Скраплений газ, що далі...?

 

        До теми скрапленого газу, як одного із фрагментів негласної фіскальної політики, необхідний серйозний вступ, оскільки навіть негативні економічні процеси, що відбуваються в нашій державі, змушено взаємопов"язані, збалансовані.  Крім того, як анонс, до майбутнього піару захисників народу у Верховній Раді.

        У  після-Майданній народній республіці, що вступила в ЄС, із критикою економічної і соціальної політики "попередніків" появились для народу, як благо, і залишились не розкриті для суспільства завищені тарифи на енергоносії  і  уже нібито забуті владою. Правда, щоб про них не забути, є пропозиція підвищити ціну на вугілля державних шахт до 2,2 тис. грн.,  за тонну , крім ПДВ та транспортних витрат. Куди там завищеній ціні "Роттердам - плюс" у сумі 1,7 тис. грн., що діє зараз.

        Закономірно, продовжується застосовуватись простий, ще з кам"яного віку, корисний для здоров"я і без усяких затрат, механізм підвищення цін та доходів бюджету від реалізації алкоголю і тютюнових виробів за рахунок громадян. Наприклад, при зменшенні обсягів виробництва тютюнових виробів і куріння (вживання цієї шкідливої продукції) доходи бюджету у цьому році збільшились на 2,6 млрд. грн., не кажучи про додаткові доходи від реалізації алкогольної продукції після підвищення цін у грудні минулого року та додатково ще з 09 вересня 2017 року.

        Подібний, без розвитку економіки, варіант одержання доходів дещо з іншої парафії.  Стягнення  податку  на нерухомість, зокрема за будівлі і споруди, створені за рахунок уже оподаткованих коштів. Податок скинутий зверху, як кістка, для доходів об"єднаних і не об"єднаних громад за рахунок населення, особливо сільського, що несло важкі затрати без допомоги держави для облаштування свого життя. Чому б не користуватись чужою працею громадян, які мають платити і не можуть зрозуміти за що.

        При цьому, дуже дивно, що при наявності квітучого в Україні бізнесу, так званих олігархів і їм подібних, нижчих за рангом, влада жодного разу ніде не заявляє про податок на прибуток, як джерело доходів державного бюджету. Зрозуміло, середній і малий бізнес в основному платить єдиний внесок, а комунальні підприємства,  об"єктивно збиткові і не можуть платити цей податок у місцеві бюджети. Щодо названих вище, вони завдяки податковій дозволеності, що не регулює складові собівартості, як і тарифів,  ховають туди  мільйонні зарплати, дорогий легковий автотранспорт, все інше для  відмивання  коштів  і, таким чином, практично не показують прибутки та не сплачують податок.

        Цікаво, як будуть ув"язані із Конституційними нормами захисту прав і свобод громадян, що не мають зворотної сили, висячі у повітрі реформи освіти, охорони здоров"я із скороченням мережі цих закладів і фінансування, проблематичним навчанням дітей, лікуванням соціально-незахищених громадян.

        Особливо щаслива, із новим незафіксованим страховим стажем, "здобутим" при реалізації різної продукції на базарах і вулицях, зарплатою в конвертах без вибору для майбутніх пенсіонерів або людей, які можуть взагалі нічого не одержувати, хіба мізерну соціальну допомогу є знаменита Пенсійна реформа. За словами міністра соцзахисту - треба менше їсти хліба і сала українці після Голодомору.

        Ті, які одержували субсидії, маючи невеликі доходи, не претендувати на неї, мають  шукати роботу (за словами іншого, одного із заступників міністра), із середньою зарплатою в Україні  7,0  тис. грн., враховуючи манну небесну  багатьох у десятках, сотнях тисяч гривень, а то і у мільйонах. Істинно середня температура  по лікарні.

        Слід зазначити, до сказаного щодо Конституційних норм, що зараз окремі державні структури наліво і направо зневажають ці норми, посилаючись на новоприйняті законодавчі нормативні акти, що також не мають зворотної сили, особливо щодо пенсіонерів, державних службовців та працівників міліції. Останнім нібито здійснюються внутрішні перерахунки (зрозуміло, це журавель у небі) розмірів пенсій  без виплати, щоб не ходили на демонстрації.

        Зараз багато говорять про страхові фонди у медицині і страхові пенсійні фонди. У світі це позитивно функціонує уже багато років і суспільство гарантоване від певних ризиків. Впроваджуючи такі ідеї в Україні, треба подумати про гарантії наших громадян, за чиї кошти мали б створюватись такі фонди.

        Враховуючи практику колишніх злодійських трастів, недавнє минуле банківських структур, де пропали кошти вкладників, суб"єктів, що там проводили фінансові операції, включаючи бюджетні установи і державні підприємства, а тепер залишились ні з чим. Навіть якщо держава взяла на себе часткове покриття збитків не треба забувати, що це за наш рахунок. Може ще раз задати питання, хто винен, чому не публікується інформація про основних боржників, які не повернули кредити?. Варто задуматись?

        До речі для цікавих, першою ластівкою в Україні (спланованою для неповернення кредитів і  привласнення чужих коштів) був банк "Україна". Багато можновладців не повернули кредити, банк лопнув, вони дістали кошти для збагачення, а вкладники втратили, в тому числі бюджетні установи та державні підприємства і ніхто не поніс відповідальності.

        Тепер повернемось до теми підвищення ціни на скраплений газ, що так "здивувало" нашу владу, свідомо зацікавлену у підвищенні цін і не тільки для споживання названого продукту. Необгрунтоване підвищення ціни на скраплений газ на 37 відсотків із кишені споживачів збільшило не тільки доходи підприємців, а і чисті доходи бюджету у вигляді акцизного збору і податку на додану вартість та, як вказано вище, стало  також одним із джерел  перевиконання доходів бюджету, можливістю похвалитись перед світом ростом ВВП, а перед нами наявністю коштів для збільшення тих чи інших видатків.

        Споживачі скрапленого газу, не будьте наївні. Влада помахала пальцем і доручила це питання Антимонопольному комітету, що плаче, оправдовуючись на відсутність повноважень, як і Мінекономіки, що повинно безпосередньо втручатись у такі процеси. Для чого вони функціонують, зважаючи навіть на назви?  "Заходи" будуть здійснені, на кілька відсотків, можливо, ціна буде знижена, але мета держави і підприємців вже забезпечена, як і на перспективу,  для одержання доходів.

        При цьому, тут присутній більш масштабний серйозний аспект, підвищення ціни на скраплений газ автоматично вплинуло на підвищення цін на всі інші товари, роботи та послуги і при можливому незначному зниженні ціни на скраплений газ, на інші складові ринку уже не буде корекції в сторону зниження. Знову ж таки, мета підприємців і держави досягнута, а Ви громадяни, як остання інстанція звідки беруться основні доходи бюджету, залишитесь при своїх інтересах.

        Все, як у старій юдейській легенді (подається скорочено). Бідний юдей, який жив із жінкою, дітьми, курями тощо у землянці і у злидоті дійшов до краю, звернувся до Равина для співчуття і допомоги. Равин йому сказав (що було сприйнято із жахом), купи козу, вівцю, теля і т.д. Виконавши побажання Равина юдей прийшов до нього і сказав, що дійшов до критичної межі та не бачить змісту подальшого життя. Равин йому порадив по черзі продавати тварини. Результат - юдей після продажі кози, вівці, теляти прийшов до Равина  і  похвалився, який він зараз став щасливий!

        Жити стало краще і веселіше "товариші", лиш би не було головокружіння від успіхів!

        Український добрий, сердечний, співчутливий, гордий, терплячий народ, може і зараз із надією терпіти те, від чого щемить у душі і серці, втрачаючи з болем цвіт нації, але влада повинна бути з народом правдивою, не фарисейською. Якщо не так, то буде Воля Божа!!!

 

04 вересня 2017 року


04.09.2017 Антон Костишин 2347 0
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

666
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

1921 6
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

1128 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

552
24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6902 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

11392 6

Піст – невід’ємна частина християнського  життя, встановлена Богом.

332

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

1074

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

1114

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

1107
29.03.2024

З кожним днем війни стає дедалі важливіше зберігати емоційну стабільність і свідомо дбати про своє психічне здоров’я.   

40
24.03.2024

Нутриціологиня пояснила, чому не можна забороняти собі фастфуд та солодощі. А також порадила, як їх вписати у свій раціон.

281
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

1079
29.03.2024

Старий сидів біля оазису, біля входу в одне близькосхідне місто. До нього підійшов юнак і запитав...

655
25.03.2024

Йдеться про зміни в молитвах «Вірую» («Символ віри»), «Царю Небесний» та митаревій молитві.

749
21.03.2024

Релігійна громада отримала всі дозвільні документи та незабаром розпочне будівництво поруч з Садовим товариством та міським озером.

2947
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4439
29.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18438
29.03.2024

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки розглянув майже 90% законопроєкту про мобілізацію.  

34
26.03.2024

У Верховній Раді зареєстрували проєкт закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за привласнення державних функцій.   

319
22.03.2024

На початку лютого 2024 року замість Валерія Залужного Збройні сили України очолив Олександр Сирський, який до цього командував Сухопутними військами.  

351
17.03.2024

Продовжує зменшуватися кількість тих, хто вважає, що держава виконує свої зобов'язання перед ветеранами російсько-української війни.  

662