Психосоматика: скажіть, що у вас болить, і я скажу, які у вас життєві проблеми

Що вийде, якщо об’єднати медицину і психологію? Цікава річ вийде, скажу я вам! Психосоматика. Це такий напрямок в медицині, який займається впливом наших емоцій, страхів і психологічних блоків на здоров’я. Науково доведено, що наші внутрішні переживання і почуття виливаються у фізичні хвороби.

Одного разу Карина Багдасарова, представниця відомої циркової династії дресирувальників, зізналася, що все життя хотіла бути танцівницею, а батько змусив її працювати на арені. У дорослому віці, коли вона стала розбиратися з собою, то зрозуміла, чому все життя страждала болями в попереку – по суті “робила те, що не хотіла робити”.

Отже, про що можуть розповісти ваші хворі місця?

Голова

Якщо голова часто або постійно болить – це “болять” думки, велика кількість інформації або роздумів з якогось приводу. Головні болі часто бувають у високоінтелектуальних людей, які пригнічують емоції. Ця проблема говорить про занижену самооцінку і страхи, внутрішні закиди за щось і про те, що людина ховає все в собі.

Волосся

Проблеми з волоссям (раннє посивіння, втрата волосся, млявість) – індикатор стресу, безпорадності і відчаю. Волосся, особливо у жінок, – символ життєвої енергії. Проблеми можуть виникати, якщо людина живе в постійній напрузі і страху. А всього лише потрібно – бути собою і вірити в себе. Іноді хвороби волосся можуть виникати як відповідь на велике его, гординю і несвідому образу на Бога.

Шия

Шия з’єднує розум (голову) з почуттями (тілом). Проблеми з шиєю говорять про те, що у вас не ладять один з одним перше і друге. На метафізичному рівні це треба розуміти як міст між духовним і матеріальним. Хвороби шиї говорять про відсутність гнучкості: людина боїться повернутися, щоб почути правду за спиною, ігнорує ситуацію замість того, щоб в ній розібратися. Можна ще при хворий шиї спробувати кивнути ствердно чи негативно помотати головою. Це покаже, в чому у вас труднощі, – говорити “Так” чи “Ні”.

Очі

  • Короткозорість – відсутність далекоглядності, боязнь майбутнього і небажання дивитися далі свого носа.
  • Далекозорість – нездатність жити теперішнім, сьогоднішнім днем. Людина з далекозорістю занадто довго думає, перш ніж зробити те, що необхідно зробити, не може побачити ситуацію в цілому.
  • Дальтонізм – око не сприймає кольорів, бачить все сірим. Говорить про те, що людина не може сприймати радість в житті. Важливо подивитися значення того кольору, який витісняє свідомість.
  • Глаукома – більмо. Людина страждає в сьогоденні з приводу минулого, небажання простити і прийняти минуле.

Зуби

Зуби болять у людей нерішучих і тих, які не приймають рішення. Все вирішують за вас, а ви самі боїтеся, не вмієте аналізувати життєві ситуації. Проблеми з жувальними зубами говорять про те, що ви не можете засвоїти обставини, при цьому верхні бокові зуби відповідають за прийняття рішень, а нижні – за прийняття відповідальності за свої рішення. Зліва – приватне, праворуч – соціальне. Ще є думка, що проблеми з лівою стороною тіла фіксують проблеми в спілкуванні з матір’ю, з правого – з батьком.

Рот

Хвороби ротової порожнини, наприклад, стоматит, пов’язані з образою, що роз’їдає душу. Прикушення язика – покарання себе за балакучість, щік – занепокоєння, приховування своїх таємниць і секретів. Рот пов’язаний з прийняттям нових ідей. Будь-які проблеми в ньому говорять про проблеми саме в цій сфері.

Губи

Губи – відображення нашої чуттєвої природи. Залежно від внутрішніх проблем на них можуть відображатися такі недуги:

  • Тріщини – людина розривається від протилежних почуттів.
  • Кусання губ – самопокарання за проявлену чуттєвість.
  • Герпес – те ж саме, що і кусання губ, але в більш серйозній формі.

Спина

Спина символізує опору життя. Проблеми зі спиною говорять про відсутність моральної підтримки. Людина вважає, що її не люблять, або змушена ховати свою власну любов. Якщо людина втрачає рухливість, значить, вона не може проявляти любов до інших через діяльність. Якщо зліва – то до близьких, якщо справа – то до світу.

Поперек

Поперек – це конфлікт. Почуття провини. Увага прикута до того, що в минулому. Низ спини пов’язаний з матеріальними благами, грішми, партнером, будинком, дітьми, роботою, дипломами тощо. Біль в цій області говорить про те, що людина хоче володіти чимось, щоб відчути себе впевненіше, але не наважується зізнатися в цьому ні собі, ні іншим. В результаті вона змушена робити все самостійно, все звалювати на свою спину.

Суглоби

  • Бурсит – тема пригніченого гніву. Людина прагне до досконалості в усьому, навіть у дрібницях. Вона не дозволяє собі проявляти гнів, і цей гнів накопичується в суглобі.
  • Артрит – думка, що тебе не люблять. Люди, які страждають на артрит, як правило, дуже правильні люди. Для них завжди панує слово “треба”, вони роблять все через себе, буквально ламаючи через коліно. Дуже сильний “внутрішній критик”.
  • Вивихи. Часті вивихи кінцівок говорять про те, що людина занадто дозволяє маніпулювати собою.
  • Проблеми з колінами – упертість, гординя, пригнічений страх і небажання поступатися.

Зайва вага

Якщо у людини тримається зайва вага, то їй слід переглянути свій внутрішній світ. Найчастіше тіло тримає зайве, щоб захиститися від зовнішніх впливів. Людина занадто беззахисна перед соціумом, перед життям в цілому. Іноді говорить про пригнічене прагнення досягти бажаного. Люди із зайвою вагою в дитинстві або підлітковому віці часто переживають багато принижень, глузувань і образ на свою адресу.

Гомілки

Проблеми з гомілками говорять про конфлікти життєвих принципів. Можливо, у вас стався крах ідеалів, а, можливо, ви хочете чогось, що суперечить вашим моральним засадам. Біль в гомілці заважає рухатися вперед, кроком або бігом, тому він пов’язаний з нашим ставленням до майбутнього і нашою здатністю рухатися вперед в життя.

Шлунок

Лікарі підтверджують, що гастрит часто виникає на ґрунті переживань і нервових перенапруг. Проблеми зі шлунком говорять про те, що ви перебуваєте в підвішеному стані, в житті не вистачає визначеності, і місцями вас навіть відвідує почуття безвиході і приреченості. Виразка шлунка говорить про почуття ущербності, страху і незахищеності. З’являється також через роздратування, яке назовні ніяк не випускається. Якби ці люди висловлювалися, то виразки б не було.

Джерело: mamabag.com.ua


28.06.2018 49751 2
Коментарі (2)

Стач 2018.06.30, 01:27

Для члго друкувати такі нісенітниці?

Ірина 2020.05.10, 19:58

Надзвичайно розумні твердження, ніби про мене, щиро дякую

19.03.2024

Сьогодні і роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги

49
24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6475 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

10887 6
25.01.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.  

12159 25
18.01.2024
Тіна Любчик

У п'ятницю, 19 січня, в Івано-Франківському національному медичному університеті відбудуться вибори ректора. На посаду претендують троє працівників вишу: доктор медичних наук Микола Островський, доктор медичних наук Роман Яцишин та кандидат медичних наук Руслан Савчук.  

5803
18.01.2024

Каркасні будинки відрізняються високою міцністю, надійністю і довговічністю, а також відносно недорогі в будівництві. Втім, у 2024 році ціни на будівництво каркасних будинків в Україні, як і на все інше, продовжують зростати.  

3731

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

496

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

758

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

747

У вівторок, 20 лютого, під час зустрічі з виборцями Дональд Трамп зробив комплімент на адресу росії: «Вони перемогли Гітлера. Вони перемогли Наполеона. Це воєнна машина». Розглянемо, що за цим стоїть.

1059
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

422
12.03.2024

Популярний дієтолог Майкл Мослі назвав п'ять груп продуктів, які варто включити до свого раціону для схуднення.

457
08.03.2024

Фізіологічно їжа потрібна людині для підтримки життєдіяльності, проте у декого ці межі стерті, тому ці люди їдять не лише, коли голоді, а й коли знервовані, засмучені або перезбуджені.  

541
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4086
10.03.2024

Дитина приходить до місця, якого не знає і не розуміє. Чому мама каже мовчати? Чому тато не дозволяє бігати? Чому світять свічки та багато квітів?

11624
05.03.2024

Два досвідчених і дуже майстерних шахових гравців сіли за дошку з чорно-білими клітинами і розставили на ній свої війська.

6649
01.03.2024

"Чернецтво завжди є віддзеркаленням суспільства. Люди хочуть, щоб були добрі монахи, гарно поводилися. Але середовище теж формує людину", - ділиться монах. 

1150
19.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18050
17.03.2024

Продовжує зменшуватися кількість тих, хто вважає, що держава виконує свої зобов'язання перед ветеранами російсько-української війни.  

303
12.03.2024

Президент Володимир Зеленський 7 березня погодив кандидатуру ексголовнокомандувача Збройних Сил Валерія Залужного на посаду посла України у Великій Британії.   

404
07.03.2024

На думку комісії, президент має виконувати свої повноваження до вступу на посаду наступника. А вибори президента мають бути призначені упродовж 30 днів після завершення воєнного стану.   

692
04.03.2024

Серед тих, хто довіряє президенту Володимиру Зеленському, підтримують зовнішню політику влади 82%, тоді як серед тих, хто не довіряє — 41%.

812