Світлодіодне освітлення - інвестиція за рахунок власної економії: програма фінансування

З кожним роком у світі з’являються нові технології, які допомагають людям не тільки розумно управляти, а ще й заощаджувати. Енергоефективність стала модним і необхідним трендом. Люди розуміють, що змінювати "лампочки Іліча" є актуальним кроком, адже питанням сьогодення є економія на витратах електроенергії, особливо якщо це стосується вуличного та промислового освітлення.

Про те, як правильно заощадити та при цьому отримати якісне освітлення Фіртка поспілкувалася з директором ТОВ «Ледпроект» Віталієм Вербовим.

Так, основною спеціалізацією компанії являється вуличне та промислове світлодіодне освітлення, а також системи управління освітленням у містах. До речі, «Ледпроект» - перші в Івано-Франківській області запровадили систему інтелектуального управління освітленням, яка надає змогу із мобільного телефону управляти вуличним світильником, знімати показники його роботи.

«Вартість тарифу на електроенергію ростиме і за прогнозами НКРЕКП у 2021 році буде приблизно 4,5 грн за 1 Квт/год. Тобто, одна лампа розжарювання потужністю 1 КВт (типова при вуличному освітленні) при 8 годинах роботи на добу, в місяць нестиме витрати 1000 грн. При встановленні світлодіодного освітлення з тим самим рівнем освітленості, ваші витрати можуть становити лишень 100 грн в місяць, а гарантійний термін роботи світильника - до 10 років. На сьогоднішній день ринок готовий запропонувати популярну світлодіодну лампочку на 10 Вт за 30 грн. Вартість лампочки розжарювання на 100 Вт 6 грн. Вигода очевидна оскільки витрати на електроенергію на світлодіодну лампочку за місяць становитимуть близько 10 грн, а на лампочку розжарювання 100 грн. За перший же місяць ви повернете собі вартість і ще буде добра економія», - розповів Віталій Вербовий.

Також, варто наголосити, основною перевагою світлодіодних ламп перш за все є низьке споживання електроенергії та довговічність. До прикладу, світлодіодна лампа на 10 Вт світить так само, як лампа розжарювання на 100 Вт або як люмінесцентна на 40 Вт. При цьому світлодіодні лампи мають на даний момент п’ятирічні гарантійні терміни роботи. Щодо утилізації, то переваги очевидні, оскільки світлодіодну лампочку можна утилізувати, як звичайний побутовий пластик.

Віталій Вербовий також порадив, як правильно підібрати необхідне Вам освітлення: 

"Формула досить проста: для підбору рівня освітленості існують чітко прописані вимоги у ДБН (державні будівельні норми) для різних об’єктів та типів доріг. Щодо мешканців міста, то найпростіше орієнтуватися по тому, як світить лампа розжарювання, наприклад у 100 Вт і чи вам її достатньо у кімнаті. Якщо так, то ділити на 10 і берете відповідну світлодіодну лампочку. Також варто врахувати, що на відміну від ламп розжарювання, світлодіодні мають різні «кольори світла», а саме «теплий» (аналог жовтого свічення лампочки розжарювання), «нейтральний» (аналог свічення люмінесцентної лампочки) та «холодний» (аналог свічення ртутних лампочок). Для житлових будинків найбільше підходять світлодіодні лампочки із «нейтральним» кольором свічення (для житлових кімнат), для гаража «холодний».

Цікаво, що «Ледпроект» спільно із ТОВ «Шредер» (бельгійська компанія, заснована у 1907 році. На світлотехнічному ринку України з 1990 року. Сучасний завод у Тернополі виготовляє світильники головним чином на експорт у країни ЄС. За роки роботи в Україні встановлено та успішно працюють понад 600 000 світильників виготовлених на заводах компанії) та АБ «Укргазбанк» розробили програму фінансування заміни освітлення, перевагою якої є те, що світильники, які ви придбаєте, ідуть в заставу по фінансуванню і не потребують жодної додаткової оцінки.

«Фактично термін реалізації проєкту залежить від рішення банку про надання фінансування, яке приймається до тижня часу. Хочу наголосити, що у фінансування включаються і витрати на монтажні роботи. З практичного досвіду, фактична реалізація проєкту триває до трьох місяців. До ваших послуг створено повний пакет послуг, який включає безкоштовні світлотехнічні розрахунки, розрахунки по енергоощадності та інвестиційної привабливості проекту», - додав Віталій Вербовий.

Варто додати, що АБ «Укргазбанк» має більше 3-ох років практичного досвіду кредитування ОСББ, також банк єдиний, котрий співпрацює із міжнародною організацією IFC, має власний центр енергоефективності та власних консультантів з питань енергомодернізації у житловому секторі. АБ «Укргазбанк» першим в Україні почав кредитувати ОСББ, у пріоритетних клієнтах є також комунальні підприємства.

«Ця програма вигідна всім сторонам: наша компанія отримує свою рентабельність, банк забезпечує фінансування перспективних клієнтів та їх обслуговування, а клієнт – сучасне енергоощадне освітлення, довгострокові  привабливі інвестиції без потреби залучати власні обігові кошти», - пояснив Віталій Вербовий.

Детальну інформацію про компанію та її проєкти Ви можете знайти за ПОСИЛАННЯМ.


Коментарі ()

24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6438 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

10879 6
25.01.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.  

12151 25
18.01.2024
Тіна Любчик

У п'ятницю, 19 січня, в Івано-Франківському національному медичному університеті відбудуться вибори ректора. На посаду претендують троє працівників вишу: доктор медичних наук Микола Островський, доктор медичних наук Роман Яцишин та кандидат медичних наук Руслан Савчук.  

5798
18.01.2024

Каркасні будинки відрізняються високою міцністю, надійністю і довговічністю, а також відносно недорогі в будівництві. Втім, у 2024 році ціни на будівництво каркасних будинків в Україні, як і на все інше, продовжують зростати.  

3724
16.01.2024

Всі наші бюджети – від територіальних громад і до обласного та державного, повинні стати «бюджетами перемоги».

2956

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

479

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

754

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

742

У вівторок, 20 лютого, під час зустрічі з виборцями Дональд Трамп зробив комплімент на адресу росії: «Вони перемогли Гітлера. Вони перемогли Наполеона. Це воєнна машина». Розглянемо, що за цим стоїть.

1053
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

384
12.03.2024

Популярний дієтолог Майкл Мослі назвав п'ять груп продуктів, які варто включити до свого раціону для схуднення.

452
08.03.2024

Фізіологічно їжа потрібна людині для підтримки життєдіяльності, проте у декого ці межі стерті, тому ці люди їдять не лише, коли голоді, а й коли знервовані, засмучені або перезбуджені.  

535
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4080
10.03.2024

Дитина приходить до місця, якого не знає і не розуміє. Чому мама каже мовчати? Чому тато не дозволяє бігати? Чому світять свічки та багато квітів?

11615
05.03.2024

Два досвідчених і дуже майстерних шахових гравців сіли за дошку з чорно-білими клітинами і розставили на ній свої війська.

6644
01.03.2024

"Чернецтво завжди є віддзеркаленням суспільства. Люди хочуть, щоб були добрі монахи, гарно поводилися. Але середовище теж формує людину", - ділиться монах. 

1146
12.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18041
12.03.2024

Президент Володимир Зеленський 7 березня погодив кандидатуру ексголовнокомандувача Збройних Сил Валерія Залужного на посаду посла України у Великій Британії.   

399
07.03.2024

На думку комісії, президент має виконувати свої повноваження до вступу на посаду наступника. А вибори президента мають бути призначені упродовж 30 днів після завершення воєнного стану.   

688
04.03.2024

Серед тих, хто довіряє президенту Володимиру Зеленському, підтримують зовнішню політику влади 82%, тоді як серед тих, хто не довіряє — 41%.

809
29.02.2024

Вибори в Україні мають бути справді вільним вибором українців.

758