Що і як п'ють в 10-ти найбільш питущих країнах світу

 

 

Дізнаємося, які класичні напої і як лікуються від похмілля в різних країнах.

10. Австралія

Что и как пьют в 10 самых пьющих странах мира

Стосовно алкоголю, австралійці нині вже зовсім не ті, що раніше.

Сьогодні їх запити стали куди вище: дешевий лагер вже зовсім не дешевий, та й взагалі,   тут все частіше віддають перевагу вишуканому вину замість пива.

Але все одно, ця країна з дивовижною історією взаємин з алкоголем. Взяти хоча б той факт, що прем'єр-міністр цієї країни - легендарний Боба Хоука - потрапив до книги Гіннеса, випивши 2,5 пінти пива (майже півтора літра) за рекордні дві з половиною секунди.

Якщо вам доведеться пити в компанії австралійців, і вони почнуть робити широкі жести на зразок «всім за мій рахунок» - майте на увазі, що прийнявши частування, ви берете на себе негласне зобов'язання сплачувати за всіх у свою чергу. А це може виявитися занадто дорогим задоволенням, особливо тепер, коли Австралія перейшла на вино.

Класичний напій: біле сухе «Шардоне» з фруктовим і цитрусовим ароматом, яке австралійці вживають і до пива, і після нього.

Лікування похмілля: холодні залишки піци і картоплі фрі, намазаний на хліб Веджімайт (густа темно-коричнева паста кольору на основі дріжджового екстракту). Ну або, на худий кінець, бутерброди з сиром.

 

9.Німеччина

Что и как пьют в 10 самых пьющих странах мира


Німці, може, і не головні споживачі пива в Європі (тут пальму першості міцно втримує Чехія), але вшанувати цей напій  так не вміє ніхто. Мова, звичайно ж, в першу чергу про знамениті народні гуляння Октоберфест, які щороку збирають в Мюнхені по кілька мільйонів шанувальників цього напою з усіх кінців світу.

Але і в повсякденному житті більшість німців продовжує пити пиво практично кожен день - воно продається на кожному розі: в барах, магазинчиках, на заправках, в газетних кіосках і навіть на зупинках громадського транспорту.

Класичний напій: звичайно, пиво.

Лікування похмілля: оселедець і сира цибуля. Потім, само собою, ще пивка, щоб перебити запах цибулі.

8. Уганда

Что и как пьют в 10 самых пьющих странах мира

Уганда обійшла за обсягами вживання алкоголю на душу населення всіх своїх африканських сусідів, здебільшого завдяки тій бурді, яку тут у величезних кількостях виробляють нелегально і завдяки оригінальниому рецепту випивки з бананів. Гордість країни - міцний напій «Варага», відомий також як «джин війни», тому що раніше його використовували для підтримки бойового духу місцевих воїнів.

Класичний напій: напів-перебродижене пиво під назвою «Ажоно», яке прийнято потягувати із загального горщика за допомогою довгих соломинок.

Лікування похмілля: ще один місцевий винахід - м'ясо, запечене в листі бананової пальми.

7. Південна Корея

Что и как пьют в 10 самых пьющих странах мира

Суворі правила південнокорейської соціальної ієрархії немов розчиняються під дією алкоголю, зрівнюючи представників найрізноманітніших верств суспільства. Зазвичай процес споживання міцних напоїв складається з двох етапів: спочатку ви швидко заковтує стільки «бомб» (суміш віскі та пива), скільки може в вас поміститися, а потім висловлюєте кому-небудь (переважно босові) все, що накипіло.

Класичний напій: солодка горілка під назвою «соджу».

Лікування похмілля: суп «Хеджангук», до складу якого входить сушена китайська капуста, бичача кров і овочі.

6. Молдова

Что и как пьют в 10 самых пьющих странах мира

У мешканців Молдови великий вибір гідних вин власного виробництва, включаючи свою версію фруктового бренді.

Класичний напій: солодкий ферментований напій «Боза».

Лікування похмілля: огірковий розсіл
.

5. Еквадор

Что и как пьют в 10 самых пьющих странах мира

Місцевий лікер «Замір» називають «похміллям у пляшці». Цей дешевий напій з цукрової тростини пробирає так, що після пари ковтків п'яніє навіть волосся на голові.

Згідно еквадорському етикету, пити слід тільки після виголошення тосту. Але як тільки слова сказані - подальше не має значення, оскільки потім все одно ніхто нічого не згадає.

Класичний напій: «Крістал» - ще один напій місцевого витвору, здатний в один момент звалити бика.

Лікування похмілля: чай з орегано.

4. Франція

Что и как пьют в 10 самых пьющих странах мира

Французи люблять посміятися над п'яними витівками своїх європейських сусідів, особливо за пляшкою хорошого місцевого вина.

У Франції вино подають до будь-якої трапези крім, хіба що, сніданку. Часто вино тут навіть доступніше і дешевше ніж питна вода, причому напої, вироблені за межами власної країни, більшість французів не визнають. У магазинах теж рідко коли зустрінеш який-небудь не французький алкоголь.

Класичний напій: вино «Шатонеф-дю-Пап».

Лікування похмілля: французький цибулевий суп.

3. Росія

Что и как пьют в 10 самых пьющих странах мира

Ну, тут все просто:

Класичний напій: горілка.

Лікування похмілля: горілка.

2. Китай

Что и как пьют в 10 самых пьющих странах мира

У той час, як шанхайські мільярдери потягують «Шато Марго» по 10 тисяч доларів за пляшку, прості китайці налягають на вогненні напої зі злакових.

Китайці обожнюють святкові посиденьки. Весілля, дні народження і корпоративи - будь-який привід підійде, щоб відірватися по повній. Кожний захід проходить як довга низка тостів - чим далі, тим невиразніше.

Класичний напій: «байцзі» - прозора рідина зі специфічним запахом, найближче до російської водки.

Лікування похмілля: рисовий відвар.

1. Великобританія

Что и как пьют в 10 самых пьющих странах мира

Життя британців обертається навколо пабів. Пара пінт - і паби теж починають обертатися. Тільки в пабі більшість британців може скинути з себе цю традиційну стриманість. У пабах зароджуються і закінчуються відносини, вершаться долі і укладаються угоди.

Класичний напій: «Біттер» - гіркий ель.

Лікування похмілля: щільний англійський сніданок з доброю порцією жирного смаженого бекону.

 

І, зауважте, України в цьому списку немає!

 

MixStuff

 


08.08.2013 2945 1
Коментарі (1)

Місцевий 2013.08.10, 19:22
Українська молодь просто в вищій лізі!
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1255
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2550
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2126
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2182
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6579 57
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2467 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

358

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1169

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1298

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1424
26.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

294
23.04.2024

У 2024 році Великий піст почався 18 березня та закінчиться 4 травня. Святкування Великодня у християн припадає на 5 травня.  

143
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

596
26.04.2024

Чому Великдень є одним з найважливіших християнських свят та що він означає для сьогодення, зокрема для українців, які третій рік поспіль відзначатимуть цей день під час повномасштабної війни?  

56
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26526
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

563
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10477 1
26.04.2024

Культура визначає все. Освіти може і не бути. Школи російської не було ніде. Втім, ми підспівували російські пісні, дивилися російські серіали й тому подібне, пояснює директорка.

49
26.04.2024

З твердженням, що часто думка простих людей важливіша, ніж думка професійних політиків та експертів, повністю погодилися або скоріше погодилися 48% опитаних. Не згодні з таким твердженням лише 1/5 респондентів.

53
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

418
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

557
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

633