Скільки потрібно людей, щоб підірвати одне погруддя Сталіна?

Ми, українці – дивний народ. Народ, який всім і все пробачає, а ще – мовчить і очікує. Як правило, очікує погіршення ситуації, про що і постійно говорить. Маю на увазі стандартну відповідь на запитання: «Як справи?» - «Аби не гірше».

 

Згадаймо нещодавнє, ще актуальне.

Наприклад, Сталін так намагався з наших предків зробити справжніх комуністів, що виморив Голодом та розстріляв більше 10 мільйонів українців. Або ж Гітлер, який намагався Сталіна перемогти, захопити комуністичний Радянський Союз і встановити на його території націонал-соціалізм. У війні між Сталіним і Гітлером за їхньої безпосередньої чи опосередкованої участі загинуло ще біля 20 мільйонів українців.

 

Втім, ні комунізм, ні нацизм у нашій державі не є забороненими. А комуністи навіть в Верховній Раді сидять і керують... Вдають, що вони за народ вболівають і якісь 3-5 відсотків громадян у це ще й понині вірять. Богу дякувати, що хоч нацистів там (у Раді) немає, вроді…

 

Донині ми не можемо провести люстрацію і тому, як на мене, маємо безперервну посткомуністичну владу, яка передається з покоління в покоління: від їх дідів-большевиків, до батьків-совєтікусів, синів-комсомольців, онуків-піонерів… Владу, яка здатна тільки на те, щоб прагнути відтворити в країні якийсь новий комунізм із капіталістичним обличчям.

 

Вже ж, чому підірвали погруддя Сталіна у Запоріжжі? Передбачити, що з цим так званим пам’ятником мало статися щось негарне – розуму багато не треба і до гадалки не треба йти. Спочатку голову на тому погрудді відпиляли, чим усіх тих, хто не полюбляє сталіно-радянщини, потішили наприкінці складного 2010 року – напередодні не менш складного 2011 року. А таких абсолютна більшість (за соціологічними опитуваннями – 70%). Коли ж голову повернули на місце – то й взагалі підірвали. Тут уже декому стало не до сміху, а особливо після того, як слуги народу, тобто правоохоонці, за вказівкою інших слуг народу, тобто можновладців, почали хапати по всій Україні – від Івана-Франківська до Дніпропетровська – усіх, хто належить до ВО «Тризуб». Мені цікаво, скільки членів товариства «Тризуб» було потрібно, щоб підірвати один пам’ятник Сталіну?

 

Товариство «Тризуб» взяло на себе відповідальність за відбиту голову пам’ятника, але не за вибух. Від вибуху відмовляється і донині. І все, взагалі, починає виглядати, ну, скажімо, як мінімум – по-ідіотськи.

 

Де Запоріжжя, а де Івано-Франківськ? Ще не розумію, навіщо налаштовувати молодь у нас, на Заході саме таким чином, що існуюча влада захищає Сталіна? Не краще б було домовитися із комуністами, щоб вони свого улюбленого ідола десь у закритому приміщенні поставили і там на нього молилися?

 

І чи не нагадує це звичайну провокацію? Чи влада в таких провокаціях зацікавлена?

 

А якщо хтось у себе на подвір’ї пам’ятник Гітлеру встановить? І молодь з лівими поглядами його підірве?

 

 

P.S. Минув лише один день, і влада повідомляє, що у членів івано-франківського «Тризуба» на при обшуку знайшли цілий склад зброї! Отак! Вдома! Начебто немає покинутих хат у селах і схронів в лісах.

 

І тут вже постає питання: а чи не забагато членів «Тризубу» замахнулися на одне погруддя Сталіна? І кому ці іграшки вигідні? І як не крути, а виходить – тільки владі. Бо як ще відвернути увагу громадян України від непопулярних законів, подорожчання всього і всюди?

 

А так – от бігають бандерівці-терористи – ховайтеся!

 

P.S.S. Тут тішить лиш одне. Організація «Тризуб» ім. Степана Бандери ще такої популярності за роки свого існування не мала. А окрім популярності, мене ще й тішить масове зростання членства. Приклад Братів Капранових спонукає людей вступати до «Тризубу».

 

Насамкінець, поліційним органам нинішнього режиму офіційно заявляю, що поки що не належу до тризубівців, інформації про них – не маю, нікого з них – не  знаю, ні з ким з них – не контактую, тому нічого сказати додатково – не можу, а, відповідно, брати у мене покази чи допитувати немає сенсу, бо безглуздо.


16.02.2011 Віталій Вандич 1799 6
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

736
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2305
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2025
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2042
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6165 55
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2328 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

199

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1021

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1010

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1271
23.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

118
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

499
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1958
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26384
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

445
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10360 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7900
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

452
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

300
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

455
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

530
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1463