«Прикарпаття» драматично програє в Луцьку, проте не втрачає лідерство у Першій лізі (відео)

Волинь стартувала з одним очком у двох стартових турах (поразка в Краматорську, нічия ву Львові – при тому, що в обох випадках саме лучани вели в рахунку), а от Прикарпаття готується прийняти шість очок (після перемоги в Минаї – технічна перемога над Авангардом за «нелегальну заміну» у краматорців за рахунку 2:2).

Тим не менш, «хрестоносці» – одні з фаворитів сезону, а прикарпатці мають скромніше завдання потрапити в п’ятірку найкращих, та й про те фахівці кажуть – занадто суворе й вимогливе, пише Фіртка з посиланням на Sport Arena.

Але так вийшло, що цей матч подарував драматургію й змусив задуматися, а чи все зробило керівництво луцького клубу, щоб Волинь справді претендувала на підвищення в класі? Чи достатньо посилилася команда, в той час, як конкуренти брали гравців із УПЛ, легіонерів, статусних зірок для цього рівня?

Почнемо з того, що Луцьк приймав Прикарпаття за порожніх трибун (відгомін скандалу в плей-офф з Карпатами – найвірніші фани давали себе чути з-за меж стадіону), зате повернувся після дискваліфікації на тренерську лаву головний тренер Тлумак, а на фланг оборони – найдосвідчений Сімінін, а також дебютував супер-ветеран Михалик. Гості, яких очолює ексзахисник Динамо, Шахтаря й Волині Ковалюк, виставили досить очікуваний склад. Такий штрих: Конкольняк починає сезон ліворуч у захисті, а його місце вище по флангу займає Януш. Новачок Семотюк із Кузьминим, зазвичай, розміщуються над чистим опорником Борисевичем.

 Перший тайм
А гра-то, загалом, давалася лучанам – єдиний «дзвіночок» у дебюті це був віддалений штрафний від Конкольняка, в іншому ж господарі комбінували й атакували. То Хагназарі розривав редут суперників, але удар блокувався. То Пономар виривався прямо на воротаря, й у цьому моменті вже Піцан відверто врятував гостей. То Борисевич перед самим ударом «обеззброїв» Бартуловича. То Кожанов програв вихід віч-на-віч голкіперу.

Перелічені моменти – це суто дебютний відрізок, десь до 15-ї хвилини. Реалізуй їх Волинь – мова б ішла про розгром уже в першому таймі. Натомість, підопічні Тлумака не пішли простим шляхом, а створили таку драматургію матчу, що фани, які сумно стояли обабіч огорожі стадіону, пережили весь спектр емоцій за ці 90 хвилин. Почалося все з невдалого штрафного Конкольняка – м’яч відскочив на лінію карного майданчика, звідки Оринчак мітив у куточок, але Неділько парирував на кутовий. Доки надавали допомогу гравцям, які зазнали пошкоджень у цій рубанині, доки готувався корнер – увага приспалася. Кутовий був невдалим, але на правому фланзі лівоногий Конкольняк встиг на відскок і навісив, а форвард Барчук у падінні відправив м’яча в сітку з близької відстані – 0:1. Не побоявся навіть болісного удару, після якого довелося просити медичної допомоги! Другий гол у трьох матчах.

Пішла відкрита гра – то Барчук після пасу Кузьмина махнув поруч із дев’яткою, то Сіаваш видряпав м’яча й опинився перед воротарем, але не зміг його переграти. А поки волиняни намагалися відігратися, прикарпатці подвоїли свою перевагу. Навіс Конкольняка зі штрафного з правого флангу головою замкнув Кузьмин, підсікши під дальню стійку – 0:2. От так от! А згадаймо – був же ще момент, коли Барчук у боротьбі з Болденковим небезпідставно розраховував на пенальті!..

Другий тайм
Рятувати матч Тлумак кинув Волошиновича, а Ковалюк вимушено замінив центрфорварда. І вже відразу після відпочинку Конкольняк прямим ударом зі штрафного змусив Неділька парирувати м’яч у кидку. Треба було рятувати матч, і тренерський штаб Волині зважився на небанальний крок – замість Непляха, який грав у центрі поля, він випустив іншого номінального захисника – Горопевшека. Причому, словенець побіг в атаку! І треба ж такого – вже за дві хвилини перевернув гру з ніг на голову!

Пішла довга передача від Михалика, Міха виграв верхову боротьбу в Бочкура й скинув у карний майданчик, а там Кожанов у боротьбі з суперниками з лівої пробив точно в ціль – 1:2! Допоки сонце сяє, надія є! Куражу, який здобули волиняни після цього, важко досягти навіть криком під час перерви в роздягальнях. Мотор запрацював, пішли атаки. І ось Михалик перевів на Сімініна, той навісив, а Горопевшек – «ерзац-форвард» Любарта – головою зрівняв рахунок! 2:2! П’ять хвилин на полі! Двоє суперників посипалися, як від ефекту доміно…

А ще за кілька хвилин пішов і третій гол. Горопевшек цього разу був у глибині, на нього відволіклися суперники, а Бартулович тим часом дав на розріз на Кожанова, який, опинившись перед воротарем, просто привів вирок у виконання – 3:2. Ситуація перевернулася з ніг на голову, і тут виявилося те, про що ми давно говорили – кадровий потенціал (а, відповідно, й резерв) у волинян один із найкращих (дехто думає – найкращий) у лізі. Як наслідок, вони в кінцівці не лише зберегли камбечний результат, а й могли забивати ще – Сіаваш, який перед заміною кілька разів «вибухав» гостротою, все ж залишив поле без гола.

Яскрава вольова перемога порадувала, але все ж залишила багато запитань – передовсім, по обороні Волині й вічній проблемі центрфорварда. В минулому сезоні награвався Карпенко, зганявся в запас Козьбан. Тепер під прес потрапив уже Пономар. Ставиться попереду вінгер Волошинович. А виявляється, що провідний центрфорвард – це захисник Горопевшек!? Але переможців не судять – принаймні, цього тижня. Вольова перемога «за закритими дверима» дає чотири очка лучанам після трьох турів. Прикарпаття має чотири, а після вступання в силу рішення КДК отримає шість. Досить, якщо чесно, непогано.


Чемпіонат України. Перша ліга. 3 тур
«Волинь» (Луцьк) - «Прикарпаття» (Івано-Франківськ) - 3:2 (0:2)
Голи: Кожанов (64, 68), Горопевшек (65) - Барчук (38), Кузьмин (45+3).

Волинь: Неділько, Сімінін, Михалик, Болденков, Цюпа, Курко, Неплях (Горопевшек, 61), Кожанов (Мельничук, 90), Хагназарі (Чачуа, 74), Бартуловіч, Пономар (Волошинович, 46).
Прикарпаття: Піцан, Бойко, Бочкур, Француз, Конкольняк, Борисевич, Оринчак, Семотюк (Цюцюра, 61), Кузьмин (Дитко, 72), Януш, Барчук (Худобяк, 46).
Попередження: Пономар (13), Волошинович (46) - Бочкур (17), Француз (26).

10 серпня. 19:00. Луцьк, стадіон "Авангард". Без глядачів. +24 С
Арбітр: К.Заброда (Київ). Асистенти арбітра: В.Дорошенко (Житомир), М.Близнюк (Харків).
4-й арбітр: В.Подригуля (Луцьк). Спостерігач арбітражу: А.Валенко (Львів).


Володимир КОВАЛЮК, головний тренер "Прикарпаття":

- Можна футбол перенести в площину боксу – один нокдаун, другий нокдаун і – нокаут. 2:0 команда виграє на виїзді, і я хлопців просив у перерві, щоб тільки вони не дали слабинку та тримали таку оборону, як у першому таймі… Але, бачите, за три хвилини ми пропустили три голи, тому – є над чим працювати. Якщо чесно, я засмучений, але ми будемо рухатися вперед та робити висновки.

Ми знали з ким ми граємо, знали, які завдання ставить луцька «Волинь», і якщо взяти виконавців – вони пограли у Прем’єр-лізі, і я з багатьма із них знайомий. Я п’ять років пограв у «Волині», і хотілося показати свою команду, бійцівську – і, по суті, нам це вдавалося! Хотів би похвалити нашого воротаря і вашого – вони відстояли дуже добре, повиручали.

Мені сподобалося те, що «Волинь» не опустила руки при 0:2, ми ледь не забили третій гол на початку другого тайму зі штрафного. Конкольняк пробив непогано, і гра могла закінчитися, а так – що є, те є…

Фотогалерея


11.08.2019 1634
Коментарі ()

10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

1974
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1871
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1865
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5539 49
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2160 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1517

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

752

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

805

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1010

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

1010
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1778
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3689
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10265
17.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26160
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10195 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7721
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

909
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

226
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

272
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

392
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1290
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

893