Прикарпатський втікач Ободянський у Фейсбуці розповів про Росію, патріотизм, родину і журналістів (фото)

 

/data/blog/80038/b3229af8a043ac3e8f97ccc006af7e08.jpg

 

Як писала Фіртка, Радник голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації з питань освіти Ярослав Ободянський втік до Росії і попросив там політичного притулку.

 

Щойно на його сторінці Ободянського у Фейсбуці з`явився пост російською мовою, нібито від його імені, в якому пояснюється мотиви такого вчинку.

 

Публікуємо текст повністю ( з перекладом на українську):

 

"Для багатьох мій вчинок виявився, м'яко кажучи, незрозумілим. Мало хто пробував що щось аналізувати, більшість обурювалося. Я не шукаю собі виправдань. І все таки є кілька питань, які залишилися без відповіді. Не впевнений, що вони задовольнять шановну публіку, але все таки.

Чому Росія?
Не здивую, що будь-яка інформація озвучена мною в медіа просторі Європи, розчинилася б у потоці текстів про Грецію, африканських біженців, ІГІЛ і другом. Насправді Європі Україна цікава тільки як карта в геополітичному пасьянсі. Росія, за різними, причин: потік біженців, санкції, родинні зв'язки і інше, в першу чергу, зацікавлена ​​в нормалізації ситуації в Україні. Тому її медіа майданчик, навіть якщо упустити всі можливі маніпуляційні ходи, тут відкрита, а інформація не загубиться. Розумію, в сформованій ситуації не найпопулярніший варіант, але іншого, ефективнішого, не було. Посил був простий - припиніть війну, домовтеся і все вийде.

Про сім'ю.
З боку все виглядає однозначно: виїхав і кинув. Не все так просто. По перше, я дуже дорожу своєю сім'єю (з дружиною 9 років разом). По друге, вони нічого не знали про моє рішення, та і немає чого, до них адже першим прийдуть з розпитуваннями, а так вони не в курсі. В третє, я роблю все, що б якомога швидше з'явилася можливість бути знову всім разом там, де буде безпечно і для цього мені не треба якихось ексклюзивних умов, від тієї ж Росії. І останнє, якби всю інформацію про ситуацію в Україні я озвучив там, то в кращому випадку просто втратив би все, а в гіршому повторив би долю Коцаби, а так у мене є можливість бути знову з ними. На жаль на це піде якийсь час.

Про патріотизм.
Не буду говорити про себе. Три історії почуті мною особисто. Перша, мати і син з Маріуполя. Виїхали до Росії. Він за програмою, за державні гроші РФ, спрямований в Саратовську область, вона зараз повертається за невісткою та онуками. Причина: війна і повна відсутність роботи. Раніше безробіття в Маріуполі була долею ледарів і п'яниць. Всі ходили на референдум і хотіли просто більших прав для регіону, але ніхто і не думав про відділення, хотіли одного: повага до своїх цінностей, ростити дітей, жити у своїй державі. Друга, сім'я підприємців з Макіївки. Чоловік, дружина, двоє дітей. У 2013 купили власний будинок в центрі міста, облаштували, виховували дітей. Дочка неодноразово брала участі в олімпіадах з математики. Почалося АТО, пожили в підвалі, менший син зірвав психіку. Всі кинули поїхали. Рік в Росії. Ніколи не думали про сепаратизм, хотіли простого людського щастя в своїй країні. Третя. Дід. Станиця Луганська. Рідну дочку під час боїв розірвало снарядом. Поїхав на батьківщину батька в Хабаровський край. Ніколи не думав про зміну громадянства, у Станиці на кладовищі залишилися дочка, батько і мати. Ніхто з них не хотів іншої країни.

Про волонтерів і почесного консула Угорщини.
Казав, але повторю: якби не волонтери, які повністю замінили собою держава, то ні на Сході, ні на Заході не було б нічого. Страшно інше, коли люди-прилипали, з чітким бізнес-планом в голові і бажанням увійти у владу на чужих плечах, орудують як шакали, дискредитуючи всіх і вся, але самі залишаються у виграші. Для таких війна просто подарунок долі і вони всіма силами хочуть продовження. Якщо врахувати той факт, що вибори до місцевих рад пройдуть після адміністративно-територіальної реформи, то маємо всі передумови до створення "удільних князівств" новими елітами. А це може розірвати Україну на частини швидше ніж будь сепаратизм. Не хочеться співати дифірамби Вишиванюку (молодшого), але коротко; скільки зробив він, видавивши з угорців і власних кишень, мало хто подужає. Згоден, буде потім стригти купони, а й банк сплачує відсотки, якщо несеш йому свої гроші. Його менеджмент на рівні, а питань немає тільки до того, хто нічого не робить.

Про журналістів та інтернеті.
Інтернет велика сила і кращий друг журналіста. Не встиг один написати, не розібравшись, як все швиденько перепостили і ось: ти вже вбивця. Спасибі начальнику УВС області, що роз'яснив що є що.

І на останок.
Легко міркувати про когось або про щось, не будучи на його місці. Думаю мав право дати деякі коментарі, як людина, яка багато втратив, що б просто сказати: давайте будувати, а не ламати, давайте домовлятися, а не стріляти. Нехай наша країна буде сильною і процвітаючою, а такий сусід і партнер викликає як повага так і бажання з ним працювати.

PS. Чому російською, впевнений так просто більше людей прочитає".

 

 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Шкутов: Кримінальне провадження розпочате за фактом зникнення Ободянського (відео)

Голова ІФ ОДА про радника-втікача Ободянського: Він, вибачте, як заєць стрибнув в конюшину і починає кричати, що в нас все погано

Радник голови ІФ ОДА втік до Росії та попросив політичного притулку?

Екс-радник голови ІФ ОДА, який втік до Росії, розшукується за умисне вбивство

Родичі Ярослава Ободянського кажуть, що не бачили його вже більше 3-х тижнів


24.06.2015 585 0
Коментарі (0)

22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1370
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2647
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2177
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2249
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6774 60
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2529 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

416

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1245

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1352

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1498
26.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

366
23.04.2024

У 2024 році Великий піст почався 18 березня та закінчиться 4 травня. Святкування Великодня у християн припадає на 5 травня.  

229
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

640
26.04.2024

Чому Великдень є одним з найважливіших християнських свят та що він означає для сьогодення, зокрема для українців, які третій рік поспіль відзначатимуть цей день під час повномасштабної війни?  

128
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26597
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

607
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10532 1
26.04.2024

Культура визначає все. Освіти може і не бути. Школи російської не було ніде. Втім, ми підспівували російські пісні, дивилися російські серіали й тому подібне, пояснює директорка.

135
26.04.2024

З твердженням, що часто думка простих людей важливіша, ніж думка професійних політиків та експертів, повністю погодилися або скоріше погодилися 48% опитаних. Не згодні з таким твердженням лише 1/5 респондентів.

159
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

470
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

621
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

685