Ростислав Волошинович: "Сподіваюсь, що вдасться виступати у Прем'єр-лізі"

 

/data/blog/85382/eb57e3f2330fa98798fe05f98fb68cf8.jpg 

 

Зігравши лише кілька поєдинків у складі футбольного клубу "Нива" Ростислав Волошинович став одним із лідерів команди. У Черкасах Ростик відзначився голом, а у нещодавній грі з "Десною" взяв участь у обох переможних голах.

 

Про старт сезону, непрості стосунки із попереднім клубом та плани на майбутнє Ростислав розповів офіційному сайту ФК "Нива".

 

— Ростик, минулий сезон став для тебе дебютним у професійному футболі. Ти відіграв за ФК "Тернопіль" впродовж року і був одним із кращих на полі. Врешті, твій колишній клуб виставив тебе на трансфер. У чому причини такого рішення?

— Відверто кажучи, я ще й досі не можу зрозуміти, чому зі мною так поступили у ФК "Тернопіль". Це була моя перша професійна команда у кар’єрі і я старався віддавати на футбольному полі усі сили, вірно служив "Тернополю" і зачасту навіть жертвував здоров'ям, граючи на уколах із травмами. А по завершенні чемпіонату мені нічого не сказали і лише у інтернеті я побачив, що мене та ще кількох гравців було виставлено на трансфер. Так, як вчинили зі мною — це не вкладається мені в голову і дії ці не піддаються жодній логіці. Хотілося б почути позицію головного тренера ФК "Тернопіль", адже наскільки мені відомо він звинувачував мене у якихось закулісних іграх. Але я, на відміну від Василя Петровича, чесна і вихована людина і не хочу так само поширювати плітки, чи неправдиву інформацію. Водночас, я вдячний цьому тренеру, що дав мені шанс проявити себе у професійному футболі. Скажу чесно, влітку я навіть задумувався покинути професійний рівень і грати на аматорському. Але завдяки підтримці моїх двох рідних братів, один з яких теж займався футболом, я прийняв рішення залишитись і тепер виступаю вже за тернопільську "Ниву".

— Влітку ти перебував на зборах із командою Прем'єр-ліги дніпродзержинською "Сталлю", але закріпитись у команді Володимира Мазяра не зміг. Чому?

— Так, я тренувався зі "Сталлю" і мав розмову із Володимиром Мазяром. Він сказав, що мені поки рано виступати на такому серйозному рівні, але пообіцяв слідкувати за моєю грою. Я сподіваюсь, що рано чи пізно мені вдасться виступати у Прем'єр-лізі.

— Як виник варіант із "Нивою"?

— Спочатку до мене телефонував директор "Ниви" Павло Олексійович Білик, а згодом я мав розмову із головним тренером. Я пообіцяв їм, якщо не пройду у "Сталь", то одразу ж приїду на збори у "Ниву". З командою я провів три дні і одразу ж підписав контракт, про що анітрохи не жалію.

— Старт сезону "Ниві" не вдався — у п’яти матчах лише одне очко і виліт з Кубка України. Як вважаєш, в чому причини цих невдач на початку?

— На мою думку, команда ще не зігралась. Після попереднього сезону у "Ниві" залишилось лише кілька футболістів, а решта — новачки. На полі ще не вдавалося як слід розуміти одне одного. У Охтирці, мабуть, недооцінили свого суперника, вийшли на гру розслабленими. Проте у наступній грі з "Гірником-Спорт" створили масу небезпечних моментів і грали доволі непогано. Мені здається, що команді потрібен час, аби зігратись. Впевненості додає і перша перемога над "Десною" у попередньому турі. Вважаю, що тепер нам буде легше, адже до цього часу на нас дуже тиснув результат. А особливо, коли ми програли дербі ФК "Тернополю". Мені здавалось, що це був кошмарний сон, адже особисто для мене це була надзвичайно важлива гра. Крім цього, велику роль у цьому результаті відіграли суддівські помилки на користь "Тернополя". Гру ми програли, але буде ще матч-відповідь, де ми будемо господарями і постараємося реабілітуватися.

— У найближчу неділю на "Ниву" чекає непростий вояж до Миколаєва. Перед виїздом команда розібрала дві гри миколаївців. Що можеш сказати про цю команду?

— "Миколаїв" у міжсезоння теж фактично зібрав нову команду. І на мою думку, "Нива" повинна здобувати очки у цій грі, чого б це не коштувало. Нам нікуди відступати, бо вже й так втрачено чимало очок. Щодо їхньої гри, то вирізняється своїми діями нападник Берко. Він здорово виконує штрафні удари і загалом є одним з кращих. Нам буде дуже важко у боротьбі з "Миколаєвом". Все ж таки ця команда обіграла у Кубку "Металіст" та зіграла внічию на виїзді із "Геліосом".

— Якщо я не помиляюсь, у минулому сезоні ти забивав у ворота "Миколаєва" на виїзді...

— Так, дійсно я провів гол у Миколаєві, а ФК "Тернопіль" тоді переміг з рахунком 3:1. Це був мій перший та останній гол у футболці муніципального клубу. Чому не вдалося забивати тоді більше — не берусь казати. Тоді ми усі грали на Семенця, який завершував атаки і усі старались віддавати передачі на нього.

— Ти провів у Першій лізі увесь минулий сезон та зіграв кілька матчів у новому році. Як ти вважаєш, рівень чемпіонату виріс?

— На мою думку, попередній чемпіонат був слабшим. Цього року усі команди доволі рівні. Навіть аутсайдер "Авангард", як сказав після гри з ними тренер "Динамо-2" Євтушенко, перебуває не на своєму місці. Тому у цьогорічній Першій лізі грати вкрай не просто. Важко навіть спрогнозувати, які команди будуть аутсайдерами.

— На які позиції у чемпіонаті зможе розраховувати "Нива"?

— На старті сезону у нас був дуже сприятливий календар і я сподівався, що після 5-ти турів ми будемо навіть у трійці. Але склалось по-іншому. Мені б хотілося, щоб ми увійшли хоча б у 8-ку кращих. З тим же "Тернополем" ми йшли довший час на 4-ій позиції, а завершили чемпіонат 11-ми. Тому наші невдачі на старті, ще нічого не означають і команда свої очки набере. Хочеться, щоб ми у кожній грі були однією силою та командою. Було б добре, якби ми мали трохи більше конкуренції у нападі. Мені імпонує гра нашого єдиного форварда Андрія Фаюка, але він ще молодий футболіст. На цю позицію потрібен ще один кваліфікований виконавець, як той же Іващенко з "Десни" з яким "Нива" вела переговори, але він вибрав чернігівську команду.

— Нещодавно ти отримав тренерську ліцензію, яка дозволяє тренувати дитячо-юнацькі та аматорські команди. У майбутньому ти б хотів пов'язати себе із тренерською діяльністю?

— Ще виступаючи за брошнівські "Карпати" президент клубу запропонував мені тренувати дітей. З ними я працював три роки і вдалося досягти чималого успіху. Наша команда серед дітей 2002/03 років народження стала четвертою в Україні. Фінальні змагання тоді відбувалися у Львові. А вже виступаючи за ФК "Тернопіль" мені повідомили про можливість отримання такої тренерської ліцензії і я погодився. Не знаю, як складеться моя кар’єра у майбутньому, але я б хотів працювати дитячим тренером.


30.08.2015 609 0
Коментарі (0)

10.05.2024
Тетяна Дармограй

Хто з військовозобов'язаних може перетинати кордон під час воєнного стану, чи вплине новий закон про мобілізацію на правила перетину, як військовозобов'язані гинуть при спробі нелегально перетнути кордон та як карають порушників кордону, розповідає Фіртка.

10739 1
30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

1784
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

1678
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

2697
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

4535
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

3180

Війна росії проти України змінила наше життя до невпізнаваності, а звірства росіян над українцями змусила багатьох хлопців і дівчат, серед яких чимало християн, взяти до рук зброю і захищати свій народ.  

262

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

1001

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

1401

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

1289
12.05.2024

З кожним днем війни стає дедалі важливіше зберігати емоційну стабільність і свідомо дбати про своє психічне здоров’я.   

1664
07.05.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

1458
03.05.2024

В Івано-Франківську триває передсвятковий ярмарок "Великодній кошик".  

1184
12.05.2024

Про значення неділі журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.  

549
08.05.2024

У цілому 63% українців вважають, що ця Церква має бути повністю забороненою в Україні (у грудні 2022 року — 54%, у травні 2023 року — 66%).  

623
04.05.2024

Великдень - свято, що є одним з найважливіших для віруючих християн.  

1823
30.04.2024

Великий або Страсний четвер — це день, коли Христос понад 2000 років тому на Тайній Вечері з апостолами, своїми священниками, установив Таїнство Святого Причастя, відслуживши першу Божественну Літургію.  

1955 8
12.05.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

20317
13.05.2024

В Україні громадяни переважно змінили свою думку у порівнянні із попередніми роками та вважають, що для країни важливіша демократична система, ніж сильний лідер.    

298
09.05.2024

Верховна Рада 9 травня 2024 року збільшила штрафи за військові правопорушення.  

650 1
05.05.2024

Президент Китаю Сі Цзіньпін у неділю вирушив до Парижа з рідкісним візитом, а його французький колега Еммануель Макрон має намір тиснути спробувати переконати його використати свій вплив на Росію щодо війни в Україні.    

690
30.04.2024

Івано-Франківська міська рада прийняла звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, комітету Верховної Ради України з питань бюджету, щодо спрямування видатків державного бюджету з фінансування політичних партій на ЗСУ.  

1034