Преса в очікуванні сенсації

Івано-Франківська преса цього тижня дуже різна за інформаційним наповнення. Віктор Янукович уже на гелікоптері не прилітає, а день виборів давно минув. Проте можете бути впевнені, що заплановані сесії міської та обласної ради Івано-Франківська сколихнуть друковані ЗМІ наступного тижня. Наразі ситуація така:

 

Галицький Кореспондент

Першосторінковий матеріал тижневика присвячений понеділковому інциденту, коли неадекватний чоловік викрав іномарку та протаранив 6 автомобілів в самому центрі Івано-Франківська. В міліції викрадач пояснив, що вчинити таке йому наказав голос з космосу. Про це в матеріалі «Космонавт» за кермом».

На 3 сторінці газети опубліковано опитування українців щодо їх сподівань від проведення Євро-2012. Більшість громадян – 62% – сподіваються від проведення чемпіонату економічного підйому, збільшення робочих місць і зростання престижу держави у світі.

«Переможці ділять крісла: хто з ким і за кого» - матеріал на 4 сторінці про завершальний етап місцевих виборів – можливий переділ крісел і посад як в міській, так і в обласній раді.

На 5 сторінці бюро журналістських розслідувань «Свідомо» дійшло висновку, що незахищеність інтелектуальних прав в Україні б’є по державному бюджету й гаманцю кожного громадянина.

Щороку наприкінці осені на Івано-Франківщині оголошується місячник охорони карпатської форелі, яка у цей час йде на нерест у верхів’я карпатських річок. І саме тепер ця королівська риба стає здобиччю браконьєрів. Екологи вважають, що справжньої форелі вже майже не залишилося. Чи надовго вистачить форелі в Карпатах у матеріалі «Останні дні карпатської форелі».

«Соціальна «халява» закінчилася»: пенсіонери скаржаться, що ціни в соціальних магазинах та аптеках Івано-Франківська зросли на 10-15%. Дехто обурюється, дехто сприймає це спокійніше, мовляв, вибори закінчилися, а з ними і «халява». Про це читайте на сторінці 18.

 

Репортер

Коли весь цивілізований світ давно перейшов на зарплатні пластикові картки, Україна досі не гребує «конвертованою» зарплатою. Де криються ризики та чи існує альтернатива читайте у першосторінковому матеріалі «Невидимі гроші».

Про мільйонний борг Тисмениці за водопостачання та про можливість відключення районного центру від централізованого водопостачання читайте у матеріалі «Халяви вже не буде» на сторінці 4.

Як ставиться толерантне Прикарпаття до іноземних студентів, яких в Івано-Франківську навчається більше 1100 осіб, дізнавалися журналісти «Репортеру» на сторінці 5. Тижневик таки дійшов висновку, що расистських нахилів у іванофранківців немає. Навіть більше – іноземців намагаються українізувати.

Вже незабаром українські дороги матимуть дещо інший вигляд – державна служба автомобільних доріг хоче взятися за придорожню рекламу. Є пропозиція заборонити розміщувати білборди на українських шляхах міжнародного значення. Про це читайте на сторінці 6 в тексті «Вбити білборд».

 

Західний Кур’єр

«Податковий кодекс знищить середній клас?» - про зустріч івано-франківських підприємців із головою ОДА Михайлом Вишиванюком на першій шпальті тижневика. «Під час зустрічі губернатор хотів почути конструктивні зауваження і припозиції щодо нового Податкового кодексу, проте через емоції обурених бізнесменів це не завжди вдавалося.

Про інтригу навколо особи майбутнього керівника обласної архітектури та чи дійсно архітектура така корумпована структура, як її охарактеризував голова ОДА Михайло Вишиванюк читайте на сторінці 3 в матеріалі «Хто очолить «найкорумпованішу структуру»?

Задля заощадження енергоносіїв та коштів івано-франківський підприємець розробив сонячну електротеплоакумуляційну систему власного виробництва. Про це читайте на сторінці 5 в тексті «Енергію сонця використовувати можна і треба».


25.11.2010 2663 0
Коментарі (0)

10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

1881
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1819
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1816
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5361 42
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2113 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1479

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

684

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

742

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

934

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

970
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1720
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3633
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10213
17.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26088
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10139 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7678
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

862
13.04.2024

Які труднощі та виклики виникають при управлінні краєзнавчим музеєм "Бойківщина" Тетяни й Омеляна Антоновичів та як намагаються їх розв'язувати?

1362
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

348
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1237
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

834
02.04.2024

Українці розповіли, чи підтримують у другому читанні ухвалення Верховною Радою оновленого законопроєкту про мобілізацію.  

1041