Шахтар впевнено переміг Манчестер Сіті та вийшов в 1/8 Ліги чемпіонів

 

 

Донецький Шахтар у матчі 6 туру ліги Чемпіонів у Харкові на ОСК "Металіст" приймав англійський Манчестер Сіті. Українську команду в цьому матчі влаштовувала нічия, щоб вийти в 1/8 Ліги чемпіонів, однак футболісти були налаштовані на перемогу.

 

22 матчі, лише дві нічиї. І жодної поразки. Такий грізний суперник приїхав до Харкова на матч проти Шахтаря. Однак Манчестер Сіті забезпечив собі заздалегідь вихід в плей-оф Ліги чемпіонів, тож на гру проти «гірників» вийшов в дещо резервному складі, коли в стартовій одинадцятці знайшлося місце 20 річному захиснику Тосіну Адарабьойо та 17-літньому півзахиснику Філу Фодену.

 

Зате поза стартовим складом опинилися Ніколас Отаменді, Кайл Вокер, Рахім Стерлінг, Серхіо Агуеро.

 

З капітанською пов’язкою МанСіті на поле вивів бразилець Фернандіньо – колишній гравець Шахтаря (виступав за донецьку команду 12 років), який був проданий за 40 мільйонів євро саме в Манчестер Сіті.

 

Шахтар вийшов у доволі прогнозованому складі – Паулу Фонсека випустивши найсильніших, хто в нього був.

 

В паралельному матчі грали Фейєнорд та Наполі. Втрата очок італійською командою була на руку Шахтарю. Однак Наполі вийшов вперед вже на другій хвилині гри – відзначився Пьотр Зелінські.

 

У Харкові в цей час перший удар завдав Тайсон. Однак мяч в нього зісковзнув з ноги, тож удар не вдався.

 

На 7 хвилині Шахтар отримав шанс відкрити рахунок у грі. Коли Тарас Степанено у штрафному майданчику розібрався із суперником, і віддав пас на Факундо Ферейра. Однак удар останнього заблокували, а після цього винесли м’яч зі штрафного майданчика.

 

На 20 хвилині Шахтар провів швидку контратаку. Розігнав її Тайсон, який підхопив м’яч ще на власній половині поля. І лише перед чужим штрафним майданчиком віддав пас на Марлоса. Останній пробив точно, аде не надто сильно – в руки Едерсону.

 

А на 25 хвилині Шахтар вийшов вперед. Команда вийшла з під пресингу. Вже перед штрафним майданчиком м’яч отримав Марлос, віддав на кут штрафного майданчика на Бернарда. Перед півзахисником було троє супротивників, однак він вирішив їх перекинути, як тільки в нього виникла можливість. Воротар Манчестер Сіті не очікував на такий удар, і м’яч залетів під перекладину воріт.

 

 

 

За наступні дві хвилини Шахтар міг подвоїти рахунок. Спочатку Марлос проривався у штрафний майданчик одразу після забитого м’яча, але не зумів пройти через насичену оборону. Згодом помилкою захисників не скористався Бернард – його удар низом парирував Едерсон.

 

Зате голкіпер помилився, коли Шахтар забивав другий гол. Марлос з центрального кола подав на лівий фланг довгий навіс на Ісмаілі, на м’яч вийшов Едерсон, але помилився, залишивши ворота порожніми. Бразильський захисник Шахтаря забивав вже без особливих проблем. Правда, варто відзначити, що Ісмаілі у цьому моменті зачепив Едерсона.

 

 

 

У цей час Фейєнорд зрівняв рахунок у матчі проти Наполі.

 

На 38 хвилині Манчестер Сіті "прийшов до тями" після двох пропущених голів, і здійснив масовану атаку на ворота Шахтаря. Однак все закінчилося прострілом на Жезуса, який перехопив П’ятов. В цей час володіння м’ячем у першому таймі склав 36% на 64% на користь МанСіті. Однак таке володіння не приносило користі команді Пепа Гвардіоли.

 

На 42 хвилині поблизу воріт Андрія П’ятова стався доволі небезпечний момент. Фолден віддав розрізний пас на Жезуза, і бразилець вийшов сам-на-сам з Андрієм П’ятовим. Однак українець зумів вчасно вийти з воріт і в підкаті ногами вибити м’яч. У відповідь Тайсон потужно пробивав з-за меж штрафного майданчика, однак вище воріт, а Факундо Ферейра не зумів як слід обробити м’яч і пробив дуже слабо.

 

10 ударів по воротах, 5 – в площину. МанСіті жодного разу не пробив у площину воріт, лише двічі пробивши в сторону воріт. Виправити статистику ударів у площину воріт Манчестер Сіті розпочав одразу після перерви, коли "городянам" вдалася атака на 30 секунді після поновлення гри. Удар завдавав Лерой Сане в дотик. Ще за мить – захисники заблокували удар Бернарду Сілви, навіс Фолдена впіймав П’ятов.

 

На 52 хвилині Тайсон вкотре пробив вище воріт. У другому таймі Манчестер Сіті зіграв більш впевненіше, створюючи більше небезпечних моментів.

 

За півгодини до закінчення гри Шахтар втратив одного з ключових гравців – Ісмаілі травмувався, і замість нього на поле вийшов Азеведо.

 

На 75 хвилині потужно зі штрафного пробивав Ярослав Ракицький. Однак доволі надійно зіграв Едерсон.

 

Скоротити відставання МанСіті вдалося лише в доданий арбітром час. Богдан Бутко збив у штрафному майданчику Жезуса, і Агуеро реалізував пенальті. Однак це було все, Шахтар переміг і вийшов у 1/8 Ліги чемпіонів. До речі, Фейєнорд забив Наполі та переміг.

 

24tv.ua


07.12.2017 508 0
Коментарі (0)

22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1026
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2417
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2060
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2095
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6372 57
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2388 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

261

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1078

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1117

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1326
23.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

203
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

540
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1999
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26441
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

497
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10400 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7940
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

485
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

345
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

491
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

570
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1513