням.

За подібними непоясненими феноменами, на думку французьких дослідників, можуть ховатися справжні наукові революції. У той же час, підкреслюють вчені, багато «повідомлення очевидців», нібито бачили НЛО, – не більш ніж свідома фальсифікація.

Чимало французьких громадян, узревшіе якісь дивні об’єкти або явища, просто стали жертвами омани, бо те, що вони спостерігали, має цілком раціональне пояснення. Наприклад, 5 листопада 1990 близько тисячі чоловік зафіксували в небі над Францією яскраві спалахи світла, прийняті за НЛО. У липні 2007 року автор цих рядків і сам спостерігав подібний феномен, перебуваючи на півдні Франції, в районі Ліона.

Мій друг, астроном-любитель Бернар Шевальє (Bernard Chevalier), дав мені можливість стежити за спалахами через свій досить потужний аматорський телескоп, хоча вони були видні і неозброєним оком. Але, як з’ясувалося пізніше, ними виявилися сліди згоряння в щільних шарах атмосфери падаючих деталей космічного апарату.

Іноді попадається і вкрай неясна, недостовірна інформація про НЛО. Зрозуміло, що випадки на кшталт «говорять, що одна жінка бачила об’єкт, що нагадує летить рулон туалетного паперу», ніхто не буде розглядати всерйоз, зазначив Жак Патене. Але ж є повідомлення і іншого роду.

Наприклад, явища, які спостерігали тисячі людей по всій Франції; або офіційно зафіксовані і зняті на відео-та фотокамери феноменів на кшталт палаючих вогнів. Є, нарешті, показання РЛС про об’єкти, що летіли в порушення всіх відомих нам фізичних законів. Тим не менше до цих та інших подібних фактів потрібно ставитися серйозно, вважає месьє Патене.

Будинок вже побудували, а от купити двері забули. А варто було б, адже безпека вашого будинку важливіше всього і двері тут відіграють найважливішу роль речі.

У загальній складності до «серйозної» категорії (або згаданої вище категорії D) французькі уфологи відносять не менше чверті зафіксованих з 1954 року фактів появи НЛО. На їхню думку, це заслуговують довіри і підтверджені документально факти, яким пояснення поки не знайдено. Ну як, наприклад, сприймати випадок, що стався 8 січня 1981 неподалік від містечка транзит-ан-Прованс на півдні Франції?

Працюючи на своєму полі, місцевий селянин раптово почув дивний свистячий звук. Він підняв голову і побачив незвичайний, схожий на тарілку об’єкт свинцево-сірого кольору діаметром близько 2,5 м. НЛО пішов вниз і опустився всього в півсотні метрів від селянина. Потім, постоявши якийсь час на землі, загадковий об’єкт злетів у небо і зник. Звичайно, можна було цю розповідь поставити під сумнів, пояснивши зліт об’єкта злетом фантазії хлібороба, підігрітої зайвим стаканчиком місцевого доброго вина. Можна було б, якби … не випалені ділянки поверхні поля, на якому трудився селянин.


18.03.2013 950 0
Коментарі (0)

26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

641
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

1865 6
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

1119 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

543
24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6894 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

11375 6

Піст – невід’ємна частина християнського  життя, встановлена Богом.

323

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

1059

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

1102

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

1099
24.03.2024

Нутриціологиня пояснила, чому не можна забороняти собі фастфуд та солодощі. А також порадила, як їх вписати у свій раціон.

268
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

1070
12.03.2024

Популярний дієтолог Майкл Мослі назвав п'ять груп продуктів, які варто включити до свого раціону для схуднення.

838
26.03.2024

Йдеться про зміни в молитвах «Вірую» («Символ віри»), «Царю Небесний» та митаревій молитві.

731
25.03.2024

Старий сидів біля оазису, біля входу в одне близькосхідне місто. До нього підійшов юнак і запитав...

654
21.03.2024

Релігійна громада отримала всі дозвільні документи та незабаром розпочне будівництво поруч з Садовим товариством та міським озером.

2940
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4427
25.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18429
26.03.2024

У Верховній Раді зареєстрували проєкт закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за привласнення державних функцій.   

298
22.03.2024

На початку лютого 2024 року замість Валерія Залужного Збройні сили України очолив Олександр Сирський, який до цього командував Сухопутними військами.  

343
17.03.2024

Продовжує зменшуватися кількість тих, хто вважає, що держава виконує свої зобов'язання перед ветеранами російсько-української війни.  

654
12.03.2024

Президент Володимир Зеленський 7 березня погодив кандидатуру ексголовнокомандувача Збройних Сил Валерія Залужного на посаду посла України у Великій Британії.   

759