Продукти, які варто їсти в правильний час

 

/data/blog/108255/e037a8b3dc52ae5efae8ce3c860ac60c.jpg

 

У наш час тема здорового способу життя стає все більш популярною в Україні та у всьому світі. Але для того, щоби тримати своє тіло в тонусі, потрібно не лише відмовитись від шкідливих звичок та регулярно займатись фізичними вправами, а й відповідно дотримуватись здорового харчування.

Якщо ви хочете, щоб ваш організм працював стабільно, вам потрібно дотримуватись правил правильного харчування. Але мало хто знає, що варто враховувати не лише набір страв і їхню кількість, а й відповідний час доби для споживання. Це робиться тому, що деякі продукти втрачають свої поживні властивості, якщо з'їсти їх не в слушний час!

Хочете знати, коли краще їсти яблука, сир, домашній сир, м'ясо, солодощі та багато іншого? Ми підготувати для вас список здорових продуктів та розкажемо коли їх найкраще їсти, щоб від них було максимум користі.

М'ясо

Правильно: М'ясо є одним з найцінніших джерел білка тваринного походження. Вміщує велику кількість заліза, яке наповнює клітини киснем, що в стою чергу підвищує витривалість, покращує роботу мозку, стимулює захисні сили організму. Найкраще споживати м'ясо на обід.

Неправильно: М'ясо на вечерю - не найкращий варіант. Для його перетравлення потрібно приблизно 5 годин, а вживання його перед сном викличе негативні процеси у вашому кишечнику. Для вечері доцільніше обрати рибу, овочі або морепродукти.
 

 
 

Темний шоколад

Правильно: Цей продукт викликає чимало суперечок, які стосуються його користі та шкідливості. Проте дієтологи стверджують, що з'ївши декілька шматочків гіркого темного шоколаду, ваш організм отримає ударну дозу антиоксидантів, які покращать роботу серця та навіть уповільнять старіння. Найкращий період, щоб ласувати шоколадом, - під час сніданку.

Неправильно: Якщо ви вживатимете більше 25 грам темного шоколаду вдень, тоді організм буде переробляти всі надлишкові елементи в жир.
 

 
 

Яблука

Правильно: Шкірка яблука містить велику кількість пектину, який покращує роботу шлунково-кишкового тракту та усуває канцерогени. Найкраще їсти яблука зранку, або як перекус між основними прийомами їжі.

Неправильно: Якщо вранішнє яблуко, піде вам на користь, то ввечері від нього краще відмовитись. Адже пектини можуть спровокувати підвищену кислотність в шлунку, здуття та дискомфорт.
 

 
 

Горіхи

Правильно: Горіхи є досить калорійним продуктом. Все через великий вміст поліненасичених жирних кислот омега-3, які засвоюються найкраще в стані спокою. Вони підтримують в тонусі кровоносні судини, покращують роботу бронхів та нормалізують кров’яний тиск. Краще їх вживати, як полуденок.

Неправильно: Горіхи в раціоні в другій половині дня можуть сприяти набору зайвої ваги.
 

 
 

Домашній сир

Правильно: Сир чудово підходить для сніданку та обіду. Він покращує роботу травної системи і прекрасно засвоюється організмом, не обтяжуючи шлунок.

Неправильно: А ось на вечерю його їсти не варто. Не створюйте собі зайвий дискомфорт перед сном. До речі, молочні продукти мають властивість провокувати запалення і загострення хронічних захворювань під час сну.
 

 
 

Апельсини

Правильно: Апельсини після обіду активізують роботу шлунково-кишкового тракту, мають тонізуючий ефект та заспокоюють обмін речовин.

Неправильно: Але вживання апельсинів натще може викликати алергію, розлади шлунку та сприяти розвитку гастриту.
 

 
 

Гречка

Правильно: У склад гречки входять складні вуглеводи, для засвоєння яких організм витрачає накопичені ресурси, що призводить до втрати зайвих кілограмів. Тому рекомендовано вживатии гречку на обід.

Неправильно: Ввечері робота травної системи уповільнюється, тому якщо ви вирішите повечеряти гречкою, ваш організм просто не зможе перетравити такий вуглеводний продукт.
 

 
 

Рис

Правильно: Всім відомо, що вуглеводи гарантують бадьорість та енергію надовго. Якщо ви ведете активний спосіб життя, то їжте рис на обід. І сміливо вирушайте у своїх справах.

Неправильно: Багато хто вважає, що рис - це ідеальний дієтичний продукт. Але він дуже калорійний. Тому, якщо на вечерю ви хочете саме рис, то замість білого зваріть дикий.
 

 
 

Бобові

Правильно: Бобові краще вживати на вечерю. Вони нормалізують роботу травної системи, знижують рівень холестерину в крові та роблять сон міцнішим. Тому кращої їжі для вечора і не придумаєш.

Неправильно: А ось в першій половині дня від вживання цього продукту краще утриматися. Бобові можуть викликати метеоризм, а також після них ще довгого не приходить відчуття ситості.
 

 
 

Макарони

Правильно: Макарони з твердих сортів пшениці місять клітковину, яка сприяє очищенню організму від токсинів та шлаків. Найкраще макаронні вироби вживати в першій полонині дня.

Неправильно: Як правило, макарони є гарніром до м’ясних страв, що робить їх надто калорійними. Тому, не варто вживати їх на вечерю, а краще віддати перевагу дієтичним або низькокалорійним продуктам.
 

 
 

Банани

Правильно: Банани просто незамінні, якщо ви займаєтеся спортом. Це і відмінне джерело енергії перед тренуванням, і прекрасний спосіб закрити "вуглеводне вікно" після занять. А ще вони сприяють виробленню ендорфінів, піднімаючи настрій і заспокоюючи нервову систему, позбавляють печії. Але їсти банани все ж краще в першій половині дня.

Неправильно: Банани на ніч - це не найкраща ідея. По-перше, вони мають таку ж властивість, як і молочні продукти, провокувати запалення. По-друге, вони все-таки досить калорійні, і потрібно знати міру. По-третє, вони виділяють велику кількість слизу, який може порушити травну систему.
 

 
 

Кабачки

Правильно: Кабачки багаті великим вмістом клітковини, яка прекрасно очищає кишечник, навіть якщо у вас був ситний обід.

Неправильно: Зранку наше тіло відчуває нестачу води, а кабачок сприяє швидкому виведенню вологи з організму. Тому вживаючи цей продукт вранці, ви можете спровокувати обезводнення.
 

 
 

Помідори

Правильно: Органічні кислоти, які містяться в помідорах, приймають активну участь у процесі травлення і активізують роботу шлункової та підшлункової залози. Тому найкориснішим буде вживати цей продукт зранку.

Неправильно: Щавлева кислота, яка в значній кількості міститься в помідорах, погано впливає на водно-сольовий обмін, і якщо вживати помідори ввечері це може спричинити набряки.
 

 
 

Картопля

Правильно: Картопляний крохмаль знижує кількість "поганого" холестерину в крові і печінці, а сама картопля багата мінеральними речовинами, які підтримують організм. Тому внесіть у свій раціон невелику кількість страв з картоплі у першій половині дня.

Неправильно: Калорійність картоплі в 2-3 рази вища, ніж в інших овочів, тому після обіду вживання цього продукту варто обмежити.
 

 
 

Сир

Правильно: Сніданок обов'язково повинен включати в себе кілька скибочок сиру. Це смачно, поживно і корисно. У сирі дуже багато вітамінів і мінералів, а ще він чудово заряджає енергією.

Неправильно: У другій половині дня радимо від сиру утриматися. По-перше, це молочний продукт, а чим це загрожує, ми вже розповіли вище. По-друге, сир калорійний, і такий пізній його прийом може призвести до набору зайвої ваги.
 

 
 

Солодощі

Правильно: Звичайно, солодке не є зовсім корисним продуктом, але іноді ним себе можна порадувати. До речі, іноді - це вранці. В цей час доби інсулін в крові й так високий, тому солодощі не призведуть до його різкого стрибка.

Неправильно: В будь-який інший час від солодкого краще утриматися. Це не так вже й складно. І корисно. Адже навіть відносно нешкідливі солодощі, такі як зефір, пастила і мармелад, не найсприятливішим чином впливають на фігуру, імунітет і самопочуття.

 

uamodna.com


05.06.2016 23128 0
Коментарі (0)

10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

1958
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1859
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1854
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5485 46
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2151 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1508

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

742

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

795

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

996

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

1003
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1767
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3678
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10255
17.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26145
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10181 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7711
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

896
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

204
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

261
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

378
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1275
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

882