Поради франківчанкам від Федіра Хашалова

 

/data/blog/55137/849fdc270a5ce9da51e5246be1896576.jpg

 

Майстер спорту з спортивної гімнастики, керівник танцювального колективу „Vertical Limit”, дворазовий чемпіон світу з пауерліфтингу, 4-ий чемпіон світу з cпортивного фітнесу, фіналіст телепроекту «Україна має талант» (в складі свого гурту „Vertical Limit”), фіналіст телепроекту «Танцюють Всі-3» Федір Хашалов поділився з чарівними франківчанками своїми порадами для ідеального тіла.
 

Усі жінки бажають мати привабливі сідниці. І Федір вирішив поділитися з журналістом Стик базовими вправами для побудови спокусливих сідниць.

 

Перша вправа, яку радить виконувати Федір, – це глибокі присідання зі штангою на плечах – одна з найефективніших, базових, вправ у бодібілдингу. Також потрібно поекспериментувати з постановкою ніг. Завжди вибирайте ту ширину постановки ніг, яка буде найбільш комфортною для вас і одночасно дозволить виконати присідання найбільш глибоко.

 

Для початку найкраще взяти порожній гриф, присісти з яким для вас не складе труднощів, і попросити кого-небудь оцінити глибину ваших присідань при різній постановці ніг. Тож, у залежності від цієї оцінки та власних відчуттів підберіть варіант, який буде оптимальним саме для вас. Виконайте декілька підходів з пустим грифом, для того, щоб звикнути до руху та освоїти техніку присідань.

 

Запам’ятайте, спина завжди повинна бути прямою і напруженою, не потрібно допускати ніяких нахилів вперед з одночасним підйомом сідниці вгору в ході опускання і, особливо, під час підйому з положення глибокого присіду. Ідеальне початкове положення таке – встали прямо з грифом на плечах, випрямили спину, зафіксували і трішки нахилилися вперед в тазостегнових суглобах – все, з цього моменту цей сегмент вашого тіла не повинен рухатися, повинні працювати лише ноги. Дивіться лише вперед і трохи вгору. Загалом, звичайна техніка присідань. Виконуєте опускання повільно і до самого кінця, а в нижній точці, не допускаючи відбиву, плавно міняєте напрямок руху акуратно і піднімаєтеся вгору. Виконувати бажано лише п’ять підходів по 10-12 повторень, але якщо серцево-судинна та дихальна системи і досить треновані, то можна спробувати виконувати і по 15 повторень. Перший підхід завжди повинен бути легким, розминочним, решта досить важкими, робочими (але це вже пізніше, а спочатку, на самому початку ваших тренувань, всі підходи повинні бути з легкою вагою). Глибокі присідання зі штангою на плечах, в основному, нарощують масу сідниць, а не будують їх форму. Так що якщо у вас сідниці немає, або ви думаєте що вона маленька – тепер ви знаєте що робити.

 

Ще одна вправа, яка відмінно підійде після присідань і надасть вашим сідницям бажаної округлої форми та пружності – це випади зі штангою. Це дуже проста вправа, хоча, незважаючи на її простоту, вона задіює дуже багато допоміжних м’язів для стабілізації корпусу, в тому числі і м’язи низу спини, тазові м’язи,косі м’язи преса і прямий м’яз преса, і головне, як ніяка інша вправа особливо добре розтягує сідничні м’язи.

 

Вправу можна виконувати двома способами: з гантелями в руках, що буде найбільш легким способом, або з грифом на плечах, що буде набагато важчим варіантом, тому що вам доведеться ще утримувати корпус у рівновазі, і як результат, буде задіяно більшу кількість різних м’язів, що в підсумку позначиться більш помітним ефектом для ваших сідниць.

 

Якщо ж дивитися з точки зору максимальної ефективності вправи, то випади слід виконувати саме грифом на плечах, навіть з порожнім, навіть якщо ваша робоча вага в цій вправі буде зовсім невеликою. Якщо ж вам буде занадто важко, лише тоді пробуйте робити випади з гантелями в руках, але в майбутньому, все ж таки, вам потрібно таки виконувати цю вправу лише з грифом. Різниця буде помітна відразу, ви відчуєте на скільки вправа стане ефективнішою та складнішою.

 

Техніка виконання випадів виглядає ось так: прийміть початкове положення, прийміть стійку на ногах, візьміть гриф на плечі, фактично так само, як при присіданнях. Зробіть крок вперед однією ногою. Крок повинен бути повільний і підконтрольний, поспіх може призвести до травми зв’язок. Крок вперед по довжині повинен бути таким, щоб передня нога зігнулася в коліні рівно на дев’яносто градусів, задня ж нога – права при цьому повинна утворює також кут близько дев’яносто градусів, і майже дістати коліном до підлоги. Але ні в якому разі ця нога не повинна опускатись на підлогу коліном, тоді буде втрачатись вся ефективність цієї вправи.

 

Також потрібно намагатися не допускати гострий або тупий кут в передній нозі, яка власне робить випад вперед, тому якщо кут в коліні гострий – ви піддаєте надмірній розтяжці свої колінні зв’язки – що загрожує дуже болючою травмою, яка важко лікується, а якщо кут в коліні буде тупий, тобто нога занадто далеко буде виставлена уперед – ви просто не зможете підвестися з вихідного положення назад. Всю свою увагу ви повинні приділити саме на триманні прямого кута в коліні. Виконали випад, повертаємося у вихідне положення.

 

"Активних тренувань і вражаючих результатів", - бажає Федір Хашалов.


08.07.2014 1188 0
Коментарі (0)

10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

1901
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1831
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1828
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5384 42
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2126 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1487

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

699

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

752

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

946

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

982
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1731
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3648
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10220
17.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26099
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10150 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7687
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

871
13.04.2024

Які труднощі та виклики виникають при управлінні краєзнавчим музеєм "Бойківщина" Тетяни й Омеляна Антоновичів та як намагаються їх розв'язувати?

1372
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

356
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1251
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

848
02.04.2024

Українці розповіли, чи підтримують у другому читанні ухвалення Верховною Радою оновленого законопроєкту про мобілізацію.  

1052