Прикарпатська преса про багатобрехневу забудову, день у візку, ностальгію за футболом та ТОП5 найдорожчих авто Франківська

 

Огляд прикарпатської преси за період із 21-28 квітня 2016 року.

 

РЕПОРТЕР

Липень несе проблеми Минулого тижня в Івано-Франківську вдруге відбувся круглий стіл, учасники якого обговорили зміни  в управлінні будинками. Адже 1 липня, все ближче, а питань не менше.

 

Торговців просять з тротуару Івано-Франківськ давно заполонила стихійна торгівля. На тротуарах продають усе – від молока та яєць до вживаних речей. Дехто з мешканців то купує, а дехто жаліється, що не пройти вулицями. У торговців свій аргумент – мовляв, це єдиний їхній заробіток, який дає вижити. Міська влада стверджує, що стихійну торгівлю викорінить, а продавців зажене на об лаштовані ринки. Як думаєте це реально?

 

День у візку Минулої п’ятниці в Івано-Франківську організували трохи піарну, але направду потрібну акцію – мер Руслан Марцінків і його заступники проїхалися центром на інвалідних візках. Хотіли відчути, з якими проблемами щодня стикаються віз очники. Посідали у візки на Вічевому майдані, за годину проїхалися до Білого дому, встали та й пішли кожен у своїх справах. А «Репортер» поїхав далі…

 

Ровери не зникають Два роки тому четверо франківців створили унікальний для України ресурс – «backmy.bike”. Якщо зовсім просто – електронну базу крадених велосипедів. Сайт корисний для тих,  у кого поцупили ровер або хто планує  купити його з рук і хоче знати, чи не крадений.

 

ГАЛИЦЬКИЙ КОРЕСПОНДЕНТ

 

Багатобрехнева забудова В Івано-Франківську із новою силою розпочалася боротьба громади проти забудови зелених зон біля міського озера, зокрема земельної ділянки в районі вулиці Ленкавського. Минулого року люди виграли суд проти депутата міськради Ріяфета Гасимова і скандальну забудову вдалося зупинити, але цьогоріч незаконне будівництво на цьому ж місці взявся продовжувати підрядник Гасимова, директор будівельної компанії «Вамбуд» Микола ковальчук – тепер у статусі депутата міської ради. Може, Ковальчук сподівається, що депутатство посприяє його особистому збагаченню в обхід закону?

 

 

Газу знайшли альтернативу Незабаром мікрорайон Пасічна відключать від російського газу і переведуть на альтернативне паливо. Мер вважає,що таким чином місто зекономить грощі і не буде давати заробити на собі окупантам.

 

 

ТОП-15 найцікавіших місць Рогатинщини Рогатинщина – це не тільки батьківщина Насті Лісовської, дружини Сулеймана Пишного, а й земля, багата на пам’ятки сакральної культури та сучасні туристичні  атракції.

 

 

Ностальгія за футболом В Івано-Франківську місцева влада веде мову про необхідність відновлення великого футболу. З 2012 року професійного футболу в області немає, й ідею про реанімування наймасовішого виду спорту тепер виношують керівники як міста, так і області. Проте остаточного бачення того, як би мав функціонувати професійний футбольний клуб, якою б мали бути його форма власності та спосіб фінансування, все ж немає.

 

ГАЛИЧИНА

 

Чи реанімують в Івано-Франківську футбольний клуб ? Уже кілька років Івано-Франківщина живе без професійної футбольної команди ( колись їх було аж шість!). Тому впродовж усього часу велося багато розмов про причини цього, лунали якісь обіцянки, але за розв’язання проблеми взялися тільки тепер предметно владні структури, обласна федерація футболу і спортивна громадськість.

 

Японська мрія Студент 4-го курсу Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу Юрій Васильків нещодавно повернувся зі столиці Японії. В Токіо він провів чотири незабутні місяці, впродовж яких стажувався в науково-дослідницькому інституті компанії «Honda»…

 

ЗАХІДНИЙ КУР’ЄР

 

Західний кур’єр реформується  Івано-Франківська міська рада прийняла рішення «Про реформування газети «Західний кур’єр» та редакції газети.  Рішення зумовлене виконанням вимог Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації», який вступив у силу із 1 січня 2016 року.

 

Статки на колесах ТОП-5 найдорожчих автомобілів, зареєстрованих в Івано-Франківську. Із 53 тисячі авто, які зареєстровані в Івано-Франківську, є такі, котрі насправді  вражають як своєю унікальністю, так і вартістю.

 

Василь Буджак: «Восени машина асфальту була справжнім дефіцитом» Василь Буджак очолив обласну Службу автомобільних доріг наприкінці минулого літа, коли Прикарпаття буквально повстало проти суцільного бездоріжжя. Інформаційні стрічки регулярно приносили повідомлення про перекриття мешканцями проїзних шляхів з вимогою їх негайного ремонту…


28.04.2016 850 0
Коментарі (0)

10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

1588
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1688
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1676
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

4959 38
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

1977 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1376

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

234

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

566

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

729

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

859
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3491
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10054
02.04.2024

Одним з перших засіяли ярими культурами поля на Городенківщині, Коломийщині та Снятинщині.  

708
13.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

25939
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7567
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

758
29.03.2024

Старий сидів біля оазису, біля входу в одне близькосхідне місто. До нього підійшов юнак і запитав...

938
13.04.2024

Які труднощі та виклики виникають при управлінні краєзнавчим музеєм "Бойківщина" Тетяни й Омеляна Антоновичів та як намагаються їх розв'язувати?

1264
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1089
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

706
02.04.2024

Українці розповіли, чи підтримують у другому читанні ухвалення Верховною Радою оновленого законопроєкту про мобілізацію.  

937
29.03.2024

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки розглянув майже 90% законопроєкту про мобілізацію.  

813