Представники "Тепловика" взяли участь в комітеті арбітрів ФФУ (фото)

 

/data/blog/120773/8e74c6f23d1dbcbea4598172732aa74f.jpg

 

У вівторок, 22 листопада, у Будинку футболу відбулася зустріч Комітету арбітрів ФФУ з представниками клубів Професіональної футбольної ліги. Комітет представляв його голова Лучано Лучі, куратори: першої ліги Віталій Годулян, другої – Андрій Шандор, інспекторів – Володимир Петров, асистентів арбітрів – Олександр Шамич.

 

Участь у роботі взяли представники таких клубів:

Перша ліга
«Тернопіль» Тернопіль
«Оболонь-Бровар» Київ
«Арсенал-Київ» Київ
«Геліос Харків»
«Десна Чернігів»
«Іллічівець» Маріуполь
«Інгулець» Петрове
«Нафтовик-Укрнафта» Охтирка
«Верес» Рівне
«Суми» Суми
«Буковина» Чернівці

Друга ліга
«Балкани» Зоря
«Енергія» Нова Каховка
«Реал-фарма» Одеса
«Тепловик» Івано-Франківськ
«Інгулець-2» Петрове
«Іллічівець-2» Маріуполь

 

«Вдячні Комітету арбітрів, що ми зустрічаємося все частіше, зустрічі стали регулярними і дають свій позитивний результат. – зазначив на початку зустрічі спортивний директор ПФЛ Олег Голубєв. – Вдячні клубам, які дійсно переймаються проблемами арбітражу і хочуть отримати з перших вуст відповіді на питання щодо роботи арбітрів у осінній частині змагань».

 

Голова комітету арбітрів Лучано Лучі підкреслив важливість змагань ПФЛ, адже завдяки їм арбітри мають можливість підвищувати свою майстерність і набиратися досвіду на шляху до змагань топ-рівня.

 

«Ми пильно слідкуємо за змаганнями нижчих футбольних дивізіонів. Наша робота розпочинається відразу після матчу, коли надходять перші підсумки роботи арбітрів. У понеділок у взаємодії з членами комітету переглядаються і проводиться аналіз усіх матчів, після чого арбітрам вказується на їх помилки. Це важливо з огляду на те, що уже в вівторок маємо зробити призначення на наступний тур. До речі, у питанні зпризначеннями арбітрів також задіяно чимало людей і комп’ютерних програм», - підкреслив Лучано Лучі.

 

 

Протягом зустрічі розглянули найбільш резонансні епізоди, здебільшого надані клубами. Та й Комітет арбітрів зі свого боку підготував низку відеонарізок із спірними моментами в матчах осінньої частини сезону 2016/17 серед команд клубів ПФЛ, де зі свого боку співголова Комітету професіонального футболу ФФУ Віктор Дердо давав вичерпні відповіді на питання клубів. Важливо, що кожен отримав тлумачення будь-якого моменту, представники Комітету арбітру відповідали на питання виважено і терпляче. Йшлося, наприклад, про деякі проблеми під час спілкування арбітра з футболістами, повноваження арбітра до, під час та після матчу, комунікації між арбітром та своїми помічниками тощо.

 

 

Багато часу було приділено матчу останнього, 20-го туру, у Тернополі. Місцевий клуб приймав одного з лідерів – рівненський «Верес», і на 87-й хвилині матчу за рахунку 1:0 на користь гостей відбувся епізод, який викликав великий резонанс у ЗМІ. Арбітр із Ужгороду Михайло Митровський не відреагував на фол у атаці з боку захисника гостей, через що арбітр був атакований господарями і навіть побував на газоні після поштовху з боку гравців «Тернополя».

 

«Дякую, що Комітет арбітрів не став прикривати арбітра, чітко вказавши, що він помилився у кількох епізодах і його буде за це покарано дисквалфікацією, - сказав після заходу прес-службі ПФЛ директор та в.о. головного тренера ФК «Тернопіль» Василь Матвійків. – Прикро, що через необачність арбітра зводиться нанівець робота багатьох людей та наших уболівальників. Шкода, що очок в таблицю від цього нам не додається. Але подібні заходи важливі. Вони допомагають отримати відповіді на багато питань».

 

В цілому тригодинна зустріч вийшла змістовної та повністю задовольнила його учасників. «Не можу сказати, що в мене накопичилося чимало питань до арбітрів після осінньої частини сезону, - сказав головний тренер ФК «Суми» Павло Кікоть. – Я дійсно отримав чимало інформації на зустрічі, вона дозволяє випустити пару та отримати відповіді на свої питання. Прикро, що участь взяли не всі клуби, хоча ледь не після кожного туру ми чуємо у ЗМІ претензії до арбітрів».

 

 

«Не вперше беру участь у таких зустрічах, - зазначив головний тренер  ФК «Енергія» Олег Федорчук. - Коли у 2010 році куратора арбітражу П'єрлуїджі Колліну було запрошено до України, він відзначав, що ніхто не має тиснути на арбітра, оцінювати його. Під час першої зустрічі я запитував у італійського куратора чому відсутній зворотній зв’язок між клубами і арбітрами. Минули роки і я бачу, що в цьому напрямкові помітні, як на мене, позитивні зрушення. Уже більш-менш оцінюють дії арбітрів усім складом Комітету арбітрів, таким чином знімаючи напругу серед наших клубів. Радує також і формат таких зустрічей, було проаналізовано всі повтори, на високому рівні відеотехніка у Будинку футболу. Переконаний, що такі зустрічі мають бути цікаві тренерам - але приїхали здебільшого представники команд. Також я запрошував би футболістів на подібні заходи».

 

 

"Перш за все, хочу зазначити, що неправильним є робити акцент на якомусь одному епізоді, де нібито була помилка арбітра, адже навіть на цьому засіданні були розібрані численні епізоди, де головний арбітр чи його асистенти не приймали вірні рішення, - сказав прес-службі ПФЛ  представник "Вересу" Сергій Коваль. - На жаль, помилки арбітрів у всьому світі є частиною футболу, тому, я думаю, не варто акцентувати увагу на одному окремому моменті, який вплинув чи міг вплинути на хід матчу. Тим більше, не хочеться вживати слово вибірковість чи упередженість, як деколи люблять робити мої колеги. Якщо повертатися до епізоду з матчу з «Тернополем», то головний арбітр Михайло Митровський працював цього сезону також на матчі «Верес» – «Скала», де не призначив при рахунку 0:1 стовідсотковий пенальті за гру рукою захисника стриян. Однак нашій команді вдалося, не дивлячись на це, здобути вольову перемогу. Можна згадувати і інші моменти, однак кожен повинен займатися своєю роботою. Я сподіваюсь, що всі помилки арбітражу будуть ретельно вивчені Комітетом арбітрів ФФУ, і будь-яка похибка з боку арбітрів отримає справедливе покарання відповідно до існуючих дисциплінарних норм. Але і клубам, і, особливо, офіційним особам теж вартує бути коректними в своїх коментарях та не шукати відповіді на свої проблеми лише в роботі людей в чорному".

Нагадаємо, що в межах співпраці Комітету арбітрів ФФУ та Професіональної футбольної ліги України протягом осінньої частини змагань було проведено низку семінарів з футболістами та тренерами команд клубів-учасників змагань ПФЛ.  Тема семінару: «Правила гри з футболу, зміни і доповнення до них та сучасне трактування окремих положень, згідно з циркулярями IFAB».

Зустрічі Комітету арбітрів з представниками клубів ПФЛ було започатковано минулого року, з того часу вони носять регулярний характер.

 

Прес-служба ПФЛ


24.11.2016 806 0
Коментарі (0)

22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1029
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2421
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2062
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2097
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6375 57
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2389 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

262

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1080

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1119

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1329
23.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

204
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

541
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

2000
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26442
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

498
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10401 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7942
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

486
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

346
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

501
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

571
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1514