Шедеври, які … підіймають вгору

 

 

Моя розповідь про особливу жінку, яка нині мешкає у далекій Америці. Її звати – Оксана Красуля. На Прикарпатті вона була всього раз, коли особисто представляла івано-франківцям свою книгу «Знайомтесь без заморочок», заснованої на власному життєвому досвіді та висновках, про те, як знайти своє кохання в Інтернеті. Але народилась і виросла вона на Волині. Її видання швидко розлетілось у Білорусії, Україні та інших країнах.

 

Завдяки цій книзі знайшли одне одного тридцять пар по всьому світу. Але книга - то тема для іншого журналістського матеріалу. Я хочу розповісти про інше захоплення молодої американки українського походження. У США пані Оксана розпочала власний бізнес і завдяки ньому стала всесвітньо відомою!

 

Телеміст «Івано-Франківськ-Каліфорнія»

З Оксаною Красулею я познайомилась у «Школі професійної журналістики», де для нас організували телеміст із Америкою. Для того, щоб поспілкуватись із нами, пані Оксані довелось піднятись о шостій ранку, адже між нами 10-ти годинна різниця! Оксана Красуля родом з Луцька і вже 9 років живе у Каліфорнії, США. Всесвітньовідомою Оксана Красуля стала не лише завдяки авторській книзі, а й завдяки ексклюзивним їстівним прикрасам на тортах «Тірамісу». Вона створила сотні італійських десертів, які жодного разу не повторювались! На цій делікатній солодкій смакоті майстриня творить справжні шедеври. Так, звичайно, ви бачили прикрашені торти. Але… точно не так і точно не тірамісу. Цей вишуканий італійський десерт в Америці, крім Оксани Красулі, не прикрашає ніхто! І, судячи із відгуків і постійних впливових замовників, робить це вона дуже майстерно!

 

 «Тірамісу» із рук кандидата наук…

 Так-так. Пані Оксана за фахом економіст. До переїзду в США викладала у двох університетах Луцька. Чому раптом ця зеленоока красуня почала опановувати фах кондитера-дизайнера? Ми її про це і запитали…

- Це було неочікувано. У 2013 році син моєї подруги Андрій зламав шию і знадобилося близько 8000 доларів на лікування. Потрібно було допомогти подрузі, але на той момент я не мала роботи і єдине, що я могла робити – це щось продавати. За 10 хвилин я створила свій власний сайт “Мій смачний тірамісу” і на ньому розмістила оголошення про виготовлення тортів. Та навіть після того, як потрібна сума була зібрана, люди далі продовжували робити замовлення. Ось так і почався мій бізнес”.

На запитання: “Чому саме тірамісу?” відповіла, що тірамісу – це відомий італійський десерт, який швидко робиться та не потребує випікання. До речі, в перекладі з латині “тірамісу” означає “те, що… підіймає вгору”!

Пані Оксана розповіла нам, що на декорування тірамісу її надихають… замовники! Саме вони діляться своїми побажаннями та проханнями, і саме від них вона черпає натхнення на нові прикраси для десертів. Творчий процес у майстрині триває 24 години на день! А ще у цієї людини існує записничок, у якому вона зберігає свої різноманітні ідеї. До речі, до того, що її тірамісу називають шедеврами, наша героїня зовсім не звикла.

Звичайно, що у такої талановитої людини є і конкуренти. На запитання про них пані Оксана відповіла, що конкуренти її надихають і вона притримується думки, що місця під сонцем вистачить усім.

 

Googleсмакував десертом українки

Для Оксани Красулі цінним є кожен клієнт. Але, звісно, є і VIP-клієнти. Наприклад, нещодавно у пані Оксани замовили торт працівники з компанії “Google”. Буває, що по десерти українки приїжджають навіть з інших штатів.

На запитання про піар бізнесу співбесідниця відповіла, що розповсюджується інформація “з уст в уста”, через сторінку на “Facebook”, через сайт з відгуками “Yellowpages”. Також її часто впізнають на вулиці.

Пані Оксана розповіла, що не віддає торти, які їй не подобаються або не є завершеними, часто вона навіть дає більше продуктів для торта, аніж платять. Але, все ж таки, в будь-якій ситуації є люди, які хоча б трішки залишаються незадоволеними. Кондитер сказала, що таке рідко буває, але одного разу клієнтка написала, що любить, коли у тірамісу більша кількість кави. Та щоб таких ситуацій не траплялося, пані Оксана завжди запитує клієнтів про їхні побажання.

 

Курйози

У бізнесі цієї жінки траплялися і смішні випадки. “Пам’ятаю, як до мене подзвонила клієнтка і замовила торт на день народження для синочка. Я вже почала уявляти різні машинки, поїзди, м’ячики для оформлення торта. Але вирішила передзвонити і уточнити вік та інтереси дитини. Виявилося, що синочку вже йде… 41 рік!”.

“Також пам’ятаю випадок, коли цілу ніч робила блакитні квіти для тірамісу. Була сонною і потерла очі. Зранку клієнтка приїхала по торт і здивовано подивилася на мене і запитала:”Ви впали? Вас хтось побив?Я відповіла, що ні. Вона здивувалася. Пізніше я підійшла до дзеркала, і побачила, що в мене під оком слід від мастики, який виглядає, як синець”.

“Ще була ситуація, коли я завершила робити торт і клієнтка відразу приїхала по нього. Я віддала його і потім згадала, що його потрібно поставити ще у холодильник на дві години, а тоді вже їсти. Я вибігла надвір, щоб наздогнати клієнтку, і побачила дивну картину:вона сидить у машині і … їсть торт. Я запропонувала їй хоча б чаю до торта, а пані відповіла, що просто коли вона відвезе його на роботу, то їй мало що залишиться. А вона так давно хотіла його!”.

 

Головний інгредієнт - любов

Цікаво ж, чи їсть солодке виробниця солодощів? Так, їсть. Усі свої десерти пані Оксана спочатку тестує в сім’ї, а тоді вже готує і для клієнтів.

Ми поцікавилися реакцією чоловіка на такий бізнес. Він підтримав свою дружину: “Ну, нарешті в тебе буде своя справа!”. Саме кохана людина допомагала пані Оксані перевіряти якість замовлень.

Людина, яка так багато працює, повинна і відпочивати. У суботу і неділю пані Оксана приймає замовлення, а в понеділок у неї зазвичай вихідний – вона займається саморозвитком.

…Тірамісу для Оксани Красулі – це не просто бізнес, це ще й хобі, улюблена справа, яка приносить задоволення. Як казала нам, юним журналістам, постачальниця щастя: “Ніколи не йди туди, куди топчуть стежку інші. Іди туди, куди кличе твоє серце. Роби те, що любиш. Перемагай з любов’ю і ти переможеш все!”

 

    

 

  

 

     

 

   

 

  

 

 

 

 

 

 

                                                                                           

Комарин Вікторія  

учениця школи професійної журналістики

м.Івано-Франківськ

 


01.05.2016 2955 0
Коментарі (0)

10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2004
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1878
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1877
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5569 49
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2169 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1530

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

770

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

834

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1040

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

1021
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1793
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3699
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10285
17.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26171
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10208 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7737
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

917
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

252
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

280
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

402
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1304
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

902