РОБОДЕП

  

Корупція, свавілля, безлад, беззаконня, безапеляційний диктат меншості – ну, все як завжди, – інфікували країну вздовж, впоперек і наскрізь. Кожен потенційний рободеп свідомий того, дужче тільки свідомий своєї місії – визволити країну з-під лап звіра! Або звірка, – підземного, чорного,  хтонічного і інфернального.                                                                  

 

А що для цього потрібно, що ти  годен, ро-бику ? Найперше і найголовніше, перелічує потенційний рободеп уже з заздалегідь сталевою фізією безстрашного і героїчного захисника Вітчизни, потрібно… потрібно, курва, обрати мене до Роболементу (Роболямент, влучніше - …лемент - осередок Обраних-! рободепів), позаяк я титульний і титулований, а ще у білій сорочці народився – вишиванці, і тоді я обіцяю вам, що Я-Ми зроблю-зробимо так, шо фіг вас ворог лютий, чужий і зажерливий поранить чи вб’є в своїй рідній, унікальній і УНіВерсальній Крайпорації  – станете суцільними кіборгами, або навіть андроїдами, поки не заржавієте від цілодобових благ гарячої води та  випару  лазень за безцінь – якщо, власне, ви, панство любе, шановне, одягнете Мене і Моїх в обладунки…   Ну то як, дорога і велика НАЦІЄ, титулованих  і …тилованих ? Я так і думав.  Добре є, на раз, два, три – гайда всі повилазили з бункерів, хлопці !                                                                                

 

По-друге…  - ПО-ПЕРШЕ !!!

 

І ось красунчик, діючий рободеп, а коректніше висловитися – функціонуючий,  красно і бравурно чимчикує просторами Роболяменту, сповнений трепетної гордості за своє непробивне body як мінімум на протязі п’яти років; «жизнь, камандір, удалась !» - приспівує він стиха, щоб ніхто, боронь Боже, не вчув, що не «там під Львівським замком», а сміливо і відкрито лишень рецитує священну мантру О-ЛА-ЛА-ТЯГНИ-В-БІК-!                                 

 

Стрілєйте, курва, тепер кіко хочете, мені, як видите, до лямпочки… - трохи болит, але не смертельно, а ви – вважійте, аби не зрикошетило… ви не робо… ви - рабо… пам’ятайте !                                                                                                                               

 

Та щоб про нього воріженьки, злі, довгі і ті, що невдячні  язички, не розповсюджувалися як про  дисфункціональну машину, і аби за кілька років таким робом не  опинитися на смітнику чи поповнити секондні прилавки маркету БУ,  він мусить на сьогоднішній сесії трохи постріляти в зловорожих рободепів та їх неприсутніх тут патриціїв з вищої касти.                        

 

Він виходить на трибуну, у вишиванці поверх броні, сорочці міцнішій і надійнішій за найбільш куленепробивну броню, гаптованій хрестиком, а де-не-де у нього німецьким…,  ходою властивою тільки роботам;  скрипить метал, десь під пахвами, ( змастити конче треба свічкою, пізно метикує);  з-під шолому з дисплейним візуалом звіряє хижацьким поглядом масу хижих рободепів, які готові враз в горлянку йому вчепитися зубами, вивуджує  лазерний пістоль – з рота –  і шоу розпочинається ! Мочить направо-наліво, справа і зліва – помітно більше, все-таки, справа, не зраджує собі –  пануючу зграю РД і опозиційних РД, але не з його команди; громить і сих, і тих звинуваченнями у тому, що вони «пособники і кістяк  мегакорпорації !!!», яка встановила «всеосяжне панування  на терені !!!»; мерщій переходить на  персоналії – це вже подвійний посилений лазер.  

 

Та несподівано отримує удар у відповідь – аж навіть трохи заболіло. Встає солідний, статечний рободеп – сталевий панцир MADE IN DON BAS$TARD виблискує і  тріщить на ньому. Його завчасу підбадьорюють оплесками чи пророкують вже легку звитягу – …і  той ніби скрадливо  якось парирує, що, мовляв, тобі, рободепе жовторотий, не варто так полум’яно  розводитися про ненависну мегакорпорацію, котра всіх і вся приватизувала, бо ти… робе… певно,  ще не повністю забув, хто  тобі пристойно проплатив операцію, після  якої ти постав в оснащеннях непробивного пацана, тому  засунь свій лазер назад і прикуси до крові.., - кров в тебе ще є, ти ще кіборг, а не андроїд… - всмоктав, козаченьку, бравий ?  

 

Таки пробило броню, - гіркотно про себе визнає рободеп на трибуні, - кепське східняки роблять залізо, хрінове – москальня, халявщики.., але нічого страшного – візьму не з бюджету бабло, як оцей обжерливий непролюстрований ілюстрований  неоенкаведист, а у його шефа, хай відшкодують.., і залатаю. Ть ! І каже  колезі: поцілуй мене туди, де мене пробило, ленінцю-сталіністе проклятий !… Розуміє, що дещо знову ляпнув зайвого – баг невеличкий трафив, збій в програмі, – поспішає  реабілітуватися: мене народ поставив ! А тебе – ватага ! Смерть – так смерть, зате на Війні ! Зате за Ідею ! Зате Героєм зроблять ! А якщо – і дуже ймовірно з огляду на розкладки –  ранять, – то вже не посмертно зроблять… і пожаліють люди – хіба не файно, хіба не вигода ?!?

 

Ага, ага, а я Вольтрон – захисник всесвіту.., - усмішливо сопе статечний рободеп і плавно з’їжджає, аби й самому чогось зайвого не ляпнути.., переможно і спокійно всідається, щоб дочитати газету і дограти тетріс у Верту. Йому дозволені будь-які коментарі, навіть легко – сильно  у вухо дати будь-котрому опозиційному рободепові, чому б і ні  – адже він  патрицій і майже патрон,  і кожен там, такий як він, допоки на те НЕ ВОЛЯ, а ДОЛЯ   ЙОГО ВЕЛИЧНОСТІ  ЕЛЕКТРОНІКА - п’ять літ слава йому, на більше не заслужив. Вже чотири, навіть менше… - чєс то страшно принципова курва, чєсно.

 

Час збіг стрімко, гряди і вже підступила  хвилююча і пекуча часина: бути йому-їм знов чи не бути йому-їм знов, й…ї…, – а колись, навпаки, рободеп радів цій миті, неначе сонцю, місяцю і зірочкам на небі !  Тривожні думи його заполонили: ще б пак – було від чого тремтіти, було…

 

Зняв неохоче металеві обладунки рободеп, котрий все менше нагадував «робо» … - а там такий сморід ! такий штин ! – що Стерлінгівські омари у порівнянні з ним – «А ЛИПИ ЦВІТУТЬ, ДУХМЯНІ, ДУХМЯНІ !!!...» 

 

Подався він до фірмочки, де пацани і дєвкі поможуть виліпити з нього знову роболюдину, підберуть новий розмір, фасон – поправився доволі хлопійко – і зодягнуть перед кривим дзеркалом.

 

А там йому прогнозовано запропонували шати із ретроспективи рицар а-ля середньовіччя.  На що «рободеп на волосинці» відреагував гидливо: не хочу я ніяким госпітальєром, шо за госпіталь тут у вас якийсь !?! А вони йому: не госпітальєр.., а –  Князь Київський… – типу Святослав Хоробрий ! Тим паче, це ж протягом останнього  часу у вашому випадку безвідмовно спрацьовувало …  І цього разу, будьте певні !

 

Він почухав потилицю, оповиту сумнівами, і сміло вирік: добро, нехай лицар, нехай ретруха…, але нарід хоче і вперед…  - тому, шановні, давайте мутіть якусь еклєктіку – шоби я виглядав трохи гей би в будущности !  Без проблем, - кивнули йому, - замутимо. Варіант: шолом традиційний, на вершечку з пір’ям, як в античних грецьких і римських вояків, шаблюка в руках, ну а решта… Підходить, - вигукує навперебій вояка і, ледь подумавши, додає: а давайте –  пера скрізь ! Воїн в пір’ї – круто, еге ж !?!  Ну хіба ж не «ф’ючер» ?!? Та можна… – ви ж не «ф’ючерсом» платите, можна. Забацаємо ! Відповіли йому, не здивувавшись.

 

І забацали пацана у пір’ячко, від маківки до п’ятки, а за ним відразу і свиту його – в надії знову на п’ятку, ситу.                                                                                 

А в зловісній мегакорпорації з того несказанно раді: сієш меншого, жнеш більшого. Отакі то справунки в усій нашій  Край-по-рації.

 

 

 

 


20.08.2011 Яв Назар 1453 1
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

667
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

1927 6
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

1131 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

553
24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6902 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

11394 6

Піст – невід’ємна частина християнського  життя, встановлена Богом.

333

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

1081

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

1115

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

1109
29.03.2024

З кожним днем війни стає дедалі важливіше зберігати емоційну стабільність і свідомо дбати про своє психічне здоров’я.   

55
24.03.2024

Нутриціологиня пояснила, чому не можна забороняти собі фастфуд та солодощі. А також порадила, як їх вписати у свій раціон.

282
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

1082
29.03.2024

Старий сидів біля оазису, біля входу в одне близькосхідне місто. До нього підійшов юнак і запитав...

657
25.03.2024

Йдеться про зміни в молитвах «Вірую» («Символ віри»), «Царю Небесний» та митаревій молитві.

753
21.03.2024

Релігійна громада отримала всі дозвільні документи та незабаром розпочне будівництво поруч з Садовим товариством та міським озером.

2948
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4441
29.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18440
29.03.2024

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки розглянув майже 90% законопроєкту про мобілізацію.  

56
26.03.2024

У Верховній Раді зареєстрували проєкт закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за привласнення державних функцій.   

322
22.03.2024

На початку лютого 2024 року замість Валерія Залужного Збройні сили України очолив Олександр Сирський, який до цього командував Сухопутними військами.  

352
17.03.2024

Продовжує зменшуватися кількість тих, хто вважає, що держава виконує свої зобов'язання перед ветеранами російсько-української війни.  

663