Прокуратура: Проблема розміщення несанкціонованих сміттєзвалищ на території Івано-Франківська, сьогодні є однією з найактуальніших

 

Впродовж поточного року за фактами незаконного розміщення сміттєзвалищ на територіях окремих сільських рад та міста Івано-Франківська прокуратурою області порушено 5 кримінальних справ.

 

Внесено 40 документів прокурорського реагування, якими зобов’язано органи місцевого самоврядування притягнути до відповідальності 54 посадові особи з вини яких були допущені порушення.

 

Серед них 16 головних лікарів міськрайонних лікарень, які на територіях лікувальних закладів створили сміттєзвалища. Окремі питання з цього приводу у правоохоронців є і до санстанції та державної екологічної інспекції.

 

Посадові особи цих контролюючих органів не належно здійснюють нагляд в сфері поводження з відходами. Крім того, прокуратурою виявлено факти неналежного забезпечення державного ветеринарно-санітарного нагляду в роботі управління ветеринарного медицини в області.

 

Проблема розміщення несанкціонованих сміттєзвалищ на території Івано-Франківська, сьогодні є однією з актуальних в роботі правоохоронних органів. Прокуратурою міста не припиняються перевірки в даній сфері. Адже через порушення природоохоронного законодавства навколишньому природному середовищу, державним та громадським інтересам спричиняються тяжкі наслідки.

 

Так майже у 7 млн. гривень оцінюється шкода, зумовлена забрудненням і засміченням земельної ділянки в районі вулиць Галицької – Ю. Целевича, що у м. Івано-Франківську. Після ретельної перевірки прокуратура встановила, що це звалище відходів утворилося внаслідок байдужості службових осіб Івано-Франківської міської ради, комунального підприємства «Муніципальна інспекція з благоустрою» та комунального підприємства «Івано-Франківськводоекотехпром». За фактом службової недбалості посадовців прокуратурою була порушена кримінальна справа та направлена до суду.

 

Сьогодні винних осіб засуджено. Крім того прокурором міста Івано-Франківська порушено кримінальну справу щодо службових осіб комунального підприємства «Муніципальна інспекція з благоустрою» та комунального підприємства ВАТ «Будівельно-монтажна фірма «Івано-Франківськбуд». Дії цих зловмисників завдали шкоди на більш ніж 1, 2 млн. грн.

 

Винний посадовець теж засуджений.

 

Враховуючи актуальність даного питання, стан дотримання на території області законодавства про відходи неодноразово був предметом розгляду на міжвідомчій нараді, на якій прокуратура спільно з керівниками органів державного контролю та виконавчої влади розробили нові заходи по виявленню порушень у даній сфері.

 

 

Читайте також:

Таємничі сміттєзвалища в Івано-Франківську (фото)


23.09.2012 2307 3
Коментарі (3)

999 2012.09.23, 20:54
Що вони перевіряють, нехай зайдуть на територію АТП 0928, там таке незаконне звалище, що всі інші заховаються. Але там "все схоплено". Дякуючи Фіртці, що опублікувала про незаконні звалища, хоч другу половину потім вилучили. А Малакаву всю статтю з фото заставили прибрати. Всі інші сайти і наші "чесні" газети з "чесними" журналістами куплені Гасімовим і Онуфріївим.
999 2012.09.23, 20:59
...Але відповідь очевидна. Власниками АТП є всім відомі в місті підприємці-депутати від «Фронту змін» Гасімов і К, а прикривають це все не менш відомі в місті депутати з «Свободівської» фракції на чолі з Онуфрієвим. Адже не може бути, що цього ніхто не знає! На кожній нараді в мера чути, що АТП не справляється з вивозом сміття і тому щоб показати видимість роботи і щоб зекономити, замість того, щоб везти сміття на звалище завозять його на свою територію, вірніше нашу, громадську, тому, що АТП на 51% є комунальним, тобто нашим! А може це не економія коштів а просто відмивання коштів на вибори для своїх висуванців, про що всі говорять? Питань дуже багато, але хто дасть на них відповідь і чи дасть її? В нас дуже багато принципових журналістів. Тому до них прохання, висвітлити цю тему і тримати в полі зору. Дуже вже хочеться знати як мінімум хто і за які гроші це все буде ліквідовувати і хто за це буде відповідати. Запити по цьому поводу будуть вислані також в Генеральну прокуратуру та відповідні міністерства.
999 2012.09.23, 21:01
Міські «Оазиси» п.Гасімова Не багато залишилось в нашому місті зелених зон відпочинку. Це найбільше відчувається коли на вулиці 30-ти градусна спека і ти шукаєш хоч якийсь оазис зелені. Отак одного разу, повертаючись з річки, на очі потрапив такий «оазис». Чому слово «оазис» в цьому випадку в дужках, читач зрозуміє, коли подивиться фотографії. З дамби Бистриці Солотвинської все дійсно виглядає дуже чудово, але коли зайшов в цей ліс, то просто дух перехопило… Виявляється, що майже в самому центрі міста, на території напевно більше гектара розташоване справжнє сміттєзвалище. Ні-ні, ви все добре прочитали – СМІТТЄЗВАЛИЩЕ. Тобто розмови про те, що в нас тільке одне сміттєзвалище в Рибному, і воно переповнене, брехня. Є ще багато інших, менш відомих, або взагалі втаємничених, що по таємничості перевершує стратегічні об’єкти нашої держави. Розташований цей таємний об’єкт, також на території не менш таємного підприємства яке має дуже всім відому назву і зветься воно…, правильно, ПрАТ «АТП-0928». Цей «стратегічний» об’єкт навіть з супутника видно. Для екстемалів, які хочуть відвідати «об’єкт» - вул. Максимовича, 11, але вхід з двору, від вул. Надрічної (пам’ятайте – там вам не завжди будуть раді). Виникає законне запитання, чому мене, як підприємця, всім відомий в місті пан С.Кукула оштрафував на 1700 грн. за те, що біля входу в офіс не було сміттєвої урни, а проти підприємства яке перетворило гектари, можна сказати золотої міської землі на смітник не вживаються ніякі заходи, адже шкода яку завдали за засмічення землі може сягати мільйони гривень. А якщо почав з цього сміття виділятися фільтрат, який може попасти в підземні води? Куди дивиться природоохоронна прокуратура, екологічна інспекція і взагалі правоохоронні органи??? Тут напевно можна було б ставити не три знаки запитання а сотню.
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1073
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2448
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2073
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2111
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6415 57
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2407 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

279

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1099

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1134

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1344
23.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

220
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

554
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

2015
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26456
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

513
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10416 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7954
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

498
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

359
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

512
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

584
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1530