Преса про наших у Непалі, рейтинг Франківська, День міста без пафосу та гостей з великим серцем

 

 

Огляд преси за період 30 квітня - 7 травня 2015 року.

 

Галицький кореспондент

Не такий страшний рейтинг, як його малюють. Міжнародною рейтинговою компанією "Standard & Poor's" кредитний рейтинг Івано-Франківська підтверджено як "негативний". Що це означає для міста та ан які процеси може вплинути таке клеймо дізнавалися журналісти ГК. Сторінка 7 видання.

 

Собачий притулок висить у повітрі. Уже два роки в Івано-Франківську не можуть зрушити з мертвої точки питання побудови притулку для бродячих собак. А тим часом безпритульних тварин, здається, тільки більшає. Хто ж зобов'язаний займатися цією проблемою і чому її ніяк не вдаєтьяс вирішити? Сторінка 8.

 

Коли в Непалі "танцював" асфальт. Франківці Андрій і Ольга Майгутяки, які наприкінці квітня перебували в столиці Непалу Катманду, щасливо повернулися додому. Їм довелося стати свідками страшного землетрусу, який забрав понад сім тисяч життів. Сторінка 17 ГК.

 

Західний кур'єр

Без помпи і салютів відзначить своє 353-річчя Івано-Франківськ. Та подивитися містянам все одно знайдеться на що. Загалом майже півсотні запланованих до Дня міста святкових заходів цього рок упройдуть із наголосом на дійства для дітей, розвитку спорту та підтримку традиційних фестивалів. Сторінка 3 ЗК.

 

Рейс у минуле... Мер хоче, що автобуси їзхдили так, як на початку 90-х. Івано-Франіквськ чекає масштабна реформа громадського тарнспорту. Зокрема, змін зазанчє мережа маршрутів громадського тарннспорту, зменшиться кількість маршруток, натомість розвиватимуть тролейбусний рух. Деталі - сторінка 4 ЗК.

 

Російська влада звинуватила скульптора з Городенки у розпалюванні міжнаціональної ворожнечі.  Микола Янчук упродовж багатьох років живе і творить у російському місті Сургут. Нещодавно він повернувся на батьківщину, щоб взяти участь у конкурсах га встановлення пам'ятного знаку героям Небесно сотні в Івано-Франківську та Городенці. Російська влада звинуватила скульптора у розпалюванні міжнаціональної ворожнечі, заблокувала всі його рахунки. Чому митець впав у немилість до тамтешньої влади дізнавався ЗК.

 

 

Галичина

Злагода не по-християнськи. Кредитна спілка з привабливою назвою ошукала сотін прикарпатців, а винних уже сім років шукають. Деталі - у топ-темі Галичини. Сторінка 3.

 

Керує і у вус не дує. Люстрований "смітником" головний лікар Вигодської міської лікарні й досі при посаді. Сторінка 3.

 

Бофон. Бойовий Фонд. Бюлетень Координаційного комітету допомоги поарненим в АТО на стоірнка Галичини. У бюлетені про мобілізацію на Прикарпатті, ситуацію із допомогою пораненим у АТО, виділення землі та інше...

 

Репортер

Жива рана болить. Замість Перемоги День Пам’яті, головний символ — мак. Це офіційно. А чи змінилося ставлення самих українців на сході й заході до подій Другої світової? Чи є можливість примирення — ветеранів, молоді, і коли? У топ-темі номера.

 

Гості з великим серцем. Англійці проїхали тисячі кілометрів, аби привезти реанімобіль. Кажуть, інакше не могли, бо щодня бачать новини про війну. Читайте в газеті на сторінці 15.

 

Смерть бастіону. Напевно, усі знають, де останній бастіон станиславівської фортеці — нині яскрава туристична родзинка. Якщо є останній, то мусив бути і передостанній. Звісно, він був і зник не так давно. Як? У газеті - сторінка 16.

 

Вікна

Війти-пенсіонери можуть скласти повноваження вже у травні.  Вже днями кілька сільських рад Калущини можуть залишитися без своїх голів. Наразі заяву на звільнення написав один із них. Ще шестеро — думають та обирають між заслуженою пенсією та мізерною зарплатнею, яку ще і нівелює ціла низка проблем, які є у кожному селі.

 

Перевищення ГХБ на Калуському полігону сягають півмільйона разів. Міжнародна благодійна організація «Екологія-Право-Людина» зробила дослідження на рекультивованих площах Калуського полігону. Отримані результати шокували екологів, адже вміст гексахлорбензолу у ґрунтах на рекультивованих площах полігону досі перевищує допустиму норму у сотні тисяч разів. "Вікна» знайомилися з результатами дослідження.

 

Калушани пропонують перші проекти для логотипу міста. У Калуші стартував проект "Подаруй місту логотип". Ініціативні калушани і відомі дизайнери з Києва уже взялися до розробки лого і пропонують свої перші варіанти. У соцмережах розгорнулася гостра дискусія щодо кожного з проектів.

 

“Везу в Москву”. Днями банер із написом “Везу в Москву” з’явився у Калуші на вулиці Грушевського. Реклама послуги з перевезення стала подразником для громадських активістів Калуша, які стверджують, що у такий спосіб перевізник працює на руку країні-агресору. Сам перевізник запевняє, що є патріотом і вважає, що у такий спосіб підтримує економіку України. Міська влада, між тим, планує звернутися до правоохоронців міста, щоб вони оцінили дії підприємця.


07.05.2015 703 0
Коментарі (0)

30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

877
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

678
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1791
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

3119
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2503
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2487

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

143

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

673

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

641

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1514
01.05.2024

Християни освячують пасхальні традиційні страви, про котрі чітко згадує священник у часі освячення, зокрема м’ясні та молочні. Кошик можна прикрасити барвінком і вишитим рушником.

266
26.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

610
23.04.2024

У 2024 році Великий піст почався 18 березня та закінчиться 4 травня. Святкування Великодня у християн припадає на 5 травня.  

569
30.04.2024

Великий або Страсний четвер — це день, коли Христос понад 2000 років тому на Тайній Вечері з апостолами, своїми священниками, установив Таїнство Святого Причастя, відслуживши першу Божественну Літургію.  

271
26.04.2024

Чому Великдень є одним з найважливіших християнських свят та що він означає для сьогодення, зокрема для українців, які третій рік поспіль відзначатимуть цей день під час повномасштабної війни?  

336
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26975
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

795
02.05.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

19626
30.04.2024

Івано-Франківська міська рада прийняла звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, комітету Верховної Ради України з питань бюджету, щодо спрямування видатків державного бюджету з фінансування політичних партій на ЗСУ.  

368
26.04.2024

З твердженням, що часто думка простих людей важливіша, ніж думка професійних політиків та експертів, повністю погодилися або скоріше погодилися 48% опитаних. Не згодні з таким твердженням лише 1/5 респондентів.

355
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

683
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

1182 1